• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc dziewczyny:-)
U mnie nic nowego, no chyba to ze jeszcze dzis nie padalo :laugh2: Adrian sie bawi, ja troszke nadrabiam na necie, maili pare naskrobalam. Od poniedzialku mielismy stresa, bo wcielo nam karte w bankomacie a zadnej gotowki w domu nie trzymamy. Dopiero dzisiaj dostalismy karte. W poniedzialek zlozylam tez aplikacje on-line o karte EHIC. Dla tych z Was ktore nie wiedza co to jest: Ta karta upowaznia nas w krajach Unii Europejskiej do darmowych podstawowych swiadczen medycznych. Jak sie wybieracie do Polski to warto ja miec, bo za wizyte u glupiego pediatry trzeba by bylo zaplacic. Tak jak dla mnie przyszly trzy karty, dla Adriana, meza i dla mnie. Zeby aplikowac trzeba posiadac NHS Number badz NIN. Moge podac linka jakby ktoras z Was chciala.
Maggusia- zycze zdrowka dla Brianka. Jak moj Adrian byl chory tez spal z nami, bez sensu brac go ciagle z lozeczka w nocy, bo pewnie przez chorobe bedzie czesto sie budzil. Ty moja droga chcesz sie odchudzac?? Z czego !!! Na zdjeciach szczuplusia jestes.
Maxin- zycze udanego nalesnikowania :-) Buziaczek dla Dziuni
Kasiulka- to dobrze ze Roszek juz lepiej sie czuje, oby tak dalej. Ciekawa jestem jak tam Twoje poszukiwania pracy:tak:
Pinka25- jak tam przyszla mamusia?? czekamy czekamy na kolejna dzidzie :-)
Maja33-moze ja tez sprobuje dac mleczka. W sumie po jogurtach nic mu nie bylo. Buziaczek dla Martuni

Cala reszte goraco pozdrawiam:-)

reklama
maggusia zdrowka dla Brianka,wiec cos o tym przytulaniu z trzymaniem za szyje,moja to ostatnio dosc czesto robi:-Dzabawne to bardzo,a zarazem slotkie:tak: w takiech chwili ciekzko je zostawic,och serce miekknie

kasiulka0901 pierwsze koty za ploty,bedzie lepiej:tak: i tak dobrze spi 10h to duzo,choc dwie godziny dluzej bylo by idelanie co?A film musial byc starszny ,slyszlam o nim,powiem ci,ze po porodzie nie moge takich filmow ogladac,potem snia mi sie glupoty z Natalka.

Olis dzieki,ze pytasz o paluszek,ale w tem sam dzien byl juz ok,nie przejmuj sie.Mamcia juz jutro bedzie,swietnie nagadacie sie,bedzie milo.

Maja szkoda,ze nie byliscie na baseebie,ale w domu z mezem na pewno bylo milo

musze mykac do malej,polozyc ja spac,pozniej zagladne i odpisze reszcie,duzo nassssssss:-)

pozdrawiam ekipe z bb

Justyna w musze sobie oponke wyrobic bo mam brzuch beznadziejny:zawstydzona/y:po za tym boczki takie ze mi sie nie chce na nie patrzec.
Co do karty to mi jakas przyszla NHS biala plastikowa i pisze na niej moje imie i nazwisko czy to ta?
dodam jeszcze ze jakos samio mnie znalezli:-p

Maxinko tak to slodkie:-)a dzis taki marudny jest nie chce sie bawic ani spac juz wychodze z siebie:shocked2:nie wiem jak mam mu dogodzic.Wszytsko wyciagam daje nawet jedzenie kazde szok:szok:nie lubie kiedy jest chory:-(ale chyba gop brzuszek boli.Kolezanka mi powiedziala ze panuje teraz w angli zapalenie pluc i jakies bole brzucha co doprowadza do biegunek:dry:

a jak tam nalesniki:confused:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Maggusia- to nie ta skarbie. Ta karta jest ciemnoniebieska i nazywa sie EHIC. Ona dziala poza Anglia bo tu normalnie mamy swiadczenia medyczne za darmo. Mi tez przydaloby sie popracowac nad brzuszkiem :baffled: moze jakis maly kaloryferek he he

hej!!!

