reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Skarlet ja nie rodziłam ale miałam to co Ty i lekarz powiedział że to mogło część czopa sie oderwać a z tego co mi Vetka pisała to czop jest galeretowaty i może być zabarwiony na różowo lub brązowo. Lekarz kazał mi leżeć bo jeśli to czop to po jego odejściu można szybko urodzić. Cały czop to podobno pojemności kieliszka a u mnie było ok 1/3 kieliszka. Na forach czytałam że to różnie z tym jest. Niektóre następnego dnia rodziły a niektóre po 3 nawet 4 tygodniach. Tyle wiem... Dużo tego miałaś? Jakie zabarwienie?

Była to przezroczysta galaretka, bez żadnego zabarwienia. Kieliszek tego nie było, ale na tyle dużo żeby mnie podenerwowało.
chodzę co chwilę i sprawdzam galoty.. na razie nic
dziwne, bo we wtorek byłam u gina, badał mnie i stwierdził, ze wszystko ok, szyjka zamknięta, długa jak ma być, dziecko jeszcze wysoko. Na wszelki wypadek do niego zadzwonię.

fifronka a ja po jedzeniu nie mogę oddychać. Derwujące jest to, bo w sumie niewiele w siebie wpakuję, popiję kubkiem herbaty, a samopoczucie jakbym konia z kopytami zjadła

papciu, ewciu,olu, konciu i inne dziewczynki za podmuch pozytywnych mysli dziękuję!

Ostatnia edycja:
Ale chyba jak czop nie odszedł, to nie ma możliwości, żeby wody odeszły?:confused: Tak myślę, że po kolei powinno być :-D w każdym razie czekam na czop, a potem się będę martwić mokrymi majtkami :-p bo jak mi wody odejdą, a nie mam skurczy, to powinnam jechać do szpitala? Rany wszystko mi się gmatwa...

Ale chyba jak czop nie odszedł, to nie ma możliwości, żeby wody odeszły?:confused: Tak myślę, że po kolei powinno być :-D w każdym razie czekam na czop, a potem się będę martwić mokrymi majtkami :-p bo jak mi wody odejdą, a nie mam skurczy, to powinnam jechać do szpitala? Rany wszystko mi się gmatwa...

mnie wody odeszły, a czopa nie widziałam na oczy. dlatego mam teraz takie pytania. Czop równie dobrze może odejść podczas porodu, nie jest to regułą, że każdej wypada przed porodem.

Z tym szpitalem, to sama będę miała myślenice, bo wody mogą odejść, a skurczy brak. Ja w pierwszej ciąży od razu po wodach dostałam mocnych skurczy więc pojechałam do szpitala. Mówią, że jak skurczy nie ma, a wody były czyste, to można wziąć kąpiel i spokojnie czekać na akcję ok 6 godzin, potem należy jechać do szpitala.

U mnie na szkole rodzenia powiedzieli, że w razie watpliwości to najlepiej dzwonić do szpitala, ale nie na izbe przyjęć, tylko na oddział gin.-poł. Ponoc na izbie przyjęć to sie nie znają na tyle dobrze i mogą nieprawidłowo zinterpretować objawy porodu.

Ewi kochana a czemu Ty tak daleko mieszkasz;)a siano w jakim sensie?ja polecam przedewszystkim wszystko co nawilza czyli szampony i odzywki nawilzajace a jesli prostujesz to podstawa to kosmetyki termiczne czyli takie co chronia przed wysoka temp.np spray do prostowania Osis(schwarzkopf) albo Farouk seria z keratyna CHI a jeszcze z farouka swietny jest Biosilk-jedwab naturalny,krople wielkosci pestki wisni rozgrzewasz w dłoniach i wcierasz we włosy mokre lub suche(mozna uzywac zamiast odzywki)Lokowki sa dobre ale narobisz sie jak woł z taka;)lepsze sa termoloki np babyliss w takim zamykanym pudełku,maja rozne grobosci i grzeje sie je ''pradem''

ewi ginek mówi tak samo jak twój, że może to odchodzić czop, ale najczęściej odchodzi on etapami i nie świadczy, to że zaraz urodzę, bo mogę tak chodzić miesiąc i dłużej, a on sobie może pomału odchodzić. A u mnie prawdopodobnie kawałek tylko wypadł. Dopóki nie ma krwi i skurczy mam się nie denerwować. Po drugie, że to moja druga ciąża i czop może wcześniej odejść..

Ola mam jakieś kosmetyki do prasowania i biosilk też i nie chcą sie wyprasować. I taki mały biosilk jedwab. Może po tym blondzie mam za suche włosy? Bo dopiero od kilku miesięcy maluję na ciemno a wcześniej tylko blond jak na zdjęciach ze ślubu. Kupiłam nawet jakaś maskę, siedzę z nią raz w tygodniu i nic! Prostownicę mam z białą płytka może są jakieś lepsze? A te termoloki to się łatwo nakłada?

Skarlet to widocznie nam odeszło po kawałku czopka i tyle. Ja się jeszcze podpytam swojego lekarza w poniedziałek. Mi pierwszy raz odeszło kawałek jakieś 2 tygodnie temu a teraz drugi raz i narazie nic się nie dzieje...

reklama
Ewi te termoloki to sa w formie wałkow,sobie nigdy sama nie robiłam;)moze byc ze sa takie suche od tego blondu podspodem,teraz jak sa ciemne to zauwazasz mocniej roznice bo sa gładkie blizej głowy a od połowy mocniej widac to ''puszenie'',teraz jest najgorszy etap,takie poł na poł;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry