reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Zdrówka dla chorowitków :tak: ja od rana psikam, na domiar złego moja dwulatka też. Mam nadzieję, że na tym się skończy.
Dzisiaj mamy dzień lenistwa, m wyjechał w delegację, wraca jutro popołudniu albo i pod wieczór. Stwierdziłam, że nie opłaca mi się robić obiadu jako tako.

Oscypkow chyba nam nie wolno jesc bo to z niepasteryzowanego mleka jest .Ja jutro wlasnie jade do Polski Zakopane i zalamka wlasnie przez oscypki .Bo tez tak uwielbiam

Można można :-p "Prawdziwe" owcze oscypki można spotkać tylko wiosną (marzec/kwiecień) teraz sprzedają podróbki z mleka pasteryzowanego właśnie. Mi osobiście to nie przeszkadza, bo wolę te "oszukane"- nie mają owczego posmaku.
Ale dla wszystkiego dopytaj sprzedawców, bo góral ze mnie żaden, powtarzam tylko to, co usłyszałam od sprzedawcy oscypków w lutym b.r. ;)

Można można :-p "Prawdziwe" owcze oscypki można spotkać tylko wiosną (marzec/kwiecień) teraz sprzedają podróbki z mleka pasteryzowanego właśnie. Mi osobiście to nie przeszkadza, bo wolę te "oszukane"- nie mają owczego posmaku.
Ale dla wszystkiego dopytaj sprzedawców, bo góral ze mnie żaden, powtarzam tylko to, co usłyszałam od sprzedawcy oscypków w lutym b.r. ;)

No i prawdziwe oscypki są tylko w bacówkach w górach te co w centrum Zakopanego i innych punktach to tez tzw. Podróbki. . Nawet jest napisane serki z grilla bądź inne nazwy ☺

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry