reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Biedna Papcia:(

Katjusza ja bym z Twoją babcią nie mogła mieszkać ani jednego dnia przez te papierosy bo mam alergię na nikotynę...W ogóle nie wybrażam sobie jak można palić 2 paczki papierosów dziennie, szok... I jak to śmierdzi, fujjj...

reklama
Katjusza- dzieki :) tak... 77 rocznik :) z konca lutego jestem wiec prawdopodobnie synek bedzie tez spod Ryb ;)

czytam o Waszych brzuszkach i ja zaczelam rosnac juz od samego poczatku.. wlasciwie w 5 tc juz bylo widac ze jestem w ciazy. Teraz przytylam juz 9kg co przy moim niskim wzroscie i ogolnokoscistej budowie wygladam jak pajak :D brzuch jest ogromny i dziecko zdaniem lekarza wyglada na starsze o tydzien. Natomiast zgadzam sie z Vetka, ze brzuch to indywidualna sprawa kazdej kobiety. Duzy brzuch nie jest oznaka duzego dziecka (niestety). To moga byc wody plodowe itd. Teraz kuzynka moja urodzila coreczke, brzuch miala ogromny (jest mojego wzrostu- nieco ponad 160cm) a dziecko wazylo 2700.....
no ale najwazniejsze, ze zdrowe :)

czytam o Papci- mam nadzieje, ze szybko dojdzie do siebie.. musi byc dobrze :)

heh pierwszy raz mnie tak zmorzyło, jak poległam, tak spałam 1.5h :szok: Dalej bym sobie pospała, ale telefon od M mnie obudził i stwierdziłam, że już nie warto, bo czekam na smsa od koleżanki, co z tymi dokumentami :sorry2: A M oczywiście pojechał coś w samochodzie naprawiać...

Co do Papci to takie są prodecury, ciężarna zgłosiła dolegliwości - leży 5 dni na obserwacji. Ja się z plamieniem musiałam wypisać na własne żądanie w 8 tyg bo leżeć i łykać duphaston i luteinę mogłam w domu, ale procedura mówi hospitalizacja 5 dni, nawet jesli jej żadnych leków nie daja ani nie robia kolejych badan. Cóz- taki jest polski NFZ.
No i lepiej poobserwować niz za szybko odesłać i coś przegapić

Ostatnia edycja:
ale to i tak troche uspakajajace moglabys jej to eskeim wyslac kutjuszka zeby sie nie martwila! a ja robie wlasnie zupe pomidorowa przecierowa i juz zdazylam sie nozem dziubnac w kciuka i uciac siobie kawalek paznokcia...:angry:

witam :)

jestem nowa u Was na forum ale na BB jestem juz kilka ladnych miesiecy.. Termin porodu mam na marzec :)

Welcom!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja własnie wciągnełam 5 placków ziemniaczanych i dalej nie dosyt;-) grrrrrrrrrrrr

kupiłam małej trąbke bo mnie nacigneła( jak zawsze);-)) i zaraz chyba od tego dzwięku dostane kociokwiku!!!!!!!!!!!!!!!

pinka- hello ;)

placki ziemniaczane (szczegolnie z gulaszem i surowka z czerwonej kapusty) to ja moge zawsze i w kazdych ilosciach :D
kilka lat temu kupilam robota kuchennego ze specjalna tarcza do ziemniakow na placki :) szalenstwo.. kilka sekund i masa gotowa :D pozniej tylko usmazyc ;)

Opadłam na fotel....przyznam ze MĄŻ nie dopuścił mnie do kompa od południa- dorwał jakaś grę i siedział jak zaczarowany:):) a ja sobie ogarniałam capary i powiem wam ze mam sterty gazet do spalenia pochomikowanych od lat:)

Pastela-
widzę ze u Ciebie nie za wesoło- współczuje i trzymam kciuki żeby te 2 tyg.szybko zleciały- trzymaj się dzielnie żeby i Ciebie za bardzo nie rozłożyło- tego by nam tylko brakowało!!;-):tak:- a i fajne zdjęcia:)

Pinus- masz racje z tymi kieckami i ogolnie jak nie masz co z tym zrobic ani gdzie trzymac- to masz racje po prostu to sprzedaj- będziesz mieć kaskę na coś nowego dla niuni albo dzidzi:) :-)- a babcia to pierwsza klasa- nic tylko pozazdrościć i życzyć jej zdrówka i sił żeby słowa dotrzymała i przyleciała na chrzest:-D.

Ola- u mnie tez tyle śniegu:) fajna fotka:)

Ewi- te pojedyncze wózki są super a podwójne maja więcej miejsca na szerokość dla dzieci niż pozostałe bliźniaki:):):-D a workami się nie przejmuj- masz troszkę więcej pewnego czasu niż ja...;-):-D i widzę ze wpadłaś w taki szał zakupów lumpkowych jak ja kiedyś:)

Pestusia- ile razy tu trzeba powtarzać ze mamy się nie przemęczać!!! Nic tylko Cie bić po pupie :-D:tak:

Koncia- no to gratulacje i normalnie same super wieści. Ja tez jak byłam robić glukozę to byłam z mama- tez wzięłyśmy gazety ale było tyle ludzi ze nawet ich nie wyciągłysmy:).

Malinka- ja o rozpakowaniu się niebawem słyszę od miesiąca:) natomiast ostatnio ktoś mi powiedział ze mam mały uroczy brzuszek- byłam w szoku a potem się wydało ze cyce go zasłoniły bo byłam w płaszczu:-D:-D.

Vetka- masz racje wielkość brzuszka zależy od budowy ciała kobiety- mi dr powiedział ze moje dzieci są głęboko usadowione i dlatego np.nie mogę leżeć na płasko nawet przez 5 min. bo zaraz się dusze. Duzo tez naraz nie mogę jeść bo ani miejsca w żołądku ani w jelitach za bardzo nie ma...koszmar!! :tak:

Maggy- witaj:)

Katjusza- ciesze się bardzo ze masz wieści od Papci- jesteś wielka za tego smska :-) -musimy za nią mocno trzymać kciuki...żeby nic po prostu nie znaleźli i puścili ja szybciutko do domku!;-);-)

Co do Papci ,Vetka ma racje- nfz ma takie głupie procedury i na każda przypadłosc albo objawy maja wyliczoną ilosc dni jaka pacjent ma spedzic w szpitalu. Pamietam ze jak ja byłam te 2 tyg.to warunkiem wypuszczenia mnie do domu były 4 dni bez plamień i krwawień. Wszystko to jest po to żeby pacjent nie sadził się potem ze szpitalem o ewent.brak właściwej opieki w razie "w"- dlatego można wyjść na żądanie i nie móc mieć później roszczeń do szpitala!

Ostatnia edycja:
Mili to chyba Ty mnie zaraziłaś tymi lumpkami hi hi, mogłabyś mnie jeszcze tym praniem i prasowaniem troszkę zarazić bo z tym u mnie to strasznie ciężko;)

reklama
Katjusza dzieki za info o Papci.dobrze ze nic nie znalezli i to tylko ''przepisowe'' trzymanie w szpitalu:)
Maggy witaj w gronie marcjanek;)

Do góry