my juz po spacerku bylo superasnie ladna pogoda

maxin- mmmm nalesniki szkoda ze ja nie mam zapalu do zrobienia ih ale chetnie bym zjadla:-D

maggusia-szkoda ze maly chory

justynaw- moja mala nie dostala nawet jednej krosteczki wiec chyba nie ma alergi ale sprobuje dac wieksza ilosc;-)

zamawiam bilety na dyske nie wiem co z anulka jak kto ma do niej kontakt poproscie aby dala mi potwierdzenie czy idzie z nami narazie stara ekipa:-) maxin olis i ja

olis- no mialo byc morze ja tez o tym myslalam:-(:cool2:, ale to nic jeszcze mamy szanste:tak:

kasiula- widzialam ten film straszny:sorry: ale fajny

pozdraiam wszystkich papa

SZAL NALESNIKOWY TRWA!
Wlasnie zjadlam dwa nalesniki:-p z serkiem homogenizowanym zakosilam jeden Briankowi :laugh2:
teraz to by sie przydal jakis spacerek ale wozka nie mamy bo zostal w aucie a Tata pojechal do pracy:-):happy:

Maxin Brianek tez cos dzis nie chcial nalesnikow on wogole co za ciezkie to sciaga paluszkami z jezyka:laugh2:no i jak serek utarlas?:blink:

Justyna w aha to musze wypelnic na stronie internetowej:shocked2:
to co to jest za karta ktora mam:confused:

Ja to dzis do was zagladam i zagladam;-):-D:laugh2::-)

Maggusia- wydaje mi sie ze ta karta co masz to jest tylko potwierdzenie ze masz NHS Number i mozesz korzystac z tutejszej sluzby zdrowia. Jak ja bylam ostatnio w Polsce w mojej przychodni i chcialam Adriana umowic z pediatra, to sie pytali o ta karte EHIC. Na szczescie po znajomosci nie musialam placic. Daje Ci linka, poczytaj tez w informatorze o tej karcie ('Health Advice For Travellers' ):

https://www.ehic.org.uk/Internet/home.dohttps://www.ehic.org.uk/Internet/home.do

Hej dziewczyny. Dawno mnie nie bylo:-(. Moja Julenka zabkuje, to juz siodmy zabek. Z wczesniejszymi nie bylo problemu, teraz idzie trzonowy i dzidzia troche marudzi. Ale Wy piszecie! super:-). trudno to wszystko ogarnac:szok:. teraz mam chwile, moja mama poszla z Jula na spacer,wiec korzystam. Fajnie jest w Polsce, pogoda super. Niestety czas wyjazdu sie zbliza . Ja bym chetnie jeszcze zostala, ale poczatkie wrzesnia Julka ma szczepionke i po drugie, moj chlopak placze za nami:sad:, zostawilysmy go na pastwe losu. DZIEWCZYNY czy orientujecie sie kiedy trzeba zapisac dziecko do szkoly? Znajoma mowila,ze juz powinnam. Dziekuje Wam za wspolczucie i informacje dla mojej znajomej maltretowanej przez swojego chlopaka.Przekazalam jej telefony i adresy tych organizacji. Oby jej pomogli. MELANIE, czy ta Twoja znajoma fryzjerka pochodzi z okolic Sanoka? Jesli tak, to moi znajomi dobrze ja znaja.

reklama
hej mamusie:-)
My załatwiliśmy to i owo. (problem mamy mały z zakwaterowaniem gości, ale w restauracji przeszli samych siebie.:-):-D
Ustalili nam takie menu ,że nie wiedziałam co powiedzieć:szok::-)
7 rodzai przystawek, 4 dania jako dania główne i deser:-D
w dodatku włąścicielka restauracji jako prezent ślubny podaruje nam szampana:tak:
Przemili ludzie w dodatku bardzo słowni:tak:

Jadąc dziś autobusem byłam świadkiem czegos co... sama nie wiem jak to określic.
Na jednym z przystanków wsiadła do autobusu kobieta z wózkiem. W wózku dziecko jakoś 2 letnie.W jednej rączce (dziecka) butla z mlekiem, w drugiej platykowy pistolet.:szok::dry:
I to dziecko prawie przez całą podróż udawało,że do nas strzela ( do mnie i Roska m.in. bo siedzielismy na przciwko).:-(bang bang:szok:
Powiem szczerze, nie podobało mi się to wcale, zwłaszcza,że mamusia uważała to za fajną zabawę swojego dziecka:wściekła/y::zawstydzona/y:

Justyna świetnie,że piszesz o tej karcie, na pewno o nią będziemy się ubiegać, bo na pewno się przyda:tak: jeśli chodzi o pracę to wysyłam aplikacje, ale tak się składa,że mają bardzo długie terminy składania podań. Dlatego czekam i czekam i czekam i wysyłam. Przyznaję, na razie jestem dość wybredna:cool2: jeśli chodzi o warunki pracy.Zobaczymy.Proszę trzymajcie kciuki ;-)

maggusia dużo zdrówka dla Brianka:tak:.
Pinka ja zastanawiam się nad implantem:tak:
pozdrowienia dla wszystkich:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry