reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

isabellL Ja też jestem otwarta na wszelkie propozycje. Mi nawet weekend pasuje,bo ja niepracująca a TŻ weekendy pracuje więc luz.A jestem automobilna więc problemu nie mam z ruszaniem się z Glasgow :-)
U mnie teraz jedyną niewiadomą jest urlop w Polsce który będzie już niebawem,ale niestety nie mam pojęcia kiedy bo jesteśmy uzależnieni od remontu chaty-łazienka nam się sypie i landlord ma jutro dzwonić do ubezpieczalni się czegoś dowiedzieć,bo jak poszło zgłoszenie przyszli tu ostatnio fachowcy,porobili zdjęcia,powiedzieli,ze trza remontować i że dadzą znać. Po 2 tyg znów przylazł jakiś fachura,znów fotki porobił,pomierzył i znów to samo-będzie remont,ja pytam kiedy a on,że nie wie i że da znać i od tej pory cisza.A podłoga się zapada w łazience więc będą ją całą rozbierac i na ten czas chcemy do Polski polecieć bo bez łazienki w domu z dzieckiem zostać nie możemy,a nie uśmiecha mi się przeprowadzać na jakieś mieszkanie zastępcze na te kilka tygodni.

anitha ja tez dziś byłam na targu,przyjechałam ok 9:30 i nie wiem czy to późno czy nie,bo byłam tam 3 raz dopiero(poprzednie razy jeszcze przed porodem były) i było mało osób,ostatnio jak byłam to więcej było sprzedających. Ale udało mi się kupić kilka ubranek dla Małej :)

reklama
hey

azorek- to fajnie ze dacie rade po znajomosci odebrac dowod amelce
u mnie z moimi znajomosciami, nie dalo rady:wściekła/y: i dlatego lece teraz w kwietniu do pl zeby odebrac ten dowod, bo paszport mamy do lipca, a we wrzesniu przeciez musimy byc na ten slub w polsce. To sie mama moja nacieszy malym bo teraz bede nie planowo miesiac, a potem w sierpniu przylece na poltora miesiaca:-):-)

A ja wam powiem ze mi dieta dunkana odpowiada, schudlam 10 kilo, chcialabym jeszcze 8 ale cos mi waga stoi, bo podjadam troszke , bo ile mozna sie zywic proteinami.
ale oglolnie dieta bardzo zmienila moje nastawienie do odzywiania, teraz jest lepiej .
Ale coz tu mowic kilogramy same nie przyszly, juz przed ciaza wazylam troche wiecej niz zawsze, a ciaza wiadomo dodala troche kilogramow.
Ale jak sie czlowiek mial zdrowo odzywiac jak ciagle praca, ja mialam takie zmiany ze pracowalam od 6 do 18, wiec co po pracy zeby cos na szybko i cieplo zjesc, to pizza z takewaya , to jakies inne gotowce i sie cielsko utuczylo.:wściekła/y::szok::-D:-D

Ale teraz jest absolutnie inaczej, kroluje zdrowa zywnosc, warzywka.

Tak podroz z dzieckiem pewnie latwa nie jest , no ale co robic jak za ojczyzna sie teskni , a ceny biletow na samolot zbijaja z nog!!!:wściekła/y:

Azorek- niezla niespodzianke zrobisz tesciom!!!

vampiria- mam kolezanke, polke ma dziecko z polakiem, sa tu dwa lata nie maja zadnego rezydenta (czyli potrzebnych dokumnentow) i jak sie im dziecko urodzilo wyslala aplikacje na brytyjski paszport i co DOSTALA!!!
Niewiem jakim cudem, az chce sie powiedziec glupi ma szczescie(bez obrazy)
Ja bym sie bala tak zrobic, i szkoda mi kasy chyba 50 Ł sie placi.
Czego polacy nie wymyslą:-):-):-D:-D

