reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Cześć Mamusie!!!

Ale się fajnie zaczyna robić na naszym BB:-):-D ciągle nowe wieści :-D:-). I ta ciekawość i niepewność co będzie chłopczyk czy dziewczynka? Mi się to udziela:-D Także czekam na nowe wieści:-D.

Ja niedawno zaczęłam dzień:zawstydzona/y: i właśnie czekając na jajka (bo mam dziś ochotę na gotowane jajeczka) zajadam się nutellą prosto ze słoika:zawstydzona/y:. Trochę to nierozsądne:wściekła/y:. Ale staram się nad tym panować:-p.
Dziś zamierzam opracować menu i zrobic zakupy, bo w niedziele spodziewamy się gości (aż 8 osób:-D). Tak więc aby nie było to dla mnie męczące to sobie rozplanowuję poszczególne posiłki na kilka dni np. bigos będę dziś lub jutro gotować :zawstydzona/y: itp. :tak:.
Fajnie lubię pichcić. A jeszcze jak jest okazja:-).
mrowa1- jak zobaczyłam godzinę o której pisałaś to mało z krzesła nie spadłam:-D. Szok! tylko nie padnij dziś na stojąco ze zmęczenia;-). Ja wczoraj byłam nie do życia. Musiałam się walnąć na godzinkę, bo miałam problem z funkcjonowaniem. Ale mężuś wrócił z pracy i miał to samo:-p i też poszedł drzemkę zaliczył:-).

weronikaa- fajnie, że się odezwałaś. Prosimy tak częściej!!!

Skaba1- czekamy z niecierpliwością na wiadomości:-D:-). Chłopaków też dziś zabierasz?

mamma80- współczuję wyjazdu. Ja też nie lubię tego typu wyjazdów służbowych/szkoleń, szkoda mi się było rozstawać z mężusiem a mowa jak będzie dzidziuś:szok::shocked2::eek:. życzę powodzonka i aby ten czas szybko zleciał. A jak Jasiek się czuje?

milla29- oj ciekawe co tam masz w brzusiu. I ciekawe jak Przemko zareaguje:laugh2:. Daj koniecznie znać jak już bedziecie po wizycie.

ninja- wracaj do nas szybciutko:-D no i czekamy na nowe wiadomości dot. małego mieszkańca brzuszka:-).

No idę robić śniadanko, bo jajeczka ugotowane. A tak na marginesie wyobrażcie sobie, że non stop mam ochotę na sałatkę (sałata lodowa, kukurydza, papryka czerw. sok z cytryny, sos winegrette na oliwce z oliwek, i do tego domieszać tuńczyk w sosie własnym). zajadami się takimi ilościami:shocked2: i to codziennie. Szok:zawstydzona/y:. Jest ona w moim codziennym jadłospisie od tygodnia:-D:szok:.

Trzymajcie się cieplutko!!!

reklama
czesc kochaniutkie jak sie macie?? Do mnie w przyszly poniedzialek przylatuje tata na kilka dni faaaajnieeeeeee tylko nie bedziemy sie raczyc drineczkami,a my tak lubimy bo potem mamy rozne glupie pomysly jak np o 1 w nocy urwac sie na festyn czy jakiegos fajnego baru.Musimy poczekac do przyszlego lata.Mama nie moze,musi pilnowac interesu i psa Przygodka i zolwia Zolwianka :-)

Zaraz musze spadac "na roboty" ale w przyszlym tyg mam troszke wolnego,dobrych mam szefow ;-)
dziewczynki ile macie w pasie hi hi i odajcie swoja wage,pobawimy sie w porownywanie :laugh2:

aaa wiecie jak sie mierzy date porodu od pierwszych kopniec maluszkow?Podobno taka tata to na 100%

Kindzia nieprawda z ta date od pierwszych kopnieć;-)nawet sobie tym główki nie zaprzątaj - jesli chodzi o wage to jest juz wąteczek to zapraszam sie rozgoscic:-Dja mam w pasie 76 (talia) i 85 (w pepku)...po 8 cm mi przybyło:-p

