reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Bardzo dziękuję za przepis, na dniach będziemy uskuteczniać, to na bank zje, bo przy BLW się bawi jak diabli, rozrzuca na podłogę, psa dokarmia i specjalnie rzuca jak jest piesek 😃 ogółem dramat 😂😂
a możesz zamknąć psa gdzieś na czas karmienia? albo są takie ronda do karmienia blw, widziałam na tulisie.pl

reklama
a macie może jakieś mufki-rękawice do wózka? możecie coś polecić, jakie wybrać? czasem odprowadzamy rano starszą córkę na przystanek autobusowy, bo mamy przejście przez mały las i tak pomyślałam, że przydałyby się wkrótce

Czy wasze maluchy mają uczuleniowe plamki czy łuszczycę/ atopowe zapalenie skory . Mojej coś się na rączce pojawiło i tak się zastanawiam co to może być bo mąż ma łuszczycę i boje się żeby to nie było to
Moja ma plamy uczuleniowe a wiem jak wygląda łuszczyca bo sama niestety mam i mam nadzieję , że ją to ominie....
Mam nadzieję, że jednak okaże się , że u Was to jednak nie łuszczyca....

U mnie podłogi dostępnej dla Melanii tylko 30mkw.
Ekologicznie codziennie na kolankach śmigam ściereczka z mikrofibry i woda 😂 zacieków nie ma, a że myte codziennie to ściereczka prawie czysta.
Ot taki plusik małych mieszkań 🙃
Wow, podziwiam, że Ci się chcę 😱
Alergolog albo dermatolog, u nas też raz schodzi raz wychodzi i tak wkoło🙈 z kosmetyków stosujemy teraz la roche dla skóry atopowej, najgorzej z tą głową bo niestety dermicin u nas nie sprawdził się nie ma poprawy i muszę zwiększyć częstotliwość stosowania lacoid ale nawet on nie za bardzo pomaga.
Mnie Lipaaa 😘namówiła na mop ariete a już byłam zdecydowana na vilede😅czekam na dostawę 😀
U mojej to ona ma to cały czas, ale jak smaruje tą maścią ze sterydem to te czerwone placki z wysypką tylko robią się takie żółte, one nie znikają całkowicie tylko błędną. A jak dwa dni nie posmaruje to dup, znów czerwone... Ona ma teraz te placki dosłownie na całym ciele, całych nogach, rękach, dekolt, brzuch i plecy... I to takie suche i szorstkie... No dramat.
Niestety to na bank AZS 😞 Dzięki Piotruś, że nasza córcia odziedziczyła to po Tobie 😁😅
Dołączam do grupy atopików. Suche czerwone policzki od 2 tygodni. Chociaż już się nie drapie. Właściwie to takie trochę bezradne jesteśmy. Nobel dla tego, który wymyśli skuteczną terapię alergicznych niemowląt 😔
Ja kiedyś się męczyłam tylko z twarzą, teraz całe ciało 😩
La roche jest dobre wiem sama po sobie bo też długo stosowałam ale u małego ciężko mi stwierdzić bo wcześniej w połączeniu z innymi kosmetykami nie stosowałam protopicu a teraz z nim jest duuużo lepiej. 😉najgorzej mnie martwi ta głowa chciałabym już w końcu coś znaleźć co by mu pomogło ale to jest tak że jak jest rzut wysypki to na głowę też i drapie aż do pojawienia się ropy a potem mu to zasycha i ma takie łuski , zobaczę jeszcze do poniedziałku i jak nie to pojedziemy do dermatologa może jeszcze co innego nam zapisze. 😉mopa będę testować na puzzlach, panelach, płytkach i wykładzinie PCV, dam znać 😉
Jejku, to Twój ma starsznie z tą główką 😞
A co to jest ten dermicin i na co go stosujesz?
Protopic to też steryd nie? On jest podobno dobry, ale taka mała tubka za 50 zł 😱

Daj znać koniecznie jak mop 😁

Czy wasze maluchy mają uczuleniowe plamki czy łuszczycę/ atopowe zapalenie skory . Mojej coś się na rączce pojawiło i tak się zastanawiam co to może być bo mąż ma łuszczycę i boje się żeby to nie było to
U nas AZS niestety.
Ps. Łuszczyca też jest genetyczna, więc może mieć. A jak to wygląda?

a możesz zamknąć psa gdzieś na czas karmienia? albo są takie ronda do karmienia blw, widziałam na tulisie.pl
No właśnie nie mogę jej zamknąć nigdzie gdyż niestety nasza sunia jest zabrana z domu gdzie była przemoc. Każda takie zamknięcie np w WC to jest taka Aria że sąsiedzi by się pytali co się w domu dzieje, plus by mi może coś zdemolowała. Ale chyba już piesek nie będzie żebrać od niej gdyż dziś umiera z powodu wczorajszego przejedzenia, i już dzisiaj na obiad do nas do kuchni nie zajrzała.

Ooo gratulacje 🥰
A ja właśnie chciałam napisać, że u nas już przebija się drugi ząbek 😍
Kilka dni temu przebił się pierwszy ząbek a obok była biała plamka, teraz z plamki zrobiła się kreseczka, czyli na dniach wyjdzie 😄
U nas idzie już też drugi, z tym że u nas to było dzień po dniu, najpierw jeden a na drugi dzień już zaczął drugi. Jestem ciekawa ile teraz będą wzrastać do góry

reklama
moja wstaje o 6 rano i mamy 2 drzemki, ok.9 (zazwyczaj 1h-2h) i ok.14. (zazwyczaj 1h) i później dopiero na noc. Ja pilnuję tego, żeby miała drzemki, to jest b. ważne dla zdrowia, żeby maluch odpoczął i nie ma szansy, żeby przechodził cały dzień w takim wieku. Nauczyłam Domi zasypiania w łóżeczku i ona wie (naprawdę takie maluchy są już rozumne), że pora na drzemkę
Ja też pilnuje drzemek. U nas są 3 drzemki, czasami się zdarzy, że dwie. Jak wstaje 6:30 to idzie spać o 8:30-9, śpi różnie od pół h to godziny, potem po 2-2,5 h aktywności znów idzie na drzemkę, znów aktywna 2h i znów drzemka i potem już dopiero po kąpieli na noc.

Oj tak, zgadzam się. Dzieci w tym wieku już rozumieją niektóre rzeczy.
Moja Nelka ma dopiero pół roczku a jak jej mówię " gdzie jest kotek?" albo " kotek" to ona od razu poważnieje i zaczyna głowę odwracać i go szukać 😍 No szok jaka mądra.

Do góry