• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Marcóweczki 2011

Dentysta. Powinnam go odwiedzic, bo pol roku temu ostatnio bylam. Ale pewnie bede sie zbierac jak do tego fryzjera nieszczesnego. Ale mam juz dlugie wlosy, szok :)

Zmeczona jestem, spalam az do 8:30 M. mnie pare razy budzil, a to kota mi przyniosl, a to smsa dostal jakiegos, a to zmywal.
W koncu pojechalismy za zakupy i wypilismy kawke w naszej ulubionej kawiarni :) juz dawno nie bylismy razem.
Pojechalismy po lozeczko, ale M. stwierdzil, ze do samochodu nam nie wejdzie, wiec zamowilismy online. Do 12 stycznia powinni przywiezc :)
A teraz komara chyba przydusze.

Buziaczek, o jakim puddingu Ty wczoraj pisalas? Co to jest?

reklama
Cześć Marcóweczki!
koniec roku zaliczam kiepski:-( Hanię złapała jakaś infekcja wirusowa, nie obyło się bez lekarza, bo biedna wczoraj była już taka apatyczna i osowiała że swojego dziecka nie poznałam:no: na razie dostaje syropki na wzmocnienie, kaszelek i przeciwgorączkowy, ma dużo pic, więc raczę ją herbatką z sokiem z czarnego bzu, dopóki leki działają to gorączka spada, mam nadzieję , że jej przejdzie i nie rozwinie się nic więcej...
w związku z chorobą nasz plan wyjazdowy do Bytomia i prywatka sylwestrowa przepadły bezpowrotnie:-( siedzimy w domu - żałuję bo od miesięcy czuję się jak więzien we wlasnym domu, ale nic nie poradzę:-( do tego mój tata też zalicza w tej chwili przeziębienie, wiec tym bardziej nie będę Hanci narażać...bo Hanka miała zostać u moich rodziców... a do tego wszystkiego od dwóch dni znowu odczuwam bóle brzucha i kręgosłupa w odcinku lędźwiowym:-( już bylo tak dobrze i znowu mnie uziemiło:-(
z przyjemniejszych rzeczy M. powyciągał mi worki z ubrankami po Hani :-)- no i nadziwić się nie mogę że one są takie malutkie - szczegolnie czapeczki... niestety dużo się nimi nie nacieszyłam bo Hania ma dzień marudnika i drzemka trwała zaledwie 40 minut. teraz też chodzi i wywala wszystko...
przepraszam że tak tylko o sobie, jakoś mnie dzisiaj ten dzień dobija, M. w pracy, nie ma z kim pogadać, nie mam za bardzo czasu dla siebie, bo za mała trzeba ganiać...moze zaśnie wieczorem normalnie to zajrze co u Was i nadrobię co nieco:tak: pozdrawiam ciepło

to, które M mi kupił do biały wytrawny Bacchus niemieckiego producenta Weinkonig
o takie:
winko.jpg
ale widziałam też stronkę internetową sklepu:
Strona główna - Wina bezalkoholowe.pl
:-)

AGA wkleilam ci przepis na odpowiedni watek i od razu mowie ze latwe do zrobienia bo emkowi pomagalam ja sama mam jescze troche w lodowce:)jak bedziesz robila to pamietaj zeby skorki poodcinac z angielskiego chleba tostowego moze byc czerstwy nawet i jak najciasniej ukladac musisz m tak mowil i niebo w gebie:) smacznego! paczka moja przyszla!!!!!!!!:szok::-D idziemy otworzyc:)

Co do becikowego to do końca 2011 ma być;) więc tysiąca dostaniemy!
U nas dochód nie przekracza kryterium to dostaniemy nawet 2:-p;-):tak:.
Dentysta mi też się kłania ale poczekam na po porodzie bo dolna 8 do usunięcia i lewa strona wrażliwa na szybką zmianę temperatury:baffled::nerd:.
A ja popijam barszczyk czerwony Winiary do krokietów z pasztetową i pieczarkami - zostało mi trochę ciasta i szkoda wylać to na szybko farsz zrobiłam i 12 mi wyszło - Olek zjadł 3 i mało mu:szok::tak::-D:-D.
Juli zaczął gorączkować:-(, teraz przez sen gada:no::-( - jutro do pediatry lecimy.

Marta a jakie jest to kryterium dochodowe na osobe bo może i ja sie załapie na 2?

Już doczytałam 504zl netto na członka rodziny ale czy to nowo narodzone dziecko też już liczą?
no i doczytałąm że żeby dostać ten2tysiak trzeba najpierw złożyć wniosek o zasiłek rodzinny który też doliczają do dochodu czyli my sie też załapiemy jak mała policzą:)

Ostatnia edycja:
Papciu to drugie becikowe to jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka dochód nie może przekroczyć 504zł na osobę. A że u nas trzecie dziecko to do zasiłku rodzinnego będziemy dodatkowo dostawać całe 80zł :szok::szok: z racji wielodzietności:sorry2::baffled:.

reklama
Olka a jak ten stelaż, stabilnie stoi wanienka, nie chyboce się????

Patik, Marta niech szybko Wasze pociechy wracają do zdrówka :*

Buziak to inny pudding miałam na myśli ;)

Katjusza szkoda, że dopiero dzisiaj mówisz o tym winku, nie zdążymy zamówić, ale poszperam w markecie to może cos znajdę ;)

Okazało się, że do nas nikt nie przyjdzie jednak i będzie wieczór jak sobie wymyśliłam :D
No i wiem już, jakiej czynności związanej z pielęgnacją dziecka będę nienawidzieć - prasowania pieluch tetrowych - toż to powinno się skazańcom takie coś wykonywać za karę, a nie ciężarnym! Wyprasowałam połowę i rzygam! Dosłownie tak mnie już to denerwowało, że prawie nad kibelkiem wylądowałam, chyba oddam tę "przyjemność" mojemu mężczyźnie, niech też poczuje co to znaczy ;)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry