reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

reklama
no mi tez bardziej przypomina zabawkę, my zrobiliśmy tak że kupiliśmy drugie najtańsze łóżeczko z Ikea i G dokręcił do niego kółeczka, myslę że długo nam posłuży i można nim śmigac po całym dole

oj to ile posłuży zależne będzie od dziecka. My po 5 miesiącach musieliśmy zmieniać pozycję materaca na środkowy bo już sie podciągała za barierkę, a w sierpniu (Kinia lutowa) na sam dól bo sobie stanęła na nóżkach sama w łózeczku i było niebezpieczeństwo że wypadnie. A siostra pamiętam ze jeszcze w marcu miała łózeczko na samej górze a jej Lena jest z lipca.

My z leżaczka na razie zrezygnowaliśmy ze względu na Kingę. Test w sklepie przebiegł nie po naszej myśli- w foteliku umieściliśmy misia i postawili na podeście i co - kiciuś bez oporów zdarł cały fotelik z podestu na podłogę mimo ze jej tłumaczyłam, ze nie wolno. No to już sobie wyobrażam co by zrobiła ze śpiącym dzieckiem. Raczej będę wjeżdżać gondolą do domu i wsadzać małego do niej.

Poprasowałam połowę ubrań Gabrysia i jest z czym zaczynać ;) dziś reszta czeka. A potem zakupy pampersowe ( w biedronce u nas nie ma 1 dada) i kupie chyba hugisy new born i pampersy sensitiv a do tego dady 2 by porównać wielkośc.

Do torby brak mi piżamki dla mnie i szmponu malutkiego i żelu pod prysznic - ale to załatwię też dziś i chyba tyle. I będę gotowa - tzn spakować sie ;) zostaje

Z zabawek polecam karuzele kupić dobrą - z melodyjkami co grają dłużej niz 3 minuty ;) i wydajną jeśli chodzi o baterie, nie nakręcaną. Pozytywkę naciąganą mozemy mieć w wózeczku- te z canpola są milutkie i nie grają głośno a mogę robić za pluszaki. na tym my nie oszczędzaoiśmy. Było warto i teraz Gabryś będzie miał karuzelkę super :)

dziewczyny idę jeszcze w sierpniu na wesele i szukam sukienki. Znacie jakieś sklepy internetowe gdzie są ładne i nie za drogie sukienki? Na allegro jakoś nic nie znalazłam...

dziewczyny idę jeszcze w sierpniu na wesele i szukam sukienki. Znacie jakieś sklepy internetowe gdzie są ładne i nie za drogie sukienki? Na allegro jakoś nic nie znalazłam...

Polecam Ci ta sukieneczkę. Jest bardzo wygodna i można znaleźć wszystkie kolory. Tę sukieneczkę można nosi nawet po urodzeniu. Można ją również zawiązac z tyłu. Miałam w takiej ( między innymi ) robiona sesję brzuszkową :)

HAPPY MUM SUKIENKA BELLIS roz. M najtaniej NOWA (1743368932) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Ostatnia edycja:

Ja na zakonczenie roku szkolnego kupowalam sukienke w sklepie TABOO, jest chyba w kazdym miescie, bardzofajna zielona, niestety nie ma jej nigdzie na necie wiec nie pokaze. To taka bombka z rekawkami, mieciutka, nie za cienka i nie za gruba. Cena... chyba 69zl o ile dobrze pamietam. A w ich sklepie w ogole to kupowalam przez cala ciaze bo mieoli duzo fajnych tunik. A ta sukienka jest swietna i po ciazy ;)

Aniawos ja na Twoim miejscu zakręciłabym się za używanym łóżeczkiem turystycznym. Kupiłabys w idealnym stanie w tej samej cenie.
Nalka ja kupiłam sobie sukienkę z firmy Branco, jest świetna, posłużyła mi w czerwcu na weselu, i w pierwszy weekend września tez mamy wesele, i jak pójdziemy to tylko tą zakładam

A mi mąż dzisiaj skręcił kołyske i wyprałam co sie dało i już stoi spbie i mnie cieszy :)
Bodoba mi sie bardzo i fajnie można nią jeżdzić na kółeczkach, więc na początek będzie super, a mała zawsze na oku :)
nie sprawdziłąm jeszcze jak karuzelka wibracje światełka i melodyjki bo nie miałąm bateri, ale jutro kupie i potestuje :)
ciesze się z tego zakpu jak małe dziecko, nawet mąż stwierdził że fajna jest a był na nie cały czas.
tylko misie w karuzeli wymienie na jakieś bardziej kontrastowe.

kupiłam też firanke do sypialni.
jeszcze tylko łóżko dla małego zamówić, dywan do sypialni lampy. Zamówić rolety przycisnąć męża do zamontowania paru rzeczy i będzie wszystko gotowe.

reklama
Do góry