reklama

Marcowe mamy 2016

manka wydaje mi sie ze alergie nie są "dziedziczne" teraz po prostu jest dużo więcej alergenów niż kiedyś ... u mnie nikt nigdy alergikiem nie był ... a ja mam uczulenie na pyłki traw, lipy, miód, truskawki, czekolade ... ale i tak niezbyt sie tym przejmuje bo jem wszystko i tylko swedzą mnie usta :P gorzej z tymi pyłkami bo biore alertec a i tak kicham i mam katar a oczy czerwone, swedzą i łzawią ... ale w sumie nie pamietam czy miałam skaze ... wiem ze mama mnie na niemieckiej humanie chowała i było ok

reklama
Ja tez na pylki.. Wiosna dla mnie byla zawsze najgorsza jak wszystko kwitlo i pylilo :P ale odczulalam sie przez 6 lat i teraz jest okej :)
Czytalam, ze jak jedno z rodzicow mialo skaze bialkowa to szansa, ze dziecko bedzie mialo to 40% takze juz nie wiem jak to dziala

Manka my skazy nie mamy. Mój mąż nie może jeść nabiału z danona ale inne zjada. A Hania do tej pory nie toleruje wyrobów mlecznych. Je mleko roślinne: sojowe, ryżowe itd.

My też już po obiadku, m zrobił taką pyszną sałatkę, że zaraz chyba pęknę a pączki z kuchni się do mnie uśmiechają.
Pan z dostawą już był i lodówka w końcu jako tako wygląda. Kończę pakować torbę, bo kilka rzeczy przyszło. Aa i m wyznaczył mi datę porodu za 2 tygodnie, jakiś prorok z niego- wpierw powiedzial, że czeka mnie cc. Mała ułożona tak, że jest duże prawdopodobieństwo. Ja dodałam, że ciekawe co będzie jak okaże się że jednak chłopak :D

Cocosh przy karmieniu piersią waga szybko spada, więc się nie martw. Bardziej trzeba uważać przy odstawianiu, bo zapotrzebowanie na kalorie karmiącej jest wyższe niż normalnie i potem trzeba pilnować żeby szybko nie przytyć.

Kubusiowa no to ja mam juz 13 kg na plusie i tez widze po buzi i udach niestety. Ale cycki tez dwa rozmiary poszly w gore. I tak jak kiedys mialam kompleksy z powodu malych piersi (standardowe 75b) tak teraz te obecne wydaja mi sie juz za wielkie (75d).

Ja jak ostatnio przykierzalam stary stanik to jedna miseczka mi sie kończyła w połowie piersi wiec pewnie ze 2-rozmiary poszly. W hm próbowałam kupić stanik ciążowy ale największy ich rozmiar jest już za mały.

Witam po godzinnej drzemce. W końcu przed godz 11 zmusiłam się i wyszliśmy z domu. Ubrałam czarne ciążowe spodnie z materiału, bluzkę ciążowa, kurtkę zimową i balerinki ale na gołe stopy bez żadnych podkolanówek bo mi się nie chciało ubierać :) zajechslismy do mojej mamy ale oczywiście nie było gdzie zaparkować i M musiał zostać w aucie. Koło mamy wszędzie kopią i z parkowaniem jest tragizm :/ objechalismy całą dzielnice dwa razy i nic... Zero miejsca. Zresztą tam jak ludzie zaparkuja w piątek to do poniedziałku rana się nie ruszają bo potem nie ma gdzie parkować. Moja mama też nie wyjeżdża w weekend z domu. A w tyg parkuje o godz 15 i nigdzie już potem nie jedzie :/ w życiu bym nie chciała tam mieszkać. Jest niewolnikiem w swoim domu.
Potem pojechaliśmy do tradycyjnej paczkarni po gorące paczki i do znajomych na herbatę. Zuzka u nich została a my do domku. Pewnie wróci do domu wieczorem. M grał godzinę na kompie. A ja smacznie spalam :)

Cocosh a jak jest z karmieniem piersią po operacji biustu? Bo moja koleżanka też miała biust powiększony i mówi, że niby nie można...
Ale jej nie do końca ufam bo ona ma bujną wyobraźnię hihi a pytam z ciekawości ☺

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry