reklama

Marcowe mamy 2016

Mała Mi na chłopski rozum to tego ziolowego psikacza nie połyka za bardzo, wiec chyba nie powinno być problemu, ale może lepiej zapytać lekarza ;)

Manka ja też miałam ok 21 tygodnia połowkowe , teraz będzie podobnie, bo nie spodziewam się żeby mi w poniedziałek robił.

Edit przez rosnąca macice pęcherz się trochę splaszcza i stad mniej robimy, a częściej :) a boli cię?

Fanti aż wstyd mówić, ale to dziadostwo jakim sa zupki chińskie ratowaly mi tylek w 1 ciąży, tylko tego nie zwracalam :O teraz mnie od nich odrzuciło i dobrze ;) w 1 ciąży tez jadłam sernik i ogorkowa, chociaż nie lubię, teraz nie mam takich dziwnych zachcianek, ogorek kwaszonynna poczatku mi pieknie pachnial, na słodkie nie mam za bardzo ochoty, jedynie co to owoce i od jakiegoś czasu czekoladę mogę zjeść. Za to makaron mogę robić na okrągło :sorry: a teraz jak o nim napisałam to mi się zamarzyl z pomidorowym sosem, ale taki robię od wielkiego dzwonu, bo mój P jest antypomidorowy :no:
Moja matka całą ciążę miała zachcianki na cole, a ja teraz życia sobie bez niej nie wyobrażam, także bardzo zdrowo :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Moja matka całą ciążę miała zachcianki na cole, a ja teraz życia sobie bez niej nie wyobrażam, także bardzo zdrowo :sorry:

Ja każdą butelkę (małą szklaną) pepsi przypłacałam zapaleniem pęcherza i wielkim bólem przy sikaniu.. dlatego rzadko sobie pozwalałam ale czasem pragnienie było silniejsze.. teraz mój syn bardzo lubi ale my rzadko mu pozwalamy.. A moja bratowa karmiła piersią 3, 5 roku i namiętnie tylko pepsi piła.. i wszyscy się śmiali, że z piersi to nie mleko jej płynie tylko pepsi.. Jej syn kiedyś lubiał pepsi teraz nawet nie tknie.. ma 16 lat i w sumie jakby chciał to nie wiele mogą mu zabronić..

Naile trudno mi powiedzieć to raczej dyskomfort ,a nie ból .. tylko zrobię siusiu i np wyjdę do sklepu idą ulica za jakiś czas czuje jakby był pełny i takie ciągnięcie czy jakby normalnie to już końcówka ciąży była i dziecko uciskalk na pęcherz -tak to coś w tym stylu w poprzedniej ciąży pamiętam ,że tak miałam w 3 trymestrze .. ale że teraz już ? .. dlatego się wystraszyłam czy to pęcherz a może macica jednak coś nie tak .. ja się wczoraj naczytalam niepotrzebnie o skracajacych i rozwierajacych szyjkach i wyczytałam ,że osoby ,które były lyzeczkowane albo pękła szyjka podczas porodu to mogą mieć problem z donoszeniem kolejnej ciąży ble ble ble i się wczoraj tak tym przejęłam, że nie pytajcie ; ( .. ale dziś robi wszystko mąż. Byliśmy na większych zakupach i tylko chodziłam sobie na spokojnie ... I już nie czułam tych objawów tak mocno. Może to mija podświadomość jak dowiedziałam się o tym rozwarciu, naczytalam i juz dużo rzeczy do mnie pasowało heh ;)

Witam!!

Przy dwójce dzieci nie daje rady was nadrobić w całości :/ czytam tak z lotu kilka postów, potem znów i tak przez cały dzień. A jak wieczorem siadam to już nie wiem co mam napisać.

Coś chyba przeforsowałam się bo czuje brzuch, ruchy czuje wyraźnie wieczorami :)

Hej dziewczynki,ja padlam jak mucha wieczorem,lecialo w tv the Voice of Poland i przy drugim odcinku juz spalam :-) Pani obok o dziwo spokojnie spala wiec i ja skorzystalam :-) Obudzila mnie pielegniarka kolo 5 bo odpial mi sie kabelek i nie rejestrowalo mi tetna ,widac za bardzo sie wiercilam.I cisnienie zmierzyla 100/60.I potem dalej szlam spac i o 7.30 sie obudzialm zeby sie ogarnac i potem sniadanko.

Dzis serce tak juz nie wali,raz na jakis czas lekkie skoki.Po tabl jest ok ale po kilku godzinach wiecej skacze.Zobaczymy co lekarze zadecyduja.

Milej niedzieli kochane ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry