reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2016

Agiszonek a co na uspokojenie dostałaś? Ja sobie czasem myślę że lepiej by było jakbym coś brała niż narażala dziecko na taką moja panikę

reklama
Ja dzieciakom teściowej (tak, mój M ma 4 rodzeństwa w tym 2 w wieku 8 i 11) razem z teściową jeździłyśmy szukać i młodsza dostała na Mikołaja pamiętnik mówiący, a starszy klocki Lego Technic i zegarek, A teraz mała dostanie Furby Boom, a starszy jakiś większy zestaw Technic. Dla mojej chrześnicy prawie 4 latki kupiłam legginsy, puzzle i mega kolorowanki (kraina lodu i Zosia na czasie) a jej bratu 9 lat słuchawki z nausznikami i zegarek.
Fanti nie, niestety, jadę przez Milicz pod Krotoszyn:(

Witajcie:) Nie było mnie tu dwa dni, miałam co czytać:) Piszecie o długości szyjek, ja nawet nie wiem, jaką mam. Prowadzę ciążę u dwóch lekarzy - u jednego na NFZ i u drugiego prywatnie, w szpitalu, w którym chcę rodzić. Ten na NFZ jest fatalny, na każdej wizycie, a trochę już ich było, padają pytania: która ciąża, który poród, przepisał mi na pierwszej czy drugiej wizycie luteinę, to się wczoraj pytał, dlaczego ją brałam. Nie ma tam papierowych kart pacjentów, a jemu się nie chce wpisywać w komputerze chociażby podstawowe informacje o pacjentkach. W dodatku badanie na fotelu wygląda tak, że tylko sprawdza takim czymś plastikowym, wziernik czy coś, wydzielinę i koniec. Żadnego sprawdzania szyjki. Na tej ostatniej wizycie wczoraj i przedostatniej nawet sprawdzał już tętno dziecka, ale w karcie ciąży już nie zapisal, widocznie za dużo pracy by miał. Straszny konował. Na szczęście ten lekarz, do którego chodzę prywatnie chociaż szyjkę sprawdza, czy jest zamknięta i czy się nie skraca, ale wymiaru mi nigdy nie podał, czy ją można zmierzyć tylko przez usg?
Ostatnio kupiliśmy komodę na rzeczy dla małej i poszalałam w lumpeksie - ciuszki śliczne, w większości nowe, kupiłam z 10 par body i 6 par pajaców na 56-62. Po świetach będę prać i prasować.
Ostatnio się stresuję, że brzuch mi nie rośnie, mam wrażenie, że od dwóch czy trzech tygodni nic się nie zmienił. Szkoda że usg będę miała dopiero pod koniec stycznia :(

A u nas znowu temat seksu na czasie;)co dziewczyny? Hihi
Ja dalej nie pamiętam co to jest ale w końcu wiosna już niedługo hihi

Dzisiaj tatuś mój się pytał czy ma mi posłać kasę ns wózek:) a chwilę wcześniej dzwonił M, że wróci pewnie w sobotę ok 23 godz do domu bo tyle tam roboty mają:/
Więc sama nie wiem czy brać od niego już kasę czy poczekać aż wszystko się uspokoi i pojedziemy kupić ten wózek... chociaż jak tak dalej pójdzie to może to być koniec marca hihi

Ja właśnie robiłam na szybko prezentacje NT dziecka niepełnosprawnego w rodzinie... a właściwie to zmieniałam tylko prezentacje od koleżanki z zeszłego roku ;) i muszę coś dodać jeszcze z książek żeby nie była taka sama hihi
Ale sobie temat w ogóle wybrałam :( zupełnie się nie zastanawilam jak go wybierałem a teraz myślę że może być mi jutro ciężko go zaprezentować:/
No i zbieram się na jasełka do przedszkola:)
Aaaaaa i kupiłam dwa dresy dla Bartusia w c&a.... tak wiem... nie cierpię dresow hihi

Hejka dziewczynki. Bylam w sklepie z mama i corkami i znowu poczulam mokry wyciek . Poczekam do jutra i chyba sie przejde do lekarza popoludniu sprawdzic czy wszystko oki. Mam bardzo jasne zimne swiatlo w lazience i wkladka byla taka lekko pomaranczowa.Martwie sie ze to wody .Zrobilam test z paskiem lakmusowym ale przed podmyciem sie i ph bylo ok 6.5 a potem soe umylam i bylo jakies 5.5. Poczekam i zrobie za godzinke .Mam nadzieje ze to nie wody sie sącza

Bar Bra- mnie od poczatku mecza takie sny :D mimo tego, ze zakazu nie mamy.
Alabamka- u mnie na ostatniej wizycie bylo 36 mm.
A ten twoj lekarz to naprawde dziwny, moj to musi miec wszystko zapisane.

U nas na topie puzzle, ja kupilam, mama i sie zastanawiam czy ktorys wujek jeszcze nie kupi. Ale ona je uwielbia, ulozenie zajmuje jej doslownie chwile.

Agiszonek trzymam kciyki żebyś jednak na Święta w domu była.
Lewusek nieciekawie to brzmi. Może lepiej na IP jechać?
Ja dzisiaj trochę na zakupach ale ledwo chodziłam. W sumie dwa prezenty tylko kupiłam. Nie wiem kiedy resztę. Tylko dla Hani mam już mega zestaw: koniki Filly Wedding, pająk do oswojenia, lalka ever after high, z milion gadżetów z krainą lodu, i jeszcze kilka rzeczy, nawet nie pamiętam już sama co :)
Ja monitor raczej kupię. Z Hanią , mimo że spała w łóżeczku obok, budziłam się kilka razy w nocy bo miałam schizę czy oddycha.

reklama
Do góry