Ile mi przybyło to niewiem ale domyślam sie ze dosc sporo mam w pasie:-p
Telma Melci chodzi na 4-5h do przedszkola i odbieram ją po obiadku moze z czasem jak sie przyzwyczai od nowego roku będzie chodizć normalnie:-) podobac sie jej podoba gorzej z odprowadzaniem bo wtedy marudzi i popłakuje:blink::dull:
Cicha tez mam andzieję ze moja bezsennośc mi przejdzie bo inacze to załamka:-p:no: i jeszcze do tego mnie dziwnie prawa noga rwie jak an zmianę pogody :confused:

No, my jeszcze nie wyszłyśmy, bo czekam żeby praleczka skończyła pracę, bo chcę pranko na ogrodzie powiesić- na słoneczko i wiaterek:-):-D:-)!
Przyszła mamusiu- sałateczka pyszności! sama jestem maniaczką takiego jedzonka!
Kindzia - Niekat-ma racje z tym terminem według kopniaków, szkoda sobie głowę tym zawracać! A tak nawiasem mówiąc, widzę po suwaczku,że masz termin jeden dzień przede mną;-);-)!
Mrowa- żyjesz jeszcze:-):-)? A do tego przedszkola to chodzi prywatnego czy państwowego? Bo u nas tyle dzieciaków,że zapomnij żeby 2,5 latkę przyjęli a jeszcze na kilka godzin- marzenie!
My jak zlądujemy do Polski w grudniu, to zamierzam dać Melkę do prywatnego niedaleko domu, tak na 4 godziny dziennie! Przeboleję ten wydatek, bo mała coraz bardziej potrzebuje kontaktu z dziećmi i myślę,że dobrze jej to zrobi!

telma moja Oli poszła do przedskzola w wieku 2 lat i 3 mieisęcy i nie było problemu z przyjeciem.warunkiem było zeby wołała siusiu i sama jadła:laugh2:od razu poszła na 8 godzin ale w tym roku chodzi na 5 bo i moja mama w domu wiec może sie nia zajać i 130 zł w budzecie zostaje miesięcznie a to teraz dla nas nie mało bo wiadomo czemu:tak:wole jej za to kupic coś fajnego niż przepłacac za podwieczorek wiecej i bajki po południu na DVD:dry:więc spi juz w domua le jesli mam nie mozę jej odebrac po obeidzie to nei ma problemu zeby Oli leżakowała w przedszkolu i wraca do domu wtedy o 14.30 - przed podwieczorkiem:tak:

Niekat-wiem, wiem, że dzieci mogą iść wcześniej do przedszkola, zgodznie z ustawą od 2,5 roku, ale przedszkola podchodzą także indywidualnie i jeśli dziecko jest samodzielne, tak jak twoja Oli to może iść wcześniej. Tylko tak jak pisałam, w Poznaniu, w tej chwili problem polega na tym,że jest bardzo dużo dzieciaczków w wieku przedszkolnym, (pomimo niżu:-):-)) i jest nawet problem z tym żeby 3 latka przyjeli a o młodszych dzieciakach to zapomnij! Dzięki temu zyskują na tym prywatne przedszkola.

ano... jak jest duzo dzieci to rozumiem:dry:ja sie w zeszłym roku ubezpieczyłam bo papiery złozyłam już w maju wierząc silnie że Oli nauczy sie korzystac na stałe z nocnika przez wakacje bo to tego czasu korzystała jak go widziała a jak nie to sorry Vinetou:dry:

reklama
witam
ja licze dni do 29 wtedy mam usg ale z drugiej strony się martwię że coś będzie nie tak
ja tez mam ostatnio manie jedzenia jabłek ogólnie pożeram wszystko :zawstydzona/y:;-)a dzis mam ochote na barszczyk więc siedze i gotuje :-)
też czekam na kopniaczki a tu nic tylko dobijanie się mojego dzieciątka
ostatnio dużo chce mi się spać i nie wiem czy to od tego leżenia boli mnie kręgosłup chyba zaczynam chodzić jak kaczuszka:-(:zawstydzona/y:
pozdrawiam wszystkie mamy :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry