reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
mrowa1 jak tam było u lekarza ja mam na 15.20 dzisiaj jeszcze nie wiem co bede miała, ale chciałabym wiedziec
Czy wy prosicie o podanie płci czy sam ginekolog wam mówi
Przy pierwszej ciąży nie było widac i do konca nie wiedziałam
chyba dzis poprosze zeby mi powiedziała/

Marzena ja ide do gina na 17 ;-)a zawsze pytam gina czy widać co tam się kryje;-):-D w pierwszej się dowiedziłam w 36-37 tygodniu bo cały czas mi tyłek wystawiała Mela;-)

witam okragle panie :-) Kiedy ja nadrobie czytanie waszych listow :zawstydzona/y: ! tyle tego !
Pisze szybciutko bo ide zaraz do pracy.
Wakacje udane,piekna pogoda,zarelko super paslam sie ile wlezie.Rano snaidanko o 9 o 12 lunch,krotkie spanko i budzilam sie na krojenie torta,w miedzyczasie poplywalam w morzu albo w basenie :tak:Zyc nie umierac.
Pisalyscie ze wam sie klawiatura sypie.Ja biore od poczatku ciazy dodatkowo calcium w tabletkach,jak narazie spokuj,a mam czy sie martwic bo jak sypnie mi sie jeden zab to mam jak w banku ze poleci reszta.
jesli chodzi o spodnie to zaopatrzyly mnie kolezanki albo kupowalam z drugiej reki i mam 3 pary spodni kupionych za 25€ a w sklepie jedna para od 45€.Niezly biznes zrobilam ;-)Musze tylko dokupic kilak bluzek bo moje podkoszuli siegaja mi teraz cycorow a zima przeciez idzie Ok spadam do roboty,odezwe sie paaaa

marzena78 pisze:
fajne masz te spodnie a wygodne i ile dałaś?
Marzenko nie kupiłam tych spodni tylko zapozyczyłam zdjęcie z Allegro:zawstydzona/y:
Jesli szukasz ubrań na każdą kieszeń na Allegro je na pewno dostaniesz Podaję Ci bezpośredni link do ubrań ciążowych na allegro Odzież ciążowa na Allegro
Znajdziesz tu wszystko od bielizny po kurtki i płaszcze, no i najważniejsze na każdą kieszeń:-)
Czy wy prosicie o podanie płci czy sam ginekolog wam mówi
Najczęściej lekarz pyta czy chcesz znać płeć:tak: (o ile widać), a czasami po prostu trzeba zapytać czy widac coś między nogami, ja tam tez chcę wiedzieć co będzie:tak:.
A co do płci to czytałam świetny tekst Anji Orthodox o tym jak powiadomiła swoją przyjaciółkę sms-m że będzie miała syna:happy:
"Mam badania! Wszystko wjest w porzadku, ale bobas jest obciążony potęzną genetyczną wadą w postaci obrzydliwej narośli w kroku, która spowoduje u niego na resztę zycia obnizony poziom intelektualny i emocjonalny - to facet!"

Co do konfliktu to my tez mamy zagrożenie, ja jestem - a mąż +. To jest problemem tylko wtedy jeżeli dziecko odziedziczy grupę krwi po tacie czyli plus. Mi się udało i Irenka ma minus po mnie czyli żadnego konfliktu nie miałyśmy (nawiasem mówiąc, młoda ma krew 0Rh-, najgorsza jaka może być).
Ale nawet w razie konfliktu, zaraz po porodzie podają immunoglobulinę i wszystko jest w porzo. Tylko faktycznie trzeba o możliwym konflikcie wiedzieć i kontrolować.

milla, adoptuj mnie!!!! Kozy, konie, krowy, raj na ziemi! Prace pisałam z biologii rozrodu ssaków, może Ci się na coś przydam przy tych koniach i kozach ;-);-);-)
Ja też miałam cesarkę przez pośladkowe ułożenie, teraz w sumie wolałabym naturalnie ale zobaczymy co będzie. Jeżeli to faktycznie przepuklina to pewnie wizja porodu w wannie przy dźwiękach muzyki relaksacyjnej oddala się znacznie... ;-)

Cześć Kobietki!!

Ja się wam tylko pochwalę, że już od piątku czuję ruchy Dzidziuńka:-):tak::-D:-);-):-D:szok::-p:blink::happy2::cool::happy:. Niesamowite uczucie!! Teraz jestem już pewna na 100%, że to ruchy. Ale powiem Wam szczerze, że czułam je już wcześniej ale nie byłam pewna czy to to. A od piątku czuję codziennie. :-):-):-):-)
Jak poczuję ruch to mnie taka fala wzruszenia dopada, że chce mi się płakać :-D. Teraz dopiero dociera do mnie fakt, że tam w środku mieszka mała istatka i przypomina się mamusi:-D:-).
Ale to cudowne. I faktycznie można to uczucie porównać do uderzeń skrzydełek motylka:tak:.

Pozdrawiam,

reklama
PrzyszłaMamusia - gratulacje! ja już Ci zazdroszczę :tak: Niestety ja muszę jeszcze poczekać bo mój maluch prawie miesiąc od Twojego młodszy :-) (termin na 28.03)

To u Ciebie można już płeć zobaczyć!!!! Melduj!!!

A' propos terminu - podejrzałam, że w wyścigu do porodu będę konkurować z remeny, dorotaaa26 i cichą. :-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry