Hej Mamusie!
Oj coś dawno się nie udzielałam

. Jakoś tak czasu miałam mało:-(. Ale jestem na bieżąco z czytaniem:-).
U mnie wiele się nie wydarzyłow ostatnim czasie. W niedziele mieliśmy gości to było wesoło. A w poniedziałek mój mężusio wziął sobie urlop i mieliśmy dzień dla siebie:-).
Pojeździliśmy też troszkę po salonach, bo pomalutku się przymierzamy do zmiany autka. Fajnie, bo już mamy swój typ i za jakieś 2-3 m-ce zakupimy (bo na razie combiak nam nie potrzebny, dopiero jak córcia będzie bliżej zew. światka

-och już się nie mogę doczekać

).
Jeśli chodzi o moją córcię to kopie jak szalona:-) mam identycznie jak
ewa33 jak rano się położę na plecach to czuję ją jak brzez bibułkę. Dziś mnie tak kopnęła, że musiałam wstać na baczność

. Aż się przestraszyłam

. takiego kopa dać matce

.
A już jak zjem coś na słodko

rewolucje! Podobno ja też taka byłam w brzuszku mojej mamy

kopałam non stop. Mój mężuś podobno był bardzo spokojny.
Wczoraj jak przyłożyłam rękę do brzucha to czułam normalnie, że pod ręką mi się przekręciła

. Tatuś też już wyczuwa swoją córcie

.
ewa33, MonikaA- fajnie, że się odzywacie.
mrowa1- oj to dobrze, że już jest oki z cycorkami. Czyli tylko kapusta pomogła? żadnych leków nie brałaś? Mi też prawie codziennie siara sie pokazuje i zastanawiałam się czy trzeba teraz w jakiś szczególny sposób dbać o piersi?
czytałam, że już powinno się przygotowywać piersi do karmienia np. po prysznicu wycierac szorstkim ręcznikiem sutki

? Przygotowujecie się już tak?
niekat- na pewno z dzidziołkiem jest wszystko w porządku, mimo, że nie czujesz go tak często. u mnie jest prawie 3 tyg starsza ciąża i dopiero od jakiegoś tyg. czuję tak bardzo mocne ruchy. A też nie można się porównywać, bo każda ciąża jest inna, tak samo jak i wielkości brzuszków. Mam koleżankę co jest nawet w tym samym tyg. co ja w ciąży i to drugiej a mam od niej większy brzusio i taki twardy. A ona ma mniejszy i mięciutki a dziewczyna figurą podobna do mnie. Tak więc nie ma co się zamartwiać, bo maluszek może się niepokoić.
darina- już dostałaś skierowanie na glukozę? Jakoś tak wcześnie. Ja się dopytywałam mojej lek. kiedy będę mieć a ona na to, że ok.25-26 tc
Tak się zastanawiam co powinnam mieć w domu czekając na urodzenie się dzieciaczka? Na samym początku. Np. po ile sztuk też kupujecie np. body? Chciałam wam tylko wspomnieć o tym pytanku(bo tu nas więcej zagląda), ale umieszcze to pytanko na wątku z zakupami.
pozdrowionka!