reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Ja bym się też martwiła, nawet nie wiecie jakie można mieć powikłania i stany zapalne przy chorobach dziąseł i zębów. Do mojego męża trafił na izbę przyjęć gościu, który z powodu uzębienia dostał choroby serca... masakra. Teraz biegam z każdą pierdołą od razu do dentysty. Ostatnio mnie wkurzyło to, że zjawiłam się u mojej dentystki i powiedziałam jej że jestem w ciąży (wiedziałam że dwa zęby mam do naprawy - są ewidentnie na nich plamki, a lepiej naprawiać jak są małe ubytki niż później ze znieczuleniem łatać wielkie dziury), a ona mi na to, że nie ma w buzi nic do roboty, że ona tam dziur nie widzi... Chyba się wystraszyła tej ciąży, muszę poszukać innego dentysty, który mi to naprawi :(

Martwię sie tym dentysta dziewczyny bo zeby mi w ciazy krwawią przy szczotkowaniu i bolą jak cholera przy myciu i troche jakby ropy poleciało a wizyta dopiero 22 sierpień bo mówił ze dopiero wtedy mam przyjść . Chyba nic nie będzie fzidziusiowi ?

Kobietki, na rozstępy polecam olejek 100% czysty olejek arganowy. Można kupić w prawie każdej aptece za 29-40 zł zależnie od firmy. Działa wspaniale, ujędrnia i wzmacnia skórę, a do tego jeszcze stosuję go na łuszczycowe zmiany, bo jestem jedną z tych kobiet którym ciąża zaostrzyła chorobę :(( A niestety sterydów absolutnie nie wolno stosować, więc jest szansa, że po ciąży będę wyglądać jak trędowata :(((

Witajcie Dziewczyny,
Ja od tygodnia na zwolnieniu i jeszcze dwa tygodnie. Szefa powiadomiłam telefonicznie, bo był na urlopie, a wolałam, żeby dowiedział się ode mnie niż od osób trzecich.Skomentował to krótko:"porozmawiamy jak wrócę".Tylko że on wrócił a mnie nie ma, więc pewnie dopiero po zwolnieniu sobie pogadamy.Jednym słowem nie był zachwycony. No i znowu jakieś zmartwienie.Synek pojechał do babci na wakacje tak więc mam teraz dużo czasu i ciągle myślę o tym.
No ale najważniejsze zdrowie maluszka.Wizyta kolejna w następną środę, będzie 12 tc więc mam nadzieje, że będę miała to USG genetyczne.
Ja wczoraj zakupiła sobie krem zapobiegający rozstępom firmy Pharmaceris, ale okazało się, że dopiero od 4 miesiąca można stosować więc jeszcze poczekam.

Ewa, dużo zdrówka Kubusiowi

Miłego dzionka wszystkim.

Hej Kasik, nie przejmuj się szefem, bądź co bądź zdrowie Twoje i dziecka najważniejsze. Mój dowiedziawszy się, że jestem w ciąży nie odpowiedział "Gratuluję", tylko "Ok, rozumiem"... Chociaż wiedział jakie to dla mnie ważne i że przeszłam przez piekło żeby mieć dzidzię... A jak miałam krwawienia w 6 tc i leżałam plackiem na zwolnieniu bo ciąża zagrożona, nie powiedział "Trzymaj się" ani "Będzie dobrze" tylko znów "Ok". Wpieniłam się, bo tutaj pracujesz z kimś biurko w biurko, słodzi ci jak coś od ciebie chce, ściska na urodziny, a tutaj taki fałszywy człowiek... Dlatego olałam to i siedzę cały czas na l4 i w nosie mam jego problemy. Do pracy się już nie wybieram :) Jak wrócę z wychowawczego, i tak pewnie zajmę się czymś innym, bo ta firma niewiele możliwości daje... Myśl o sobie.

Charlie, idź nawet do internisty. Mnie się wydaje, że za bardzo się denerwujesz. I wszystkie nerwy wychodzą. Miałam kiedyś podobnie, trudny egzamin, nerwy, cała noc w kibelku - sama żółć. Spróbuj się odprężyć, poleż w łóżku, włącz spokojną muzykę albo obejrzyj jakiś odprężający film. Trzymaj się cieplutko. :*

reklama
Charlie, Ana ma całkowitą rację. Nie możesz się zamartwiać wszystkim. Na pewno krwawienia z dziąseł nie zaszkodzą, za to twoje zdenerwowanie na pewno nie pomoże. Wrzuć na luz ;)
Co do wyglądu to ja się nie spinam, w końcu ciąża nie trwa wiecznie i skupiam się na zdrowiu maleństwa! My się doprowadzimy później do początku, a do marca choćby cała w krostach to przetrwam :-D

Żgutek &&& za dzisiejszą wizytę ;)

Ewa, zdrówka dla synka! Mam nadzieję, że już lepiej.

Do góry