reklama

Marcowe mamy 2015

Witam sie chorobowo. :-) jesli chodzi o imiona ja obstawiam Amnezje. Moze zapomni jak ma na imie? ;) a imion nie mamy. I watpie ze sie dogadamy. Ktos bedzie mial focha ;)

Ja polowkowe mam w polowie listopada dopiero :(

Wyczlapalam sie do lidla po kurtki dla dzieci. Niestety poogladalam puste boksy i porozrzucane folie ;) bylam bez szans bo podobno od 6.30 stali. Jak za komuny haha

reklama
Dzień dobry dziewczyny :-)

Kiedy się obudziłam,położyłam się na plecach,przyłożyłam ręce do brzucha pod pępkiem to poczułam taką falę. Może rośnie mi mały kibic siatkówki jak mamusia :-)

Jadę dziś skserować wyniki badań i przy okazji kupię sobie pomelo znowu :-D

Miłego dnia laski

Cześć, ja już po I i II śniadaniu i porcji ćwiczeń na dziś.. w garnku gotuje sie ryż z kaszą na gołąbki..

micela - oj mnie to towarzyszy od początku :crazy:

Patrycja, a u kogo byłaś na usg i do kogo się wybierasz? robiłaś w szpitalu?

Micela, ja ssania jako takiego nie mam. Ale odkąd jestem w ciąży to mam parcie na mączne produkty. Kiedyś makaronu, klusek czy ziemniaków nałożyłabym łyżkę na talerz, teraz górują w moim obiedzie :) wczoraj zjadłam ogromną porcję szarych klusek z zasmażaną kapustą. Nadal nie mam ciśnienia na słodycze, wciąż dominują konkrety. Jem dużo częściej (co 2-3 godziny) bo tak odczuwam głód, ale nie są to duże ilości. Myślę, że zjadam około 300-400 kcal więcej niż przed ciążą. Rozkładam wszystko na 5 a czasem nawet 6 posiłków dziennie :) jak masz parcie na jedzenie to wcinaj, tylko zdrowo, widocznie dzidzia potrzebuje, szybko rośnie :)
anulka_marcowa, ależ oczywiście będę wypoczywać. W czwartek zaczynam studiowanie dziennie więc ostatni rok mojej studenckiej kariery zrobię wyjątkowo dziennie. Będę się czuć jak prawdziwa studenciara :P na szczęście zajęć mało, około 4-5 godzin dziennie więc na pewno na L4 nie będę się przemęczać. W porównaniu z pracą to będzie czysty relaks :)
Żgutek, mnie też pobolewa brzuch, może to lekceważenie z mojej strony ale wydaje mi się, że to normalne. Czasem boli mnie mocniej czy zakłuje ale najczęściej po jedzeniu i jestem przekonana, że to wzdęcia albo jelita nie pracują jak należy... Na każdej wizycie lekarz sprawdza mi szyjkę i mówi, że wszystko jest w porządku więc chyba nie muszę się martwić. Twój lekarz na pewno też to jutro powie :*

Ana89 powiem Ci ze tak myślę ale wiesz jak od 3 dni masz brzuch naprawdę twardy jak kamien i nie bardzo odpuszczal i bolal to jednak trochę sie zaniepokoiłam ale odpocznę dzisiaj jutro pewnie będzie dobrze i tyle.

Tez przez pierwsze 2 dni mysle sobie nie ma co rosnie brzuch rozciaga sie macica, ale przy chodzeniu coraz bardziej bolalo wiec lepiej dmuchac na zimne :-)

To milego studentowania

Dzień dobry albo wcale nie taki dobry :-(
Ojciec jednej córki w przedszkolu tak mi ciśnienie podniósł, że aż nie wytrzymałam, nerwy mi puściły trzasłam drzwiami wyszłam i się poryczałam.
Nie mogłam się uspokoić jak mnie mąż zobaczył aleś ty głupia zwalam wszystko na ciąże bo inaczej to nie może być.
Boże są ludzie i parapety , pożalę się później , na razie wracam do pracy.

Kochane leżeć odpoczywać rozpieszczać brzuszki, szczególnie ty Żgutek
Anulka tylko ie porób zgniotów na majtkach :-p.

Miłego dnia

reklama
Żgutek, brawo! leż, odpoczywaj i produkuj Wojtusia :tak:
Anulka, ty to mnie nie zdziwiłaś. Dobrze, że chociaż mąż tam Cie trochę stopuje, bo widzę, ze na miejscu nie usiedzisz :-)

Niezła też jest ta lista imion. W komplecie do Żyrafa mogłaby iść Mrówka - tak, ktoś tak dał na imię dziewczynce.:confused2:
Znalazłam tez świetne przykłady wspaniałomyślności rodziców dających dzieciom na imię:
-dla dziewczynki: Calineczka. Guantanamera (hellooooł?!), Fontanna (taaa...), Cypinia (nie powiem jak to się kojarzy) oraz wspomniana już Amnezja.
-dla Chłopca: Gwidon, Belzebub (brawo dla tych państwa), Myszon też się znalazł...

Byle do osiemnastki :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry