• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ach wlasnie dzisiaj Mikolajki a ja zapomnialam.Ale chyba wszyscy u mnie zapomnieli. az wstalam zerkanac do butow czy nic sie nigdzi enie ukrylo i nic nie ma:no: :-( .Chyba dorosleje :szok:
Ale pewnie w przyszlym roku to juz na bank bede pamietac:tak: :tak: :-)

Wszystkiego naj na mikolajki

reklama
Dzien Dobry!!!
Dla wszystkich Naszych Maluszkow zyczenia aby Swiety Mikolaj przyniosl im gory prezentow i duzo duzo usmiechu na ich cudownych buziaczkach!!!

Maxin- Sliczna Mikolajka Stokrotka do nas zawitala!
Nio tak wczoraj mialam jakiegos powera i dlugo z mezem siedzielismy i postanowilam sobie nadrobic forumowe zaleglosci wiec pisalam:-)Nam tez powoli swiateczny nastroj sie udziela, ale tez brakuje mi tu sniegu i polskiego swiatecznego nastroju.Choinka juz jest , ozdoby takze.Jeszcze oare drobiazgow dokupic nio i oczywiscie prezenty:-)Poniewaz Oskarcio juz siedzi w wozku to chcemy mu pod choinke kupic taka kierownice z bajerami zakladana na wozek aby mu sie nie nudzilo i jeszcze chce te zabawke co sie zaklada koleczka od najmniejszego do najwiekszego, widzialam fajna z myszka miki na samej gorze:-)A zabkow nadal nie widac choc rzeka sliny plynoe z niunia buzi:-)A mie martw sie kochana jak Natalka spi na brzuszku.Oskarek juz tak si od paru tygodni i naprawde spokojnie oddycha.Ja tylko zagladam czy glowke ma boczkiem i jest ok.On tak lubi spac , moze Stokrotka tez tak lubi.A i maly jak tak spi to oczywiscie kolanka podkurczone i pupcia do gory.Wyglada bardzo zabawnie;-)
Zmykam bo misio marudzi!
Milego dnia dla wszystkich:-)

Witam serdecznie i Życze Wesołych Mikołajek dla bąbelków oraz mamusiek!!!:)

Maggusia , witam serdecznie jestem z miejscowosci Torquay z Devon :)

wracam do lezenia bo cos mi kregosłup szfankuje :| i nieprzespalam tej nocy zbyt wiele bo malenstwo wiercilo sie a i kregoslup cos dokuczal zabardzo pewnie znowu , za jakis czas sie odezwe wiec znowu bede nadrabiac zaleglosci a jeszcze ich nienadrobilam calkiem bo tak sie pieknie rozpisujecie hehe:D
CALUSKI CUKIERECZKI I ANIOŁECZKI !!!!!! Dla MALEŃsTw I MAMUSIEK!!!:]

o nas mikolaj tez zapomnial a to dlatego ze szef spoznil sie z wyplata dopiero wczoraj dal czeki
w ogole mnie wkurza bo leci w kulki i nie placi tygodniowek tylko jak mu sie podoba

takze emi bedzie miala spoznionego mikolaja
moze pod choinke uda sie cos fajnego sprezentowac

wlasnie przeczytalam w jakiejs polskiej gazecie ze maja zlikwidowac te darmowe szkoly musze sie pospieszyc

ja moze w stopniu podstawowym znam jezyk ale bardzo podstawowym

co do zaklimatyzowania jest ok
wiecie co mnie wkurza ze tu nie bardzo zwracaja uwage na przeziebienia dzieci przynajmniejw mojej przychodni
wiele minelo zaminm mnie do niej przyjeli musialam przyjsc z kolezanka ktora mowi po ang
a potem pani pytala czy dziecko goraczkuje lub wymiotuje jak nie to lekarza moze zobaczyc za tydzien a jak tak to moge jechac do szpitala:confused:

nie kumam
mozecie mi jesczze wytlumaczyc jak wyglada baby clinic???
mogew tam isc sama choc nie znam jezyka czy wypytuja o cos z czym moglabym sobie nie poradzic
chce skontrolowac wage emi

Kasiula-w baby clinic (przynajmniej u nas tak jest) idzie sie tylko sprawdzic wage dziecka.Nio jesli chcesz o cos zapytac health visitor to jasne ze tez mozesz.Ale jesli malej cos dolega to health visitor i tak skieruje cie do lekarza ogolnego GP.Tak ze dla mnie ta baby clinic to takie byle co choc chodze co jakis czas wazyc Oskarcia.Ta nasza health visitor jest mila, zawsze pyta czy maly jest grzeczny, czy dobrze spi i jak z jedzonkiem.Wiec moze ciebie tez o to bedzie pytac.Ale w razie choroby to i tak trzeba bieg do GP.Mam nadzieje troche ci pomoglam i nie namieszalam.A co do lekcewazenia nio to taka jest tu sluzba zdrowia, olewaja jak sie da.Ja uwazam ze jak faktycznie cos powaznego sie dzieje i przychodnia nie chce pomoc to trzeba pedzic do szpitala:-)
papa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry