reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
widze ze Weronika tez imie wybrala tez fajne!
ja mialam na mysli jeszcze NINKE ale mnie przeglosowali,no chyba ze sie upre i na porodowce apodam Nina...
to jak na razie mamy przewage dziewczynek???
w tym dwiec panny Zuzanny...

nie mam pojecia! juz zaklady w pracy robia, kobiety mysla ze to chlopak a mezczyzni ze dziewczynka bo podobno ich zon brzuch tez tak wygladal na tym etapie. :-)
w domu to samo. babcia z mama sa przekonane ze chlopak a tata z mezem ze dziewczynka! maz sie ciagle nie moze zdecydowac czy chce czy nie chce wiedziec!! chyba zadecyduje za niego bo przeciez juz tylko kilka godzin zostalo a bedziemy i mieli 2D i 4D usg wiec raczej bedzie widac!

co do kasowania to tu sluby i wesela tez fortune kosztuja. my mielismy slub i tu i w polsce i sama nie wiem gdzie wiecej wydalismy. to wszystko przez tylu miedzynarodowych gosci (maz jest anglikiem)! (dobrze ze nie widzi co pisze! ;-))

nie moge sie zdecydowac na imie dla chlopca: lepszy William, Adam, Anthony, Jonathan czy Mark?! juz moze jutro trzeba bedzie go czyms nazwac, jesli to chlopak oczywiscie.

to ja tez znikam bo maz przechwytuje komputer do szukania pracy
jego byla firma a wlasciwie glupi kierowniczek przed samym naszym slubem czyli z koncem wrzesnia nie przedluzyl mu umowy,a on sobie zyly dla tej firmy wyprowal i robil ponad godziny...to pa :sorry2:

Weromikaa- nie wiem może ja coś źle widzę, ale według suwaczka wcale nie jesteś w 23tyg, tylko w 4 dniu 25tyg! Suwaczek pokazuje, że masz 24 tyg ciązy zakonczone, i 4 dni kolejnego tygodnia! Ale może ja nie kumam tych suwaczków:no:

Nie wiem jak to jest z tymi pomiarami, bo mój gin teraz powiedział tylko,że dzidziol ma długie nogi, (no po mnie nie- tata 193cm:-D), tzn. kość udową a to niby świadczy o wielkośi dzidzi, ale ile miała to nie wiem!
Ale ostatnio oglądałam kartę ciązy Amelki i po skończonych 26tyg miała 1050g, jak powiedziałam to teraz tej lekarce na wizycie to była w szoku, bo mówi, że tyle mają dzieci w 30tyg! Dobrze pamiętam jak wtedy mój gin nie robił jakiegoś halo z tej wagi, jeszcze powiedział, że z niej już atlety nie będzie i wynik w normie:szok::no:
A teraz jak tak patrzę to chyba już wtedy była duża- no i tak jej pozostało:-Dciągnie za tatą! Na bilansie dwulatka była już wzrostem średniego trzylatka

Niby usg powinno być robione chociaż 3 razy w ciąży, ja mam na każdej wizycie i fajnie tak patrzeć co słychać o dzidziolku! W Poznaniu za wizytę z usg płacę 100zł, to raczej taka niższa cena jak na to miasto- no o cenie u gina w Dublinie nie wspomnę:wściekła/y: Za badania standardowe czyli jakąś morfologię, czy mocz nie płacę bo mam skierowanie od mojego rodzinnego- reszta badań takie jak toxo, tsh to normalnie według cennika:-D:-D- nie ma jak bezpłatna służba zdrowia

mrowa- ile Ty wazyłaś przed ciążą???? 45kg???????? Matko ja to tyle ważyłam chyba w podstawówce!!!! Nie dziwię się ,że się nie martwisz przybywającymi kg, bo nie masz czym:-D:-D:-D
giza- dobrze, że byłaś u gina z tymi skurczami, trzymaj się i dbaj o siebie i dzieciaki:-):-)

Ale ruch:tak:
Ja biorę centrum materna, ale nie codziennie bo słyszałam, że to też nie dobrze. Wpiątek byłam na USG i moja córcia waży 517g. Lekarz powiedział, że to w dolnej granicy, ale mi się wydaje, że ciąża jest młodsz niż na suwaczku. Poza tym ja ważyłam 2500 jak się urodziłam, byłam wcześniakiem 3tyg przed terminem. Marcin ważył 2300 i też był wcześniakiem, więc nie sądzę żebym urodziła duże dziecko.

Ja też moje witaminki (Elevit) biorę zwykle co drugi dzień, bo jak chcę połknąć codziennie, to mi przez gardło nie przechodzi. Śmieję się, że organizm najwyraźniej nie potrzebuje takiej dawki, bo już następnego dnia łykam bez problemu. Tak samo miałam z jodem, najpierw brałam codziennie, a potem co drugi, bo nie mogłam przełknąć:zawstydzona/y: Dopiero w ciąży takie dziwności mnie spotykają:confused:
Marteczka witam na forum, nie mogę się nadziwić ile ty postów generujesz:szok::szok:
A to i ja się pochwalę wagą mojego maluszka - 5 dni temu było 480g, a nie wiecie gdzie na necie można znaleźć jakąś tabelę ze średnimi wagami, bo ciekawa jestem jak to jest z tym moim, bo chyba jakiś malutki jak na chłopca:sorry2:

niekat, mrowa- tak mnie podkusiłyście z tą naszą-klasą, weszłam, zalogowałam się, co gorsza wciągnęłam męża i co tu dużo gadać chyba szykuje się nowe uzależnienie:-):-D:-)
Pa śpijcie dobrze marcóweczki, do jutra

reklama
Weronika Mela jak na moją budowe była duża bo ważyła 3300 i długa była na 57cm
a ja jestem niska mam 158 tylko:-p a jak Kondziak ma byc jeszcze wiekszy:sorry2::dry::eek: dobrze ze cc mnie czeka z jednej strony;-)
ja tak samo odczytuję suwaczek jak Telma że jestes w 25 tyg ciązy:-)
Telma no przed pierwsza wazyłam 43;-):-D wiec sie nei rpzejmuję niczym:tak:;-)
w ostateczności będę ćwiczyć:-p:sorry2:
no i widzisz kolejny nałóg doszedł z nasza kalsa;-)
Giza to sie oszcżedzaj na tym zwolnieniu;-)może to pomyłka jak pisze Darina i wszystko będzie git:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry