• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2015

Hej kochane :)

Ja dziś miałam w planach porządnie się wyspać ale..... "kochani" sąsiedzi szaleją od rana.
Idę dziś grzecznie do spółdzielni spytać co mają zamiar z tym zrobić.
Niestety ja jestem bardzo nerwowa i takie hałasy przez średnio 16 godz. na dobę doprowadzają mnie do szału
i wszystko odbija się na Fasolce
Dziękujemy za kciuki. Z takim wsparciem na pewno wszystko będzie ok no ale do 17 muszę uzbroić się w cierpliwość :)
U nas na razie słonka brak za to mgły mam pod dostatkiem :)

Ana to "miło" ze strony kolegów z pracy, że nie potrafią Cię zastapić.

Miłego dnia dziewczynki i kciki za te co wizytują :):)

reklama
Zaruniu &&&&& za wizytę i niech Panna się w końcu ujawni ;)
Kto jeszcze dziś wizytuje???
Pati spacer przed snem i gorące mleko sa super oby ci pomogły kochana:)
Żgutek rurka Amiga na innym wątku ostatnio widziałam jej wpis.
Ana89 dobre masz serduszko pracusiu ;)

Dzień dobry.
Padam na twarz, prawie nie spałam w nocy. Ja się pytam, gdzie jest kurde moja poduszka!!!??? Wróciliśmy wczoraj dość późno, na mnie to i tak wysiłek, bo szybko mi się chce spać ostatnio. Nie mogłam zasnąć, budziłam się ze trzy razy z ręką Adama na czole, a jak już musiałam wstać na badanie, to poszłam do kuchni w poszukiwaniu pojemnika na mocz, i wywaliłam wszystkie wykałaczki na podłogę. Ech, okularnicy mają przekichane.
Słońce piękne, dziękuję Anulka! :tak: Może się wyprawię na spacer.
Ana, oni chyba powariowali wszyscy. Nie ma to jak empatia. Wczoraj jechałam tramwajem, widzę wolne miejsce, to sobie siadam. Na następnym przystanku wsiada kobieta, na oko 50+, sprawna. Więc nie wstaję. Czytałam jakieś "Mam dziecko" czy coś w tym stylu. Ale co tam, stała nade mną i sapała. Jak zobaczyła, że czytam o pielęgnacji pępuszka, to poszła gdzie indziej sapać. :-) No rozumiem, że po mnie jeszcze za bardzo nie widać, mam mały brzuszek, ale ludzie, bez przesady...

Miłego dnia i &&&&& za wizyty! :tak:

Natalia mam to samo w komunikacji :) Fakt, że jeszcze brzuszka dobrze nie widać nie oznacza, że czujemy się super wspaniale. Dzwigamy dodatkowy bagaż, który jakby nie było lekko daje się już we znaki :) Ja już bez krepacji siadam i nie ustępuje miejsca. A jak ktoś zacznie fikać to powiem, że jestem w ciąży i mam takie samo prawo siedzieć jak 50-cio letnia "staruszka":-D

Dziewczyny nie ma nikogo w pracy!!! Haha wszyscy chorzy!!! Ide do domu za dwie godz albo za godz bo nie moge sama być w labie!! Ale sie ciesze :)

Ana kochana miałam Ci opisać jak wygląda sytuacja w z tymi zwolnieniami itp...Teraz mam chwilę. Jesli firma zapewnia Ci kontrakt (ja mam) terminowy lub bezterminowy to wtedy mowisz im np. źle się czuję nie przyjdę do pracy. Szczerze to nie wiem jak to jest np z zagrożoną ciążą, ale pewnie tak samo mówisz im, że jesteś w szpitalu i żadnego papierka ani nic, bo oni Ci wierzą i masz normalnie płacone za te dni. Możesz im zaproponować, że będziesz pracować z komputera itp. Ale tutaj oni nie lubią podtrzymywać ciąży nie przepisują luteiny ani dupków, uważają, że jak się straci dziecko to jest "selekcja naturalna". Dla mnie jest to nie do pojecia. Gorzej jeśli nie pracujesz bezpośrednio u pracodawcy tylko przez biuro pracy, jak robi to większość Polaków pracujących tu na produkcji itp, wtedy masz płacone od godziny i jeśli nie pracujesz, bo jesteś chora czy coś to kasy nie masz. Po tych 16 tygodniach macierzyńskiego (4 tyg trzeba obowiązkowo wziąć przed porodem) zyli zosatje z dzidziusiem 14 tyg. szef musi dostosować się do Ciebie jeśli chodzi o godziny pracy. Ja planuję pracować 3 dni w tygodniu, 1 dzień mieć wolny, a drugi pracować z domu oczywiście za niższą pensję, bo ten jedne dzień będę mieć wolny.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

Ja w nocy na szczęście dobrze sypiam. Budzę się tylko raz na siusiu :-) I śpię do 9.

Anulka dziękuję za piękne słońce. Na jutro też poproszę miedzy 11 a 13 :-) Tak żebym nie zmarzła na ślubie ;-)

Czas się brać za sprzątanie łazienki.

Miłego dnia :-)

Micela, nie zazdroszczę... Ale ja z Igorem też miałam 16 tygodni macierzyńskiego i tyle, z tym, że nie musiałam go brać przed porodem...

Ech co do autobusów to też tutaj miałam taką akcję. Siedziałyśmy ze szwagierką w autobusie. Wsiadły dwie starsze panie, wiec szwagierka wstała i ustąpiła jednej miejcse. Ta druga stanęła nade mną i czeka... Szwagierka grzecznie powiedziała, że jestem w ciąży, a ta paniusia starsza - "No i co z tego?". O rzesz ty. I stała. Baba jedna. Na dodatek spytała, czy ta druga pani, która zajęła miejsce również jest w ciąży.
Szkoda gadać.

reklama
dzień dobry!!!

dzięki kochane za podniesienie na duchu...rano sprawdziłam jak to było z ruchami!!!!w pierwszej ciąży mam zapisane(licząc do 1 dnia OM)w drugiej niestety nie zapisał mi!!!myślałam,że jak 3 ciąża to już super wcześniej będzie...chociaż gin mi mówił,że poczuje ok 18 tygodnia!!!!

Natalia B co do empatii to na ostatniej wizycie weszła za mną babka...podkreślę za mną pyta się na którą godzinę mam wizytę...ja że na 19 a ona,ze też ma na 19..i cisza........i jak wyszła babka z gabinetu to ona wstała poszła i mówi do gina,że my jesteśmy we dwie na tą samą godzinę...a ja do niej niech pani idzie pierwsza..nie muszę dodawać że brzuszek u mnie już jest widoczny...rynki opadają!!!a w poprzedniej ciązy w 8 miesiącu w kolejce stałam i już miałam kupować..a jakaś baba się wpierdzieliła się przede mną i wołam coś tam do sprzedawczyni...wtedy nie wytrzymałam...i poszła na koniec kolejki

Anulka dzięki za słońce...mogę okna umyć i prać!!

Zarunia trzymam kciuki za córunię i za wizytę!!!

mój wczorajszy smutek dzisiaj przeszedł w nerwicę...dobrze,że jestem sama w domu,bo morderstwo jak nic!!!

miłego dnia!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry