reklama

Marcowe mamy 2016

ja bym mimo wszystko uważała z tym rumiankiem...
mnie gin kazał zgłosić się na usg połówkowe w 22tc - też zastanawiam się czy aby nie za późno. no ale suma sumarum - to on ma dyplom... :P

reklama
edit ja mam tak że chce mi się siusiu np bardzo idę do toalety siadam a tu kilka kropelek i tak cały czas gadałam z kuzynka ona mówi że też tak miała w 1 ciąży i teraz też więc chyba nie ma powodu do zmartwień:-)

Własnie nie miala tych tabletek w aptece wiec nie wiem jaki sklad i czy przy cukrzycy mi wolno a syrop byl z syropem fruktozowym a to najwieksze dziadostwo. No i najbardziej podbija cukier wiec wzielam rumianek do płukania gardla broń boze pic nie bede [emoji14] Na zmiane z woda z sola robie płukanki. A w poniedzialek mam diabetologa moze cos poradzi. Nie mam ani goraczki ani kataru tylko gardlo :/
Zrobilam syrop z cebuli tylko zmniejszylam ilosc cukru. Zawinelam sie arafatka wlazlam pod koc i czytam sobie :)
Rosolek pyrka wiec tez dobrze nam zrobi :)

Cień w szpitalu ciężko się wyspać :)

Mi też więcej włosów na brzuchu rośnie :) śmiesznie to wygląda.

Mi też więcej śluzu leci. W aptece można chyba kupić na sprawdzenie ph, czy to wody.

My dzisiaj jedziemy do babci :) będzie tam synek siostry, więc córka będzie miała kompana do zabawy.

Też się zastanawiam nad prywatną położoną. Szpital, w którym chcę rodzic jest bardzo oblegany.

hej ciężarówki :-)
nailie i Lewusek z tym sokiem z merchewki to jest tak że są niepasteryzowane. Gin powiedział żeby nie pic soków z warzyw z "ziemi". Chyba chodziło o toxoplazmoze. Ale ja domowe soki robię tylko porządnie myje marchewki.
titina_34 będziesz rodziła w Częstochowie? Ja jestem z Cz-wy.
Ja miałam wczoraj po stosunku takie skurcze macicy....twardniała i się rozluźniała powoli....ale czytałam że to normalne. A usg mam na każdej wizycie co 4 tyg plus 3 prenatalne. Wydaje mi się że to za dużo. Wcześniejszy gin chciał mnie widziec co 3 tygdonie i na każdej wizycie usg

Dziewczyny, jestem przerażona! W tej ciąży jak nie urok to sraczka :/.
Odebrałam wyniki badań i wyszło mi 3200 bakterii w moczu!!! Norma do 500 :/. Miesiąc temu miałam ich 900 i lekarz nic nie zapisał...co on myślał, że samo przejdzie? We wtorek wizyta, ale chyba napiszę mu jutro smsa czy mam robić posiew i czy coś brać. Masakra normalne :(

A po za bakteriami jeszcze coś nie tak Ci wyszło w moczu? Moja lekarka mówiła mi jak za pierwszym razem wyszły mi bakterie bardzo liczne i pasma śluzu bardzo liczne, a po za tym wszystko ok, że to nie jest infekcja i żeby był dokładne badanie to musiałby być mocz cewnikowany, bo wtedy pewność, że z zewnątrz bakterie się nie dostaną i śluz także. Kazała żurawinę jeść, więc się stosuje pijam herbatę z żurawiny, jem suszoną i jeszcze kupiłam sok z bio żurawin, który jest strasznie kwaśny, ale znośny :) I obecnie bakterii już nie ma, a odebrałam wyniki moczu z dzisiaj :)

Wiecie...popatrzyłam na swój brzuch i też mam włosiaki hehe:) a nie zwracałam uwagi za bardzo:)

Ja tez przy tych bakteriach jadłam i piłam żurawinę,ale taka swoja prawdziwą zrobiona,kwaśne ale pomaga na pecherz.

reklama
Z wszelkich przepowiedni wynika nadal że będę mieć chłopco- dziewczynkę. Włosy na brzuchu mam ale na nogach wolniej rosną. Żadnych wyprysków. Cera świetna wyjątkowo ale tylko słodkie mnie ciągnie.
Ale z moim synkiem jadłam ptasie mleczko ale tylko cytrynowe, kwaśne musiało być, pijam słodką pepsi i jadłam pierwszy raz w życiu zupki chińskie. Teraz raz jeden miałam zachciankę na kwaśne ogórki kiszone ale za drugim razem już nie mogłam na nie patrzeć.
Moja mama opowiadała że z moim bratem jak była w ciąży to trufle i hałwe jadła a ze mną to tylko kwaśne i wachała spaliny benzyny. Swoją drogą kocham ten zapach i mój syn także. On uwielbia też ptasie mleczko ale tylko cytrynowe.
We wtorek mam wizytę to może dowiem się kto zamieszkuje mój wewnętrzny apartament :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry