• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Dentysta. Powinnam go odwiedzic, bo pol roku temu ostatnio bylam. Ale pewnie bede sie zbierac jak do tego fryzjera nieszczesnego. Ale mam juz dlugie wlosy, szok :)

Zmeczona jestem, spalam az do 8:30 M. mnie pare razy budzil, a to kota mi przyniosl, a to smsa dostal jakiegos, a to zmywal.
W koncu pojechalismy za zakupy i wypilismy kawke w naszej ulubionej kawiarni :) juz dawno nie bylismy razem.
Pojechalismy po lozeczko, ale M. stwierdzil, ze do samochodu nam nie wejdzie, wiec zamowilismy online. Do 12 stycznia powinni przywiezc :)
A teraz komara chyba przydusze.

Buziaczek, o jakim puddingu Ty wczoraj pisalas? Co to jest?

reklama
Cześć Marcóweczki!
koniec roku zaliczam kiepski:-( Hanię złapała jakaś infekcja wirusowa, nie obyło się bez lekarza, bo biedna wczoraj była już taka apatyczna i osowiała że swojego dziecka nie poznałam:no: na razie dostaje syropki na wzmocnienie, kaszelek i przeciwgorączkowy, ma dużo pic, więc raczę ją herbatką z sokiem z czarnego bzu, dopóki leki działają to gorączka spada, mam nadzieję , że jej przejdzie i nie rozwinie się nic więcej...
w związku z chorobą nasz plan wyjazdowy do Bytomia i prywatka sylwestrowa przepadły bezpowrotnie:-( siedzimy w domu - żałuję bo od miesięcy czuję się jak więzien we wlasnym domu, ale nic nie poradzę:-( do tego mój tata też zalicza w tej chwili przeziębienie, wiec tym bardziej nie będę Hanci narażać...bo Hanka miała zostać u moich rodziców... a do tego wszystkiego od dwóch dni znowu odczuwam bóle brzucha i kręgosłupa w odcinku lędźwiowym:-( już bylo tak dobrze i znowu mnie uziemiło:-(
z przyjemniejszych rzeczy M. powyciągał mi worki z ubrankami po Hani :-)- no i nadziwić się nie mogę że one są takie malutkie - szczegolnie czapeczki... niestety dużo się nimi nie nacieszyłam bo Hania ma dzień marudnika i drzemka trwała zaledwie 40 minut. teraz też chodzi i wywala wszystko...
przepraszam że tak tylko o sobie, jakoś mnie dzisiaj ten dzień dobija, M. w pracy, nie ma z kim pogadać, nie mam za bardzo czasu dla siebie, bo za mała trzeba ganiać...moze zaśnie wieczorem normalnie to zajrze co u Was i nadrobię co nieco:tak: pozdrawiam ciepło

to, które M mi kupił do biały wytrawny Bacchus niemieckiego producenta Weinkonig
o takie:
winko.jpg
ale widziałam też stronkę internetową sklepu:
Strona główna - Wina bezalkoholowe.pl
:-)

AGA wkleilam ci przepis na odpowiedni watek i od razu mowie ze latwe do zrobienia bo emkowi pomagalam ja sama mam jescze troche w lodowce:)jak bedziesz robila to pamietaj zeby skorki poodcinac z angielskiego chleba tostowego moze byc czerstwy nawet i jak najciasniej ukladac musisz m tak mowil i niebo w gebie:) smacznego! paczka moja przyszla!!!!!!!!:szok::-D idziemy otworzyc:)

Co do becikowego to do końca 2011 ma być;) więc tysiąca dostaniemy!
U nas dochód nie przekracza kryterium to dostaniemy nawet 2:-p;-):tak:.
Dentysta mi też się kłania ale poczekam na po porodzie bo dolna 8 do usunięcia i lewa strona wrażliwa na szybką zmianę temperatury:baffled::nerd:.
A ja popijam barszczyk czerwony Winiary do krokietów z pasztetową i pieczarkami - zostało mi trochę ciasta i szkoda wylać to na szybko farsz zrobiłam i 12 mi wyszło - Olek zjadł 3 i mało mu:szok::tak::-D:-D.
Juli zaczął gorączkować:-(, teraz przez sen gada:no::-( - jutro do pediatry lecimy.

Marta a jakie jest to kryterium dochodowe na osobe bo może i ja sie załapie na 2?

Już doczytałam 504zl netto na członka rodziny ale czy to nowo narodzone dziecko też już liczą?
no i doczytałąm że żeby dostać ten2tysiak trzeba najpierw złożyć wniosek o zasiłek rodzinny który też doliczają do dochodu czyli my sie też załapiemy jak mała policzą:)

Ostatnia edycja:
Papciu to drugie becikowe to jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka dochód nie może przekroczyć 504zł na osobę. A że u nas trzecie dziecko to do zasiłku rodzinnego będziemy dodatkowo dostawać całe 80zł :szok::szok: z racji wielodzietności:sorry2::baffled:.

reklama
Olka a jak ten stelaż, stabilnie stoi wanienka, nie chyboce się????

Patik, Marta niech szybko Wasze pociechy wracają do zdrówka :*

Buziak to inny pudding miałam na myśli ;)

Katjusza szkoda, że dopiero dzisiaj mówisz o tym winku, nie zdążymy zamówić, ale poszperam w markecie to może cos znajdę ;)

Okazało się, że do nas nikt nie przyjdzie jednak i będzie wieczór jak sobie wymyśliłam :D
No i wiem już, jakiej czynności związanej z pielęgnacją dziecka będę nienawidzieć - prasowania pieluch tetrowych - toż to powinno się skazańcom takie coś wykonywać za karę, a nie ciężarnym! Wyprasowałam połowę i rzygam! Dosłownie tak mnie już to denerwowało, że prawie nad kibelkiem wylądowałam, chyba oddam tę "przyjemność" mojemu mężczyźnie, niech też poczuje co to znaczy ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry