reklama

Marcowe mamy 2016

A ja się cieszę,ze mam Was wiec jak bede chciała kupić cos bezsensownego to zazwyczaj zapytam :-)

Dzastibasti staram się, nawet dość spokojnie oczekuje piątku, ale pewnie w nocy spac nie bede mogla :)

reklama
A mi nie dużo pójdzie pieniędzy. Poza kosztami prowadzenia ciąży (lekarz, badania) kosztami pampersów i nie daj Bóg mleka (mam nadzieję że będę karmiła) to wszystko mam. Jedynie łóżeczko turystyczne dokupię, poza tym wszystko - łóżeczko, wózek, przewijak, komody, ubranka, wanienki, bujaczki itp. leżą zapakowane....

Panna Myszka ja również mam nadzieje ze bede karmila,ale chce tez nauczyć butelki ze względu żebym nie musiała z wesela biegac co godzinę ze dokarmić bobasa, a tak to wyjde co jakis czas pokarm odciągnąć do butelki.

Witam nowe mamusie. ..
Ja z genetycznych będę robiła te w 12 tygodniu , ale usg. No i potem połówkowe chyba tez jest genetyczne .. widoki na 3d bezcenne ☺
Na szczęście wyprawkę tez mam całą . Jeśli będzie dziewczynka dojdą mi ciuszki i pościel do łóżeczka ☺

Jakby dobrze pomyśleć mama ma jeszcze łóżeczko po bracie w bardzo dobrym stanie. :) a tak to wszystko musze kupić:)

A mi nie dużo pójdzie pieniędzy. Poza kosztami prowadzenia ciąży (lekarz, badania) kosztami pampersów i nie daj Bóg mleka (mam nadzieję że będę karmiła) to wszystko mam. Jedynie łóżeczko turystyczne dokupię, poza tym wszystko - łóżeczko, wózek, przewijak, komody, ubranka, wanienki, bujaczki itp. leżą zapakowane....

PannaMyszka to luksusowo masz. My właściwie wszystkiego się pozbyliśmy - trudno żeby tyle czekało. Zostawiałam tylko ciuszki, bardziej dla brata i bratowej niż dla nas. Teraz mają 8-miesięczną córeczkę. Więc jak by była dziewczynka to ciuszki mam, ale reszta do kupienia, łącznie z łóżeczkiem bo teraz bratanica korzysta.

Hej

Ja też wyprawkę mam. Nawet ciuszki chłopięce te najmniejsze mam. No i też mam nadzieję, że będę karmić piersią i to długo. Hanie karmilam rok i 4 miesiące.

Milagros fajnie byłoby nauczyć maluszka butli, już teraz życzę Ci powodzenia. Moja Hania za nic w świecie nie chciała butli. Dopiero po roku, jak wróciłam do pracy i trzebabylo dać mleko wieczorem jak miałam popołudniu.

Hej

Ja też wyprawkę mam. Nawet ciuszki chłopięce te najmniejsze mam. No i też mam nadzieję, że będę karmić piersią i to długo. Hanie karmilam rok i 4 miesiące.

Milagros fajnie byłoby nauczyć maluszka butli, już teraz życzę Ci powodzenia. Moja Hania za nic w świecie nie chciała butli. Dopiero po roku, jak wróciłam do pracy i trzebabylo dać mleko wieczorem jak miałam popołudniu.

Bede musiała powalczyć z ta butla, ale to najpierw musi być serducho :)

Mam dzis kryzys wszystkiego, mdlosci, glodu, lenistwa, zbieram się od 2h żeby zrobic ze sobą porządek i marnie to widzę :/

Ja też na szczęście wyprawkę mam całą, będzie trzeba kupić tylko pampersy i jakieś drobiazgi no i łóżko dla Bartusia :)

Milagros jak masz łóżeczko to już jest duże odciążenie domowego budżetu :) warto zrobić sobie listę naprawdę niezbędnych rzeczy i kupować z rozwagą, choć jest to bardzo trudne przy pierwszym maluszku :)

reklama
Dziewczyny mnie ogranicza również miejsce, maluch nie bedzie miał swojego pokoju więc nie mogę szaleć, narzeczony sie bardzo z tego powodu cieszy bo mówi ze kupuje za dużo zbędnych rzeczy a tak to przynajmniej ograniczę sie do podstawowych najpotrzebniejszych maluchowi :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry