reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

u to Twój M taki jak mój😂 dwa razy sprawdzał u mnie szyna jest w suficie ale i tak się boję w salonie mam 3 metry szerokości i długości tej firanki więc nawet nie chce myśleć co by było 😬
jeszcze gorzej mam z zasłonami bo są ciężkie jak cholera🥶 na szyna się nie interesuje zasłonami jeszcze!
ale jak coś zdejme są jeszcze rolety na wścibskich sąsiadów 🤪
Ja zasłony mam tylko w sypialni i też mega ciężkie ale na szynie więc nie ma takiego strachu że coś spadnie, ewentualnie wypnie ze spinek 😃a z zasłon nie zrezygnuje bo rolety mam tylko zewnętrzne więc jak zasłonię to jest mega ciemno 😐 a z takich remontowych rzeczy związanych z raczkowaniem Jaśka to musieliśmy wymieniac listwy progowe bo były montowane na wkręty i mógłby sobie pokaleczyć rączki i kolanka albo zaryć twarzą...😐No ale przynajmniej był powód żeby je wymienić i wygląda to bardziej estetycznie 😃

reklama
dziewczyny, która ze śląska 🤪
znacie może tą firmę? Muszę wrzucić na listę prezentów coś co bym chciała i strasznie mi się podobają takie niekonwencjonalne rzeczy😜 ale nie wiem czy warto🤔

U nas też tak było i czym posmarujesz?
ja na noc pudrem w płynie i po tyg zeszło.
Tym razem za radą Patii, a dokładnie jej lekarza, smaruję Latopikiem, czyli tym co znalazłam w zapasach z emolientów, praktycznie co chwilę ( kilka razy dziennie ), poprzednio ustąpiło dość szybko, po 2-3 dniach.
Puder w płynie też stosowałam, dawniej i na inne zmiany na twarzy, na taki jakby trądzik. Wtedy też ten puder szybciutko pomagał.
Mam to szczęście, że Melania póki co się nie drapie i tak jakby nie wiedziała, że tak wygląda.
A powtarzały się jeszcze takie policzki u Staszka, czy taki jednorazowy objaw miał?

Tym razem za radą Patii, a dokładnie jej lekarza, smaruję Latopikiem, czyli tym co znalazłam w zapasach z emolientów, praktycznie co chwilę ( kilka razy dziennie ), poprzednio ustąpiło dość szybko, po 2-3 dniach.
Puder w płynie też stosowałam, dawniej i na inne zmiany na twarzy, na taki jakby trądzik. Wtedy też ten puder szybciutko pomagał.
Mam to szczęście, że Melania póki co się nie drapie i tak jakby nie wiedziała, że tak wygląda.
A powtarzały się jeszcze takie policzki u Staszka, czy taki jednorazowy objaw miał?
znoqu po marchewce po 3 tyg
po truskawce i porzeczce 🙄 spróbuję po 10 ms
no u nas pomaga puder więc nie zmieniam

A po zupkach z marchewką też ma🤔ja ostatnio podałam marchewkę że słoiczka to miał takie dziwne kupy tak jakby nie przetrawił tej marchewkę I kilka w ciągu dnia i tez już zaczęłam podejrzewać ale noe wiem U nas nic nie jest takie jednoznaczne🤔muszę za kilka dni znowu spróbować

I nas najlepsza zabawa jest plastikowymi miskami, butelką po wodzie no i oczywiście obrzeżami od maty... 😁
Ja znalazlam na instagramie u mamy przedszkolaka fajne zabawy dla dzieci . Polecam 🙂 takie piłki przyklejam i ma frajdę jak taśma się do rąk przykleja. Wczoraj pudełko zwykle plastikowymi sznurkiem obwiązałam żeby szary były k wrzuciłam tam różne zabawki małe i ma zabawe z wyciąganiem ich i zabawa na jakiś czas bo przeszkadzają sznurki. I dodatkowo wjechał u nas basen z kulkami 😍

My po nocce nie spała od 14 do 22. Trochę usnęła o 19 po kąpieli ale to na pół godziny. Nic nie pomogło. Aż o 22 położyłam ją do nas i spalismy razem i nigdy tak dobrej nocki nie mieliśmy. Czytałam dużo o śnie takich 8 miesięcznych dzieci i wychodzi na to że jest to okres rozwoju intelektualnego i dzieci w tym okresie mają problemy właśnie ze snem często budzą się z płaczem są marudzące. To podobno najgorszy okres więc trzeba go przetrwać

reklama
My po nocce nie spała od 14 do 22. Trochę usnęła o 19 po kąpieli ale to na pół godziny. Nic nie pomogło. Aż o 22 położyłam ją do nas i spalismy razem i nigdy tak dobrej nocki nie mieliśmy. Czytałam dużo o śnie takich 8 miesięcznych dzieci i wychodzi na to że jest to okres rozwoju intelektualnego i dzieci w tym okresie mają problemy właśnie ze snem często budzą się z płaczem są marudzące. To podobno najgorszy okres więc trzeba go przetrwać
Skąd ja to znam 😀 codziennie sobie myślę- pośpi dłużej 😂 w dzień odstępy między drzewkami już po 4h i rośnie wypadają te drzemki. Raz po 5min a wczoraj o dziwo ponad 1h spała.

No i widzę jak dziecko się zmienia w kumatego dość człowieka, że jakby zaczęła rozumieć co się do niej mówi. Wczoraj powiedziała słowo - tata jak ją miałam na rękach a nie było w pobliżu taty, a mąż mówił że ponoć jak mnie nie było w pobliżu to mówiła mama 😂

Do góry