Ja takze dogadzalam obiadkami mezowi jak bylam w ciazy, ale teraz to juz nie da rady, ja na tej diecie jestem wiec najlepiej mniej zryc:-D.
A obiadki teraz owszem ma - ziemniaki i sloiki pudliszkowe-gulasz, golabki, pulpety.
I mowi ze mu smakuje, samemu niechce mu sie nic zrobic, a ja mam lepsze zajecia niz gotowac, sprztac, gary myc itp.
Ja sobie ugotuje zupke i mam na dwa dni, aze on zupek nie jada to juz jego problem, niech je te swoje ziemniaki hhe:-D

Ale nie jestem taka az zla, zlitowalam sie i piecze sie wlasnie azorkowe ciasto z rabarbarem , i zaraz wstawiam pizze(tak jak azorek sama zrobilam woowww:-D:-D)

vampiria- pisz na priv jak bede mogla to pomoge, albo chociaz powiem co i jak zrobic by dostac socjal flat.

bzyczek wspolczuje choroby, ale mam nadzieje ze bedzie lepiej

azorek- a ty do lekarza sio!!! potrzebujesz przegladu jak nic!!!:-)
my zawsze jak jestesmy w polsce to pozadny przeglad dla mnie, mojego i maluszka i tak latamy od pediatry , ginekologa i detysty.Ale przynajmniej mamy pewnosc.
Bo tu wszystko jest wporzadku i moj na wrzody zoladka ma brac paracetamol, ja hemoroidy tez najlepiej zebym leczyla paracetamolem hih

Ostatnia edycja:
Muszę się pochwalić-mój Yeti dzisiaj na obiad robi mi nadziewane bakłażany... :-) Nawet gdybym Go tak nie kochała, byłabym z Nim ze względu na to jedzenie, które mi robi :-D Z wdzięczności zrobiłam na deser tiramisu, ale uciekło mi z głowy, że On tego nie lubi ;-) no nic, pewnie się nie zmarnuje :-)

vampiria- specjalny nadzor?
co to jest buhah?? my tez mielismy specjalny nadzor , po 6 godz od porodu bylam juz w domu!!
rodzilam o 7, a o 14 obiad w domu:szok:

A polozna przyszla po dwoch dniach, i mowimy jej co i jak (maly ma wystajace zeberko) i zeby nam powiedziala co to jest?
a ona do nas-- nie no wszystko jest ok prosze sie nie martwic , ale zadzwonie do szpitala i umowie was na wizyte do lekarza zeby sprawdzil.

I sluchajcie dzwoni do szpitala i mowi:
mam tu polskie dziecko z jakaś anomalią!!:-D
musicie je jak najszycbciej zobaczyc, bo nie mam pojecia co to jest

No normalnie kretynka, co ona myslala ze my nie rozumiemy?:-D
Ale naszczescie wszystko jest ok.

Ja takze jestem za spotakaniami z wami, pewnie jak bedzie cieplo to mozemy wpadac cala mafią na rozne parki:-D:-D

A niedlugo 8 marca dzien kobiet, moze bysmy umowily sie do jakiegos baru??
Zeby odetchnac od dzieci i obowiazkow?
Albo na jakis spacer z dzieciaczkami?? jezeli nie dacie rady.
Jak wam sie widzi ten pomysl?

unas te pieluchy pralne, uzywam takich pampersow z ebaya, to sie bardzo sprawdzily, uzywam ich po domu i super dupka wogole nie odpazona.
a jak tylko zalozymy kupne pampersy-jak gdzies na dluzsza podroz jade to odrazu pupcia czerwona:-(

Kinga- ile ma twoje dziecko??
Bo moj maly tez z czerwca, ma 8 msc.
Dziewczyny, moze zrobcie sobie suwaczki?
Ja zaraz moj naprawie bo cos znikł.....

justaaa ale z ciebie dzielna kobieta , karmic ponad rok piersia:szok: szok jak dla mnie, no ale pewnie takie mleczko dla dziecka najwazniejsze!!!!!
Super!! ja nie moglam tyle wytrwac.
u mnie domi po 6 msc wogole odrzucil mleko(aptamil), nie chcial poprostu pic i wtedy okazalo sie ze ma ta skaze bialkowa, i ma te specjalne mleczko i te to on pije jak smok!!!

