reklama

Marcowe mamy 2016

Juz pytalam ale nikt nie odpisal wiec zapytam jeszcze raz czy ktos zna moze plyn lub olejek do smarowania I masazu krocza przed porodem,podobno pomagaja zeby sie nie rozerwac bardzo przy porodzie i pomagaja szybko urodzic,chcialabym kupic ale nie wiem jakie I gdzie szukac,moze ktoras Ma jakies info na ten temat?

reklama
Hejka.

Czytałam,czytałam aż zapomniałam co miałam odpisać:)

Natka masz juz troszke brzuszek?bo ja w ciągu dnia to mam taki wzdęty wydaje sie ze cos urósł a rano lezac na plecach cos tam jest róznica niz przed ciążą...ale pytam bo ja zaczynam sie martwic:)

Fani ale fajnie to musi wyglądać, jak starszak się tak poczuwa ;) wszystko wyjdzie w praniu jak faktycznie zareaguje na malucha, w końcu dzieci szybko rosną i zaraz będą mogli razem rozmawiać ;) coś z tym jest, że najwięcej odpoczynku było w 1 ciąży, przy mojej dwulatce mogę zapomnieć ;)

Arusiowa no i super, masz to z głowy ;)

Barbra masakra z tym szukaniem mieszkania, choćby nie wiem co nigdy się nie znajdzie tego idealnego. W ciąży mogą powstawać przebarwienia i między innymi dlatego opalanie się nie jest zalecane ;)

Cocosh Fani ma rację z tym pokoikiem dla dziecka, my zrobiliśmy dopiero jak mała skończyła rok. Szczególnie na początku nie jest on taki niezbędny, bo maluch budzi się kilka razy w nocy i chcąc nie chcąc trzeba do niego wstawać - wygodniej jest zrobić 3 kroki do kącika w sypialni niż maszerowac do innego pokoju i się rozbudzac ;) teraz nam ten jej pokoik służy jako składowisko zabawek bo i spać u siebie za bardzo nie chce

Izik ale Ci dobrze, nikt nie jęczał nad uchem "mama to, mama tamto, idziemy juz czy długo jeszcze ;)

Aleksandra ja się niestety nie znam, niczym nie smarowalam, może i bym przy porodzie nie popekala, ale usłyszałam od położnej, że mała "wychodzi poprzecznie" i lepiej naciąc, także tyle by było z tego smarowania. Myślę że jakikolwiek naturalny olejek dałby rade, może ktoś wie coś więcej ;)

Ona u mnie też rano hmmm nie powiem ze płaski brzuch, ale na pewno nie taki jak pod wieczór ;) wszystko ok :D

O rany nic mi nie mówcie o sushi, mam taką straszną ochotę na surowizne, z pieczona rybą w ogóle mi nie smakuje, no chyba ze z krewetka :( ponoć surowe można jeść o ile wcześniej zamrozilo sie mięso do -20 iles stopni, bo wtedy wybijają się szkodliwości, (gdzieś tak kiedyś wyczytalam), ale kto wie czy tak w suszarniach by robili...

Ostatnia edycja:
No jak rozmawiacie o pokoiku dla dziecka,to się pochwale : wczoraj była pierwsza nocka bez młodego ..tzn. spałam z mężem w salonie ..a Bartuś w sypialni. Nocka normalnie .. także na dniach wyjedzie stamtąd nasze łóżko i robimy mu typowy pokój dziecięcy ... ma on już tyle zabawek dużych typu namiot na kulki, że połowa rzeczy musi być w salonie (dostał na roczek takich rzeczy pełno ) także już nie będzie sypialni i salonu ,a mały pokój i duży pokój ☺

No jak rozmawiacie o pokoiku dla dziecka,to się pochwale : wczoraj była pierwsza nocka bez młodego ..tzn. spałam z mężem w salonie ..a Bartuś w sypialni. Nocka normalnie .. także na dniach wyjedzie stamtąd nasze łóżko i robimy mu typowy pokój dziecięcy ... ma on już tyle zabawek dużych typu namiot na kulki, że połowa rzeczy musi być w salonie (dostał na roczek takich rzeczy pełno ) także już nie będzie sypialni i salonu ,a mały pokój i duży pokój ☺

super:-)

Ja wam powiem że to mieszkanie z teściami teraz w ciąży źle wpływa na nasze relacje z mężem :-(ja ostatnio jestem rozdrażniona cokolwiek się nie dzieje to reaguję płaczem poprosiłam dziś o pączki żeby mi kupił to ściemnił mi jak zadzwoniłam że ich szuka a tak naprawdę okazało się że nawet z pracy jeszcze nie wyszedł tak się wściekłam że mi się odechciało popłakałam się i nie wiem sama czy ja przesadzam? :-(chodzi też o to że zamiast wrócić o normalnej godz do domu posiedzieć pogadać ustalić coś w/s mieszkania to wraca bardzo późno zje i idzie spać w takim tępie to się nigdy nie wyprowadzimy :-(

Barbra może mu dobrze z rodzicami i boi się iść na swoje. .. jednak to będzie inaczej..
A co do przesadzania jesteś teraz bardziej emocjonalna. . Ja tez tak mam . Ostatnio przed chrzcinami mąż w sobotę miał mieć wolne ,ale poprosił mnie żeby mógł pojechać na dwie godziny . On lubi się spóźniac,wiec wrócił po 3.5 h ja ryczałam jak dziecko -zrobiłam mu awanturę i wykrzyczalam ,że mam dość takiego życia .. ze obiecuje a nie dotrzymuje słowa . On na to ,że to tylko półtorej godziny a ja zrobiłam dym ,że jak jest szczepienie zawsze się zwalnia i jedzie ze mną czy do lekarzy czy do sklepów itp .. miał rację - pewnie hormony zrobiły swoje i wybucham z błahych powodów. Także Ty pewnie też ☺ a skłamal pewnie byś nie robiła mu jazdy -mój też tak robi

reklama
Barbra może mu dobrze z rodzicami i boi się iść na swoje. .. jednak to będzie inaczej..
A co do przesadzania jesteś teraz bardziej emocjonalna. . Ja tez tak mam . Ostatnio przed chrzcinami mąż w sobotę miał mieć wolne ,ale poprosił mnie żeby mógł pojechać na dwie godziny . On lubi się spóźniac,wiec wrócił po 3.5 h ja ryczałam jak dziecko -zrobiłam mu awanturę i wykrzyczalam ,że mam dość takiego życia .. ze obiecuje a nie dotrzymuje słowa . On na to ,że to tylko półtorej godziny a ja zrobiłam dym ,że jak jest szczepienie zawsze się zwalnia i jedzie ze mną czy do lekarzy czy do sklepów itp .. miał rację - pewnie hormony zrobiły swoje i wybucham z błahych powodów. Także Ty pewnie też ☺ a skłamal pewnie byś nie robiła mu jazdy -mój też tak robi

pewnie masz rację a przyjechał z pysznymi pączkami w ciągu 5 minut wchłonłam 3 szt gdzie kiedyś miałam problem z 1 :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry