reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Ja też pije jak kaczka, duża butla stoi koło łóżka, a w ciągu dnia herbatek chyba z 2 litry wypije :zawstydzona/y: A potem niestety SIKU!!!!
W nocy to już norma że tak ok 4-5 rano trzeba iść, no i przy okazji z powrotem uzupełnić płyny i szklaneczkę wypić, a rano znowu ciśnie w pęcherzu. Ale lepiej pić niż jeść :tak::tak:

A tak zmieniając temat (bo nie wiem na którym wątku o to pytać). Bo daje się bobasowi podwójną pieluszkę między nóżki - żeby bioderka jak najszerzej. I to się zaraz po urodzeniu daje? i do kiedy? A co jak w użytku są pampersy??

reklama
A tak zmieniając temat (bo nie wiem na którym wątku o to pytać). Bo daje się bobasowi podwójną pieluszkę między nóżki - żeby bioderka jak najszerzej. I to się zaraz po urodzeniu daje? i do kiedy? A co jak w użytku są pampersy??

to robisz dopiero jak lekarz ortopeda po USG bioderek tak powie!!! w innym przypadku jak chcesz sama a nie chcesz zrobić krzywdy możesz pampersy zamienić na bella happy one są szersze i sztywniejsze niż pampki. Ale co chodzi o szerokie pieluchowanie na własną ręke nie proponuje , ewentualnie możesz nisić dziecko tak żeby jedną ręke mieć między jego nużkami co powoduje że dziecko ma szeżej nużki

Mnie też nocne pobudki na siusiu i picie też są w normie. W ciąży z Przemkiem budziłam się zawsze między 3 a 4 i potem Przemko tak się budził na jedzenie. W sumie fajnie, bo tylko jedną pobudkę miałam :tak: Zobaczymy jak będzie teraz.
Weronikaa, te pieluszki to się wkłada, jeśli jest podejrzenie, że z bioderkami coś jest nie tak. A żeby tak robić "na wszelki wypadek" to się nie spotkałam. Maluszka trzeba zbadać u ortopedy - robią USG ale nie pamiętam dokładnie kiedy, chyba jak najszybciej po urodzeniu. My byliśmy z Przemkiem jak miał miesiąc. Na to badanie ze skierowania to czeka się potwornie długo, więc we Wrocku zdecydowana większość robi to prywatnie :wściekła/y: W sumie w pierwszym roku życia robi się to badanie 3 razy.
A ja dzisiaj zostaję sama. Chłopaki jadą na weekend do dziadków.

a ja dostałam skierowanie jak wychodizłam ze szpitala żeby się zgłosić na badanie jak dziecko skonczy iles tam (juz nie pamieam) i przysłżma poczekałam w kolejce i sie zrobiło - dopiero wtedy jak lekarz zalecił rzeczywisćie druga pieluche to ubierałam pampersa i na niego pieluszkę i dopiero większe nieco body :tak:i było ok:-)tak do nastepnej i nastepnej wizyty az powiedział basta i jest wporzo:cool2:

Okazuje się, że nie jestem odosobniona z tym pragnieniem:-D:-D:-D.
Piję jak smok;-). I wiecie co w tym wszystkim jest najgorsze:confused:, że mam straszną ochotę na zwykłe herbatki w ciągu dnia:zawstydzona/y: a wiem, że nie bardzo są wskazane...ale robię sobie na cały dzbanek (1,5 l) tylko dwie saszetki i wychodzi mi taka leciuchna i do tego duuużo cytrynki i troszkę cukru...
Ale kawki nie pijam i coli też raczej nie (sporadycznie jak jest w domciu to kilka łyków, góra szklanka) i może mój organizm domaga się troszkę kofeinki:confused:
Macie coś takiego? A wy pijecie czasem czarną herbatkę?
Mam nadzieję, że nie szkodzi to córci?
Ale jak pomyślę o owocowych czy rooibos, to mnie wzdryga...i męczy mnie po nich zgaga na maxa:dry:.

A tak apropo's wstawania to u mnie jest odwrotnie...budzę się z pragnienia a przy okazji idę na siusiu:-D:-D:-D:-D:-D.
A to dobrze, że tyle pijemy lepsza jest przemiana materii;-).
ninja- zapomniałam pogratulować bratanicy:tak:...śliczności i ma włoski :tak:

A moja siostrzyczka zaliczyła dziś pierwsze spotkanie z panem kibelkiem:baffled:...zaczyna się:-D...będę miała powtórkę z rozrywki:-D.

ja jednak sporo pije herbatek zwyklych (w ciagu dnia ze 4) jedna kawe dziennie stuknąć stukne ale nie więcej - a pijałam ja litrami:sorry2:głównie jednak wchodzi mi po prostu woda:tak:jeszcze ew. herbatki Dilmah smakowe - byle nie owocowe - np. cynamonowa jest pycha albo brandy - o takie smaczki mi leżą:tak::-p:-)

reklama
Do góry