Ajj o przeprowadzkach to lepiej mi nic nie mowcie, bo ja juz jestem zalamana, a to dopiero zamiesiac!!
no ale tak przeprowadzamy sie z 2bed nieumeblowanego w 1 beb umeblowany:wściekła/y::wściekła/y:. IIm dluzej o tym mysle tym gorzej to widze, no ale co musimy, wczoraj zamowilam busa , ale i tak niewiem gdzie to pomiescimy tam, najwzyej bede wiezic domiego przez dzien w wozku, bo pewnie i tak nie bedzie miejsca by on mogl sobie posmigac.
a on do smigania pierwszy !!!
wiec masaaakra to bedzie!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y:

isabell ciesze sie ze dziecki nam nie warjujesz:-):-)

a ja bylam dzis na targu i to co chcialam mam:-)

Wrocilam z kawki i z dlugiego spacerku wiec moge juz teraz napisac a wiec tak ta wredna wydra niechce nam oddac depozytu bo ja zmienilam karnisz na inny(kupiony za swoje pieniadze zakladal mój maz bo poprzedni spadl nam prawie na glowe) a ona mi mowi ze te jej poprzednie zaslonki byly warte 400 funow i gdzie one sa :wściekła/y: wariatka ja jej na to ze sa schowane i nie bede ich zakladala bo sa ciezkie i bardzo grube i czuje sie tu z nimi jak w noze bo nawet swiatla nie ma w domu:wściekła/y: nastepnie deska sie juz ruszala wiec kupilismy nowa fakt tania ale to przeciez tylko deska do kibla!!! za wlasne pieniadze a ona na to ze za tania i may wymienic na drozsza:wściekła/y: nastepnie kominek peknieta byla gruba plta taka nagrobkowa marmurowa dajmy na to wiecie o co chodzi i to juz bylo jak my weszlismy na mieszkanie w agencji kartki niema bo zginela a ja swoja gdzies zawoeruszylam (gdzie ja mam glowe) i w sumie stwierdzila po tym wszystkim ze nam nie odda 450 funtow depozytu przeciez zaraz mnie cos trafi:wściekła/y: tak w skrocie wam opowiedzialam co ja mam za pecha ten rok zaczal mi sie fatalnie :-( powiedzialam ze jej nie oddam kluczy do domu dopki nie zobacze depozytu na koncie:wściekła/y: zaraz postaram sie was poczytac bo mala mi tak poszalala ze zasnela teraz ale zaraz wstanie wiec pewnie pojdzie dzis spac o 22:tak:

witam yas09,:-) misilula:-) moja olivka wlasnie skonczyla tez 8 miesiecy:-) takze witaj w klubie;-) Doveinred odezwe sie napewno i sie spotakmy z ta ksiazka tylko nie jutro bo ide walczyc o depozyt napisz kiedy masz czsa ja sie dostosuje;-) a i gdzie sie spotkamy;-) bzyczek :-) no wlasnie nastepnym razem czyli juz za tydzien pirwesze co to robie inspekcje na mieszkaniu wszystkie usterki fotografuje i robie kopie kaze im podpisac i moga mnie w d... pocalowac bo juz jestem wykonczona ta cala gehenna z tymi mieszkaniami;-) isabell:-) moja olivka narazie jeszcze wszystkiego nie wyrzuca do smieci ale na podloge co ma tylko w zasiegu swoich malych raczek laduje na podlodze:-) hi hi to z jednej strony uciazliwe pewnie dla ciecbie jak wszystkiego musisz szukac w koszu a z drugiej zabawne;-) smiesznie to musi wygladac ;-)

oj jojoj ja zagladam do buzi mojej corci i co widze gorna lewa 1,2,3 wychodza a na dole 2,3 wszystkie naraz ha ha a ja widzialam tam wczoraj tylko jednego wykluwajacego sie zeba a tu juz prawie cally kaplet:-) ale sie bedzie biedna meczyla:-(

Joasia no to widzisz skoro jesteś mobilna to jak masz ochotę to zapraszam w weekend. ja z moją dwójką do Ciebie sie nie wybiorę, bo kuba by sie nudził a Maja rozniosłaby Ci pół domu. Więc jak masz ochotę to dawaj znac i przyjeżdżaj.
Emilia i inne dziewczyny i co z tym wtorkiem?
Kinga to masz niezłe przeboje, niestety i na takie osobniki się trafia. Dobrze, że tyle zebów na raz, jeden ból i już 5 za wami. No śmiesznie to wyglada jak wszystko idzie do kosza, nawet jej butelka z mlekiem tylko teraz musze pilnowac, zeby w koszu nie było zbyt dużo smieci, za to na górze wszystko ląduje w wannie
Misialula fajnie, że dieta Ci służy, no ja nie wytrwałam
A ja miałam o dziwo dużo czasu dla siebie dzisiaj. Maja po spacerze pospała ponad 2 godz a ostatnio śpi tylko godz, potem byłam u Marleny i moje dziecie nawet nie wisiało na mnie, jak wrócilismy do domu to szybki obiad, potem zabawa, kąpiel i Maja zaczęła ganiac za Kubą więc ja krzyżówki rozwiązywałam a teraz ja położyłam.
Dziewczyny czy nie wiecie gdzie mogę dowiedziec się czegos na temat pracy tłumacza w przychodniach?

Niedziela mija dobrze, zaraz bedziemy z G ogladac jakis film bo to przed ostatni wolny weekend.
Milego wieczorka- jeszcze zajrze .....
... Czy te z Was, ktore karmily piersia i pozniej odstawily to mialy takie problemy?
Ja nie mialam problemow pewnie dla tego ze byl jeszcze maly bo miala 5 mies jak go zupelnie odstawialm. Zycze wytrwalosci bo juz twoja cora jest starsza i pewnie bedzie ciezko. Chyba ze wogole zminimalizuje mleko tylko do np. rana
Moj jest ogolnie nie mleczny i od wlasciwie roku ma mleko tylko rano i od polowy to tylko na kaszki czy platki.

yas09- witam na forum :) z jakiej czesci ediego jestes? co do znania to chodzi o mnie ??? jak tak to kurcze zdjecie male i nie kojaze........
azorek- no Barnim jak wspomnialam nie trzyma moczu:-( po nocy ma calego zasikanego a czasami i tak ze i spioszki tez.
isabell- nie wiem jak to tak normalnie jako tlumacz ale moja kol kiedys pracowala w szpitalu normalnie i tlumaczyla polakom na spodkaniach ale to nie byla taka typowa i tylko praca tlumacza..wiec nie wiem jak to wyglada normalnie....
anitha- no moze i gp ma racje i to tylko zwyczajne przeziebienie. Dobrze ze wszystko juz ok. A co do wagi- no to powiem ze jest duzy :) bo Barnim ma tylko 10 kg...:sorry::-( ale je mnustwo......szczegolnie mieso uwielbia.
A niedlugo 8 marca dzien kobiet, moze bysmy umowily sie do jakiegos baru??
Zeby odetchnac od dzieci i obowiazkow?
Albo na jakis spacer z dzieciaczkami?? jezeli nie dacie rady.
Jak wam sie widzi ten pomysl?
fajny pomysl ale odpadam.....
Kinga- :eek: co za landlorka.....:no: ja cie krece - to nie jest jakies popsucie czy zdewastowanie mieszkania zeby nie oddac depozytu. trzymam kciuki o to by udalo Ci sie wywalczyc to co twoje. Juterko tez nie moge- wpada do mnie kol. Ale np we wtorek np zapraszam do mnie na kawke.

reklama
Joasia no to widzisz skoro jesteś mobilna to jak masz ochotę to zapraszam w weekend. ja z moją dwójką do Ciebie sie nie wybiorę, bo kuba by sie nudził a Maja rozniosłaby Ci pół domu. Więc jak masz ochotę to dawaj znac i przyjeżdżaj.
Dziękuję za zaproszenie. W takim razie jeśli mi nie wypadnie nagły wyjazd do Polski to przyjadę na kawę. Bo powiem szczerze,ze tak ciągle sama z dzieciakiem i już mnie powoli szlag trafia od tego siedzenia w domu. Bardziej sobota czy niedziela czy odpowiada? Bo mnie bez różnicy. I jakie godziny?

Do góry