reklama

Marcowe mamy 2015

bachuta, nie mam zwyczaju mierzyc temp. zreszta nie mam termomentru nawet dla Michałka. tylko taki zwykły elektroniczny, co ewent do odbytu wkładać.

martefka, czepek normalny, tylko z tyłu związany gumeczką. taka kitka z nadmairu czepka zrobiona:-D

reklama
Elżbietka - ja mam elektroniczny termometr do ucha, który się kurzy bo mu nie ufam a Franek nie lubi mierzenia. Też w ogóle nie mierzę mu temperatury ale po szczepieniach jak widzę, że jest "podejrzany" to mierze zwykłym termometrem z cienką końcówką. Można w pupie ale ja to robię normalnie pod paszką. Wkładam i przytulam Frania albo jak leży to mu trzymam rękę przy ciele.

Hehe... Elżbietka, zakup sobie od razu wieksże, bo ja wkładając małego w te pieluszki, to az mu oczy na wierzch wyszły! Haha.... Pan nauczyciel myślał, ze to ja ze strachu go tak sciskam ze aż mu gały wyłażą, żeby sie nie utopił, a to pieluszki były!

Myślę, że też dlatego te pieluszki są tak ciasne, żeby się nic nie wylało:D Ale też kupimy większe skoro mówicie, że jest aż tak ciasno:) a jaki przedział wagowy ma kolejny rozmiar?

Agaawa - czy to coś w stylu łuszczy? Bardzo współczuję bo skórne dolegliwości są bardzo trudne do wyleczenia a jakie uciążliwe! Mnie po ciąży też strasznie swędziała skóra głowy i drapałam się niemiłosiernie ale kupiłam szampon Head &Shoulders do swędzacego skalpu i póki co jest spokój. Ale pewnie Twój stan może już wymagać specjalistycznych kosmetyków.

Franek też ogromne problemy skórne. Pewnie nie raz wspominałam o jego suchych plackach. Teraz używamy nowej "dolewki" do kąpieli i jak ręką odjął. Jeśli ktoś potrzebuje- mogę sprawdzić nazwę :)

Jeszcze tylko takie pytanie- skąd będę wiedziała że mój zastój w piersi się rozluźnił? Nastąpi niepohamowany wyrzut mleka czy coś? Dziś rozgrzalam pierś pod prysznicem, wymasowałam i przystawiłam Franka spod pachy. Rzeczywiście zupełnie inaczej ssał bo aż mnie to zablokowane miejsce bolało ale wciąż mam to twarde...:/

Elżbietka - nieźle to musiało wyglądać z tym czepkiem ;)

Xenian, to nie zniknie tak od razu. Ale stopniowo powinnaś czuć poprawę. Po 2-4 karmieniach powinno być ok.
I wiem że Ci truję ale jeśli Franka boli brzuszek i dodatkowo ma problemy skórne to może jednak przyjrzyj się temu co jesz pod kątem potencjalnych alergenów. U nas była mega ciemieniucha, wysypka na policzkach, bardzo sucha skóra na nogach i brzuszku i wysypka pod kolankami i paszkami. Z kolankami walczymy do dziś bo się bardzo wolno goją.

Martefka - mam cały czas na uwadze te skazę białkową. Od początku gdzieś ją odpycham bo Franek miał ranki za uszami a to ponoć taki typowy objaw ale mu to już dawno przeszło i z brzuszkiem też był już bardzo długo spokój. Lekarz w Anglii mówi, że wiele dzieci ma suchą skórę i to nie musi być oznaka alergii.

Jedyne co mnie hamuje w tych domysłach to to, że naprawdę wszystko to ustąpiło mniej więcej tak Franek miał dwa miesiące i teraz wróciły wzdęcia i pojawiły się problemy z kupą. Takiej kombinacji nigdy nie było bo to takie inne problemy niż kolka. A przecież ja diety nie zmieniłam. Właśnie to mnie zastanawia. Za dwa tygodnie mamy wizytę u dobrego polskiego pediatry i zobaczymy co nam powie.

Kurczę Xenian biedny ten Twoj Franio. Ciagle jakies dolegliwości. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej mu przeszło Maluszkowi. &&&&&&&&

tak, u mnie jest coś w rodzaju łuszczycy. Samego łupieżu nie mam bardzo duzo, ale rozdrapalam strasznie głowę i dlatego sie zaogniło. Z uszami mam juz lepiej, bo dwie noce smarowalam. Przechodzi.

reklama
tak z nienacka pochwalę się ;-). zrobiłam dziś mini sesję dla Michasia
DSC08431.jpgDSC08492.jpgDSC08525.jpgDSC08527.jpgDSC08597.jpgDSC08620.jpgDSC08674.jpgDSC08485.jpgDSC08450.jpg

Załączniki

• DSC08431.jpg
    DSC08431.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC08492.jpg
    DSC08492.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 68
  • DSC08525.jpg
    DSC08525.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC08527.jpg
    DSC08527.jpg