reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Gabrysiu kochana wszystkiego najlepszego w tak wielkim dniu!!

Ja dzis tylko na chwilke choc mój facet dzis rano wkroczyl do naszej sypialni z rózami(2gi raz w zyciu dostalam od niego kwiaty)i glebokim przemysleniem ze on mnie tak kocha a jednoczesnie potrafi byc takim ch****-nawiazanie do wczorajszej porannej klótni o której ja juz zapomnialam to i tak kurna mam dola
Mimo ich prostoty mam czasem problem ze zrozumieniem facetów:-(
Milego wieczoru kobitki
Ninja mam nadzieje ze sie spotkalyscie z PM

reklama
Befatka miły gest ze strony J:tak:oby jak najwiecej takich ;-)
Asia moj Kondzik tez głodomór za to Mela:crazy: lepiej nie mówic:no:
Ewa ja zamawiałam torta i wcale sie nie czuje z tego pwoodu gorsza;-):-pprzynajmniej nikt później go nie odchorowywał:-D
Ninja PM i jak po spotkaniu i badaniach?

dzieciaki spia i wreszcie błoga cisza
Kondzik zrobił sie zazdrosny o Mele:szok: i niezły z noego wrzaskun czasami mam ochote go zakneblowac:dry: najczesciej ajk cos robie to stoi przy moich nogach mimo ze Łuaksz jest i domaga sie wziecia na rece:baffled: czasami wymiekam

Gabrysiu - wszystkiego naj naj naj! :-)

Mamma - z taką mamą to Gabi może walić po dziąsłach ile wlezie - mama naprawi :-D

Spotkałyśmy się, spotkałyśmy! :-):-):-)
Fajnie było bardzo, a Tośka mówi "berta" zawodowo! :tak:
koniecznie musimy się spotkać w większym gronie z innymi dziewczynami z Wawy (i okolic - Beti!!!). No ale to stwierdziłysmy, że jak zrobi się cieplej, to może spotkamy się gdzieś na Polach Mokotowskich (Beti - bedziesz miała prooostą drogę ;-))

A zainteresowanie badaniami strasznie małe.. :no: Kurde,mieć taką okazję i nie skorzystać to naprawdę bezmyślność... Także dziewczyny, które się nie zapisały telefonicznie - walcie! Na pewno Was przyjmą!

Jak stałyśmy pod tym ambulansem, zaczepiła mnie dziewczyna, pytając o te badania i powiedziała, że mnie poznała z liceum :szok:, że razem chodziłyśmy do Sienkiewicza.:-D Co lepsze, nie z mojego rocznika chyba, a w każdym razie nic a nic jej nie kojarzyłam ale walnęła mi komplement, że poznała po uśmiechu :sorry2:

Giza - zaczęłam pracować - już tydzień dziś minął. Dostałam próbną umowę na 3 miesiące. Trochę nuda, jak pisałam wcześniej na BB, ale za to stabilnie, w stałych godzinach pracy, bez nadgodzin (no dodatkowo ok. 7-10 wyjazdów na targi rocznie).. Nie bardzo mój charakter pasuje do takiej pracy :sorry2: no ale nie chcę już pracować na wariackich papierach mając Tymona, a w perspektywie i Biankę/Blankę...
Tymon u niani KOMPLETNIE bezproblemowo :szok: Taki Cygan z niego.... W poprzedni poniedziałek był u niej rano od 09 do 11, przyszedł do domu na spanko i po obiedzie znów poszedł na 2 godziny.We wtorek tak samo, w środę był od 07.30 do 16.00 z przerwą na spanie w domu a od czwartku śpi tam też w dzień (o to się najbardziej martwiłam). Na razie nie zauważyłam nic niepokojącego w jego zachowaniu - no może więcej mu się gęba nie zamyka jak wrócę z pracy (moja mama mówi, że ma to po mnie ewidentnie :-D). No ale chociaż w gadaniu jest dobry, bo sprawnościowo dalej jest pierdołą, chociaż walczy ostro - wprawdzie chodzi przy meblach, ale np. nagle zaczyna klaskać/odwracać się/ puszczać i bach! Rozkojarzony jest jak mama :-p A dziś wstawał i siadał w łóżeczku bez przerwy przez 15 minut chyba):oo:

Bez najmniejszych problemów dał się odstawić od piersi (a nawet to chyba sam zrezygnował), bez problemu zniósł nasz wyjazd na Jurę bez niego latem a teraz bez problemu zostaje u opiekunki :sorry2: Żeby tak jeszcze zaczął spać w nocy "bez problemu" :dry:

Cicha - głowa do góry! niedługo będzie dużo więcej słonka to i miną te małe deprechy jesienno-zimowe! Nie mogę się doczekać wiosny bo wtedy "rosnę" normalnie!
A Zośką się kompletnie nie przejmuj - bardzo dobrze, że raczkuje! To najważniejsze - ja żałuję, że Tymon nie raczkuje - lepiej rozwijają się wtedy mięśnie kręgosłupa i postawa docelowo :tak:

Remeny - Uściskaj Irenkę od ciotki - może już nawet nie z okazji urodzin tylko ot tak! :-D
Cieszę się, że dobrze Wam w nowym miejscu! Oby nigdy nie było gorzej a tylko i wyłącznie lepiej!:tak:

Niekat - po pierwszym zdaniu Twojego posta, wnioskuję, że pisałś to świeżo wybzykana chyba :-D:-D:-D

Wszystkim roczniakom spuznionej zyczenia, samych radosnych chwil, duzo zabawek, i nie dokuczajcie rodzicom!!! :-)

Ja sie dzisiaj strasznie zle czuje miesnie w nogach mnie bola, w glowie mi sie kreci. Zmierzylam sobie u mamy cisnienie no i mam wysokie. Dala mi jakas tabletke moze nie dlugo przejdzie. Ale chyba odpuszcze sobie zajecia dzisiaj wieczorem. Jeszcze na dodatek pogoda paskudna :no:a weekend byl taki ladny. Nastepny tydzien mam ferie wiec mam nadzieje ze pogoda bendzie ladna.

Ewa- to dobrze ze maz porozmawial z paniami i ze juz lepjej w przedszkolu. A tort napewno ci wyjdzie. Masz jakis przepis z gazety/internetu??? czy juz jakis wyprubowany?

Niekat- wkleje na zamknietym zaproszenia jakie wysylalam na Michalka urodziny. Ale widze ze ty juz zrobilas i wyslalas ale to nic moze jeszcze ktos bendzie robil.

Ninja- super ze spotkalyscie sie z PM. Pewnie fajnie tak sie spotkac na zywo?

Dziewczyny mam taka propozycje moze by otworzyl nowy watek tylko z przepisami. Wiem ze jest watek karmimy, ale mysle ze taki tylko z przepisamy tez by byl fajny. Jak kturas by miala jakis fajny sprawdzony przepis to mozna by bylo wkleic. Zawsze by bylo gdzie zagladnac i poczytac co zrobic nowego na obiad. Co wy na to?

Ninja aż się musiałam cofnąć do posta Niekat:rofl2:, super że się spotkałyście z PM, ja bedę w Warszawie 17 kwietnia, chyba cały "łykend", jedziemy na ślub brata małżona:tak:, fajnie by było jaby udało sie nam spotkać w gronie warszawianek tudzież milutkich osób z okolic ( Beti):tak:, muszę tylko znaleźć jakiś w miare tani hotel w Stolicy:tak:Nie napisałaś co wykazały te badania?? To było USG??? Czego?? Napisz cos więcej:tak:
Niekat pisałaś że nie jesteś przygotowana na jedną drzemkę Marcela w ciągu dnia? To muszę Ci powiedzieć, ze moja już jakiś czas ma tylko jedną drzemkę, a dzisiaj na przykład drzemek nie było wcale!! Zero wytchnienia...
Remeny miłego mieszkania na nowym oby sie wszystko poukładało. Buziaki dla Irenki:tak:, Jacusia też:tak:
Cicha witaj z powrotem:tak:myślałam o Tobie niedawno, gdzie sie podziewasz:-)
Zuzia tak jak i Zosia stołuje sie u mnie nocami, pomimo wypijania flachy modyf., nie mam pojęcia jak zakończyc karmienie piersią... a co do spania - od dawna sypiamy razem, przynajmniej się wysypiam:tak:. Jakieś fotki dzieciaczków nam pokażesz??
Kasik wyluzuj kochana!! Ja Cie cały czas podziwiam jak Ty dajesz radę z dwójką:tak:. Dla chłopaków jestes i tak najlepsza więc po co sie stresować?? Buziaki kochana:-)
Mrówa a w nocy nie karmisz?? Butlę dajesz?? Bo mnie najbardziej gnębi to nocne cycolenie.
Ewa może ten katarek u Tośki to na ząbki??
Giza moze być tak przez ząbki, szczególnie czwórki, Zuzi właśnie wyszła druga górna 4, zachowywała sie tak jak Milenka.
Asia jeszcze troche i bedziez z mężem siedziała na budowie:tak:
Befatka taki ten Twój chłop czasami "bebe" ale jaki romantyczny! I zrozumiał, ze coś zrobił źle a to DUŻY plus:-):tak:
Ninja też nie mam Twojego tel., więc nie mogłam Ci podać nr PM:-(

Gabrysiu:
Wszystkiego co najlepsze, co dobre i miłe,
co budzi uśmiech na twarzy, co kryje się w maleńkim słowie - szczęście,
prawie tak maleńkim, jak Ty.
Z okazji roczku życzę Ci 99lat - ładnie wygląda 100 na liczniku, prawda?

Dusia też myslałam o takim wątku ale żeby były tam różne przepisy, dla nas też nie tylko dla maluszków. Co myślicie??

Mi tam wystarcza atek "karmimy" no ale czekamy na resztę opinii!:tak: :tak:

Asze - to było usg ciała, tzn. całego korpusu, szyi, slinianek i jąder (chociaż to ostatnie to nie wiem czy Tośce robili...)
Na wydruku jest opis wątroby, pęcherzyka żółciowego, trzustki, śledziony, nerek, moczowodów, pęcherza moczowego, tarczycy, ślinianek, węzłów chłonnych, jąder, układu kielichowo-miedniczkowego i PŻW (nie wiem co to jest nawet)

Aha - jeśli damy radę to bardzo chętnie się z Tobą spotkam! :tak:

reklama
Do góry