reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
hejka. witam sie po wojazach:tak::-D wypoczelam sobie troszke i wlasnie uspilam amelkowne i smigam obiadek robic bo moj jak sam w domku to tylko zadzwonil i zapytal co na obiad:szok::sorry2:
co do child trust??? to gdzie moge otworzyc to konto?? mam isc do swojego banku i powiedziec ze che otworzy ten child trust???? i co potem ??zeby dali te 250 f???
hmm ty rodzilas w Pl jak dobrze kojaze??? jesli tak to nie wiem czy sie nalezy ten czek. ja dostalam wszystkie papiery na ten child trust fund juz w szpitalu na wyjsciu:tak: i wiem ze czek jest wazny rok czasu inaczej sami decyduja za Ciebie gdzie ulokowac te kase. my wybralismy sami i wplaca,y amelce na razie po 10Ł miesiecznie (ja nadal bez pracy) a pozniej jak zaczne zarabiac to chce zmienic i placic wiecej. i wiem ze dzieci urodzone juz w tym roku od stycznia nie dostaja tych czekow.

GWIAZDECZKA moj maz skonczyl co prawda prace dla banku w grudniu ale wiem ze wiekszosc bankow juz tych kont sie pozbyla bo zlikwidowali ten child trust fund teraz od stycznia.
my mamy zalozone konto o tutaj : http://www.thechildrensmutual.co.uk/

Ostatnia edycja:
dzieki magdziarz a jak ja mam te vouchery na te 250 f to co otworze konto i moge hje wplacic?? nie wiecie czy w lloydst banku moge otworzyc to child trust??
tak lloyds tez ma
kurcze to moze ja dla kuby dostalam ten pierwszy czek, jak przyjechalismy tutaj to mial 1,5 roku ok 6 mies trwalo zalatwianie child benefit i potem jakos ten czek przyszedl

jeden czek sie dostawala po urodzeniu, drugi tylko ci co mieli niskie dochody po roku pozniej wszyscy jak dziecko konczylo 7lat i ostatni po roku od siedmiu lat dla tych o niskich dochodach. czyli - ludzie o niskich dochodach mogli dostac 1000f a pozostali po 500f.
gwiazdeczka jezeli sama nie otworzylas tego konta to powinnas dostac wiadomosc ze rzad sam otworzyl dla dziecka z informacjami wszystkimi i ty jak chcesz to mozesz albo przeniesc go gdzie indziej albo doplacac do tego. zobacz date waznosci na swoich czekach.
oni przesylali wszystkie informacje potrzebne do tego ale ja juz to powyrzucalam bo rzeczywiscie cameron zniosl to juz.
ja mam w tesco, moja znajoma w asda.

Ostatnia edycja:
yas 09 dzieki kurde ale ja nic nie dostalam ze nam otworzyli tylko ze adres na ktory dostalam child benefit jest nieaktualany od roku a ja dopiero teraz zmienilam w child benefit to moze cos wyslali a ja nie wiem nic :no:

Witam :-)
Dziekuje wszystkim za trzymanie kciokow i za zyczenia.

Zebralam sie troszke i postanowilam napisac.
W domku bylam juz w piatek o 6 wieczorkiem- czyli szbko po cc, troszke boli ale niejest tak zle ; biore paracetamoli i ibuprofen plus mam tabletki na anemie.
Mestwin czesto wisi na cycu :baffled: przewaznie je przez 30 minut potem zasypia - odbijam no a on stwierdza znou po 10/15 minutach ze jeszcze chce jesc. No i tak niestety w kolko. Czasami nawet je z jednego z 50min a potem 2-giego no i dopiero idzie spac.
Ciezko go polozyc do lozeczka, zaraz sie budzi wiec spie wtedy kiedy i on spi ( Gdzie wtedy on na mnie spi albo na boku kolo cyca) albo tak jak teraz spi mi na reku a ja pisze do was.:happy:
Pokarm mam i to odziwo szybko bo od piatku/sob mam juz normalne mleko i jest go wystarczajaco (tak mi sie wydaje) Kupki robi czesto czasami nawet 8dziennie i juz wczoraj zrobil zolta z resztkami mleczka- Midwife powiedziala ze to oznacza ze ma dosc pokarmu i ze szybko mi to idzie.

Mam nadzieje ze mu o minie i bedzie bardziej jadl regularnie bo czesto sobie tylko podje zamiast sie najesc.

reklama
Do góry