reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2016

Volka tez ostatnio czytałam parę forum ze babeczki jadly np. Bułkę z masłem przed i żadna nie wymiotowala czy cos :)
Zależy jak leży każdy lekarz jest inny koleżanka nie mogła dodawać cytryny bo w labolatoirum baby sie nie zgodziły a inna koleżanka zjadła 7daysa przed :p

Ja jako dziecko z dawnymi problemami zoladkowymi zglaszalam lekarzowi ze większą dawką cukru na pusty żołądek czy kwasu ( hebata z cytryną woda z cytryna) powoduje u mnie wymioty bo mam strasznie czuły żołądek przez te kosmowki Ale uparł się ze mam powtórzyć badanie a jeżeli znowu zwymiotuje to już nie muszę :p

reklama
Ania jak ja byłam na glukozie przedemna były dwie babki z dziecmi i były właściwie 1 do pobrania krwi Ale z labolatorium mi powiedzieli ze mam wejść jako pierwszą bo ten czas się liczy a badania mają tylko do 9rano więc musiałam się zmieścić to o mało co mnie tam nie zlinczowaly :p BO WEDŁUG NICH CIĘŻARNE NA GLUKOZE POWINNY MIEĆ OSOBNE GODZINY! a ja do jednej czy była taka mądra jak sama badania musiała zrobić to już się nie odezwała ani słowem ;) a mi było właściwie obojętne która wejde

Właśnie zarezerwowałam sobie używany kombinezon na olx na 56 cm z hm za 50 zł :) użyty tylko raz czy dwa razy po 30 min na wyjscie ze szpitala... na allegro tez licytowalam za 40 zł ale ktoś mnie przebił i z wysyłką wyszedł by mnie 55 zł... dlatego zdecydowałam się poszukać cosik bliżej i chyba przed Zajęciami skocze po niego :)

Ludzie nie potrafia czekać i zrozumiec. Ja zawsze przepuszczalam ciężarne, czy mamy z malymi dziećmi. Ale najgorsze to te stare dewoty ktore maja kupe czasu a sie spiesza.

Volka, w standardzie jest trzystopniowe badanie obciążenia 75 g glukozą. Pobiera sie krew na czczo zeby miec punkt odniesienia, potem po 1h i po 2h. Tak mnie uczyli na studiach i tak stosuje się tez w praktyce. Po śniadaniu nie masz wiarygodnego badania, co tez potwierdziła Fanti, która pracuje w lab :)
Ja zreszta nigdy nie wykonywałam tego badania u pacjentów po śniadaniu, prosilam im przyjść w inny dzień :)

No to wytłumacz mi dlaczego mój (i nie tylko mój, bo wielu lekarzy) lekarz pozwala swoim pacjentkom na to śniadanie?
Ja z obawy przed bólem żołądka co mogłoby skończyć się ostatecznie kolejnym pobytem w szpitalu nie chcę ryzykować i pić słodkiego z kwaskiem na czczo. Obawiam się, że mógłby tego nie znieść :(

Bo każdy lekarz ma inną opinie na dany temat.... i najważniejsze jest zaufanie.
Ale moim laickim zdaniem glukoze się bada na czczo...

reklama
Hej dziewczyny;-) właśnie siedzę na krzywej cukrowej i nadrabiam od 9 listopada posty bo jakoś nie miałam siły, lataliśmy po lekarzach i sprawdzaliśmy czy już jest w miarę bezpiecznie, czy żadne taśmy owodniowe tam nie latają i nie zrobią jeszcze większej krzywdy... Serduszko na echu zdrowe póki co. Mam nadzieję, że już będzie dobrze...
Czuję już ruchy:-) strasznie dziwne uczucie, ale chyba w życiu nic przyjemniejszego nie czułam :-D
a co do ludzi to właśnie miałam przykład kultury starszych osób jak wchodziłam na 2 pobranie, myślałam, że mnie zlinczują. Prawie z łapami dziad jeden skoczył zasłaniając drzwi, że przecież on teraz wchodzi!:baffled: tłumaczenia nie pomagały... Dobrze, że pielęgniarka chyba usłyszała i wyszła i mnie zawołała...
miałam już też pierwszą przygodę z siarą po wizycie u znajomych z 3 miesięcznym synkiem następnego ranka się obudziłam z plamą, ale od tamtej pory spokój, choć na wszelki wypadek wyposażyłam się we wkładki laktacyjne:tak:
idę na 3 pobranie... Będzie znów jatka...

Do góry