reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
gwiazdeczka ja myslalam ze jak sie dzidzia wybawi w przedszkolu to pada na pyszczek od razu--a zdaje mi sie ze moja to bedzie miec drzemki w przedszkolu wogole. u nas dzialalo wymeczenie amelkowny i wczesniejsze budzenie. moze nie u karzdego sie sprawdzi.
Zobena nooo 21 to troche pozno juz na meczenie mlodego. trzeba zaczac wczesniej wlasnie tak ok 18 iz dobre 2h(wiadomo z przerwami dla nas na odpoczynek ;)) pomeczyc pozniej kapiel mycie zabkow i spac. normalnie mlodej nie kapiemy codziennie ale jak ja przestawialismy to miala rutyne praktycznie jak w zegarku max 15 min pozlizgu i tak codziennie az do znudzenia... no latwo nie jest ale mysle ze warto probowac. w koncu i my tez padamy po calym dniu z dzieckiem wiec lepiej mysle jak mam juz "wolne" od 21 a nie od 23 heheheh

EDIT: nie nie z justaa:D

azorek - to o 21 do sypialni to raczej bardziej na wicieszenie malego.. zabawa na lozku. Bo w salonie tv leci, swiatlo mocniejsze, dlatego go bierzemy do sypialni.. Ale i tak nie dziala bardzo:) Bede go szybciej meczyc

gwiazdeczka ja mialam hb dwa miesiace (wow przyznali nam 50 na miesiac!!!)a po tem nam zabrali, bo jednak doliczyli z emoj macierzysnki i mojego wyplata to kokosy.
A od stycznia staram sie znow o hb bo juz mi sie skonczyl macierzynski, no i teraz nie ma juz kokosow.
Ale cos ciezko im to idzie to przyznawanie. Nadaal nie mam zadnej wiadomosci!

Lece po paczki , a kawkę spiję u Azorek:-)

to z kim jeszzce tu w mojej okolicy ??/ dlaczego ty znasz z tad dziewczyny a ja nie hehehheeh???:-p
chyba pisalam ci na gg ze mam kolezanke co ma synka miesiac mlodszego od mojej Amelkowny :D do niej jade w sobote i mysle ze sie spotkamy jak nie we trzy to przynajmniej wyjade wczesniej z domku i zapowiem sie u Ciebie na kawke :D

azorek - to o 21 do sypialni to raczej bardziej na wicieszenie malego.. zabawa na lozku. Bo w salonie tv leci, swiatlo mocniejsze, dlatego go bierzemy do sypialni.. Ale i tak nie dziala bardzo:) Bede go szybciej meczyc
no to TV wylaczyc, wlaczyc delikatna muzyczke (nawet na radiu z gg masz takie odglosy natury albo jakies spokojne ballady), przyciemnic swiatelko (np lampka nocna ) i nie zabawa tylko usiasc,pokazac ksiazeczke (amelka i tak nie jest zainteresowana hehehe) ,obnizyc ton glosu i tak glosniejszym szeptem rozmawiac np. trzeba dziecku stowrzyc nastroj troche:D jak macie kolacje romantyczna to swiece wam dodaja nastroju co nie:D wiec i mlody potrzebuje na wyciszenie troche takich nastrojowych rzeczy :D

Dzień dobry mamusie:-) dogoniłam Was i też popijam kawkę w świętym spokoju bo moje Bobki w przedszkolu. Taka cisza, że aż mi dziwnie a jednocześnie tak dobrze:zawstydzona/y:. A propo spania...
Moi chłopcy zaczęli przedszkole jakiś rok temu i wtedy się zaczęły problemy. Wracali tak rozentuzjazmowani, że spać mi po południu nie chcieli. Jak już zasnęli to była 2-3 po południu a potem szaleli do 22. A ja po prostu padałam na twarz. Pół roku później powiedziałam koniec. Przestałam ich kłaść po południu. I dziś chłopcy najpóźniej o godz 20 są w łóżkach. Przeczytam bajeczkę, ucałuję i wychodzę. I wreszcie wiem co to wieczór dla siebie.
Czasem się zdarz, że mi któryś na kanapie przyśnie, daję pół godz drzemki i budzę.
IzabellL ja chętnie wybrałabym się z Tobą ale nie dam rady prędzej jak ok 12 bo chłopcy do 11.30 są w przedszkolu, no i musiałabym prosić Ciebie o podwózkę. A mogłabym tylko do reinforest bo sama z chłopakami na basenie nie dam rady. Więc jak coś to pisz.

reklama
Do góry