reklama

Marcóweczki 2011

Wrocilam. I juz teraz wiem, ze 4 godzinne chodzenie nie bylo wskazane;/ Malo tego, ze teraz umieram z bolu brzucha to jeszcze nic nie zalatwilam... Prezentu dla m brak w dalszym ciagu;/ Chyba bedzie musial wytrzymac bez, bo ja sie juz nigdzie nie wybieram:P Zla zolza ze mnie!!
Polozna mnie znow wkurzyla... o wszystkim zapomniala, nie przyslala mi zaproszenia do szkoly rodzenia, nie dala formularza do pracy, o innych formalnosciach juz nie wspomne... ona mnie nawet nie zwazyla... Pobrala krew i zadwolona... Nie widzialam jej od 8 tygodni, a moja wizyta trwala 8 minut!! Jak dobrze, ze dosc czesto bywam w PL. Tak jak wczoraj obiecalam zapytalam ja o te nasze bole brzucha i ona twierdzi, ze jesli nie wystepuje do tego krwawienie i inne niepokojacew objawy, ktore nie sa bolami brzucha to oznacza, ze wiazadla sie rozciagaja i wszystkie inne miesnie. Podobno nie ma sie czym przejmowac i to w ciazy normalne.
No nic, mykam na obiad, potem wysle emka na zakupy spozywcze, bo ja juz rady dzis z domu wyjsc nie dam, a potem zabieram sie za leczo. Licze na to, ze dam rade kroic na siedzaco:P I ze wysokosc krzesel w kuchni bedzie odpowiednia do blatu kuchennego...

reklama
Mój bigos się już pichci a ja mam chwile wytchnienia.Jeśli to można tak nazwać z Sammym na kolanach.Jutro chce jeszcze zrobić 2 andruty a upiec sernik i makowiec i to będzie tyle moich przygotowań.W wigilie rano wyjeżdżamy do kuzynki-jej przypadło lepienie uszek:tak:

masala
jakoś wcale mnie nie dziwi twoja położna.U mnie jest to samo wizyta trwa 5-10 minut w tym badanie ciśnienia,tętna dziecka przez może 10 sekund i od czasu do czasu pobranie krwi. O reszcie jeśli się sama nie upomnisz to możesz pomarzyć..
milutek trzymaj się kochana..myślałam dziś o Tobie:-) i zastanawiałam się czy ciotka wojowniczka wyluzowała przed Świętami czy dalej nie daje Wam żyć?
bosa z całym szacunkiem dla tamtej ciężarnej,ale czy o Tobie ktoś pomyśli???

przeskakuje na watek z przepisami,bo czuje ze jeszcze i u mnie pierniki się pojawia.To już chyba jakaś tradycja wśród marcówek się rodzi.WSZYSTKIE PIEKĄ PIERNIKI

Ostatnia edycja:
anoli a od czego cie ten brzuch boli??

No własnie nie wiem, to chyba dzidzia uciska albo wiązadła sie rozciagją ale boli jak cholerka przy chodzeniu:dry:

Anoli, wlasnie mnie oswiecilo z twoim nickiem... Boze, ta ciaza mi na mozg padla, ze nie doczytalam wczesniej....

Ale co cie oświeciło:confused:bo teraz ja nie kumam:confused:Chyba tez mi sie na mózg rzuciło:-D

Masala dzieki za informacje, czyli mam sie nie martwic tylko ze z ich podejsciem do ciązy to innej odpowiedzi sie nie spodziewałam:dry:
Wcale nie dziwie ci sie ze jestes zła na połozną ja swoją widziałam od początku trzy razy i do tego za kazdym razem przyjmuje mnie inna:dry:
Za to dwa razy byłam juz na pogotowiu i tam podejscie jest juz inne:tak:
Ich szczescie bo nie ręcze za siebie:-D

masala- przede wszystkim wielkie dzieki ze zapytalas;-) a to jej mowilas ze w brzuszek sie pocalowalam z klamka??

ja sie probowalam przekimac bo z tego przeziebienia to mi zeszlo wszystko poza tym ze mnie strasznie zatoki bola... i co tu zrobic...:baffled:

a jesli chodzi o polozna to faktycznie ja tez nie mam milych doswiadczen...jak zaszlam w ciaze to np.GP sie zapytal tylko kiedy mialam okres i ze w takim razie gratuluje i kazal sie umowic na wizyte u poloznej to to zrobilam potem sie z nia tylko raz widzialam i juz potem jak bylam chora to probowalam sie jej poradzic o cos a tu w tel mi poczta sie zglasza ze ona odchodzi i jest nowa w drodze...to dzwonie jeszcze raz do osrodka sie zapisac na spotkanie a tam do mnie : przepraszamy ale nie wiemy jak sie bedzie nazywac nowa i nie mozemy cie zapisac dzwon za kilka dni bo zastepcza polozna ma full i moze sie cos zwolni w ostatniej chwili:szok:... takze lipa na calego...uffffffff dobrze ze teraz dostalam taka ze jak dzwoni sie do niej to odbiera informuje o wszystkim i nawet w moim porodowym szpitalu ze mna bedzie!!!!:-Djaka ulga...

Anoli- ja tez takie bole miewam ale to nic to sa tylko te rozciagani a tak wogole to w ciazy zawsze cos tam nas boli i tak jak dziewczyny mowia poki nic nie cieknie to jest oki

Ostatnia edycja:
witajcie wy dzis sprzatanko a ja od 9;15 do 12;30 stalam na maly rynku w krakowie po choinke od RMFu z kolega bo Emek w pracy choinka jest sliczna ;-) teraz mamy 2 choinki jedna sztuczna i jedna zywa :cool2:

bosa ja uwazam ze to przegiecie tyle przez tel gadac i robic to perfidnie tobie na złość co za tupet ma koles niech sie ciesza ze mozecie miec wolne od swiat do sylwestra bo w innych firmach trzeba pracowac w sylewstra u mnie w firmie np. do 16 trzymaj sie dzielnie jeszcze 2 dni i odpoczniesz a w zasadzie odsapniesz

chorym marcjankom zdrowka zycze!!

Ola mąż mi pofarbował włosy i z jasnego brązu mam wprawie czarne!!! Zmyje się trochę??? Malowałam Lorealem 10 minutowym. A jak się posprzeczaliśmy w czasie tego malowania!

reklama
he he w pore tu zajrzałam;)
Ewi troszke sie spierze,pomaga szampon przeciw łupiezowy i maska taka na dłuzej,to sciaga kolor;) czesto jest tak z tymi sklepowymi farbami ze wychodza za ciemno,tym bardziej ze ta 10min pewnie była dłuzej na włosach bo samo nałozenie dłuzej trwało,nastepnym razem wez ciemny blond;)wyjdzie jak braz:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry