reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
magnolia-dokładnie tak jak napisałaś w ostatnim zdaniu - wtedy tną "na szybko" choc to szybko to pojęcie wzgledne. Pierwiastka rozwiera się średnio 1 cm na 1h więc to szybko to może być nawte kilka godzin do cięca cesarskiego. Weź tylko koniecznie wynik ostatniego usg a w szpitalu i tak przed cc powinni je powtórzyc. Więc BEZ PANIKI. A wizyte u swojej lekarki zawsze możesz przyspieszyć:tak:
Stres to kiepski doradca więc weź to na zimno

WIem ze MUSZĄ i tak to jakoś załatwić ale dlaczego nie można tego zaplanować po ludzku?? Z tego co wiem inne dziewczyny wiedziały kiedy mają cc,,,a mi nikt nie chce w niczym pomóc...raz mówią zę dziecko się obróciło, potem ze jednak nie... W dodatku w środe p. doktor powiedziała ze " dobrze byłoby już urodzić" jak pytałam czemu to mówiła o stanie macicy i kazała uprawiać sex!!! Staram się do tego podchodzić zdroworozsądkowo ale sprzeczność informacji i te wrażenie bycia "kolejną z wielu" w państwowej słuzbie zdrowia mnie dobija....

agacina- mam nadzieję... bo teraz to naprawdę dostaje szału:p Ciężko mi jest coś spakować bo wiem że gdybym to już zrobiła to jeszcze ze sto razy bym to wymieniała;p A znając mnie to pewnie pojadę do szpitala bez niczego;p

Dziewczyny... ja normalnie chyba zwariuję:D Mam listę co mi trzeba na wyprawkę do szpitala ale nie mogę się zabrać do pakowania tych rzeczy:( Body, śpioszki, pajacyki itp. dla mnie to czarna magia;P nie wiem co do czego:( jak ubierać malutką jak przyjdzie na świat:( jak dobierać te ubranka żeby malutka nie marzła albo nie przegrzewała się. Męczy mnie to nocami;(
Ja mam ten sam problem...CZym różnią się spiochy od body lub pajaców??? te wszystkie ciuszki s takie cienkie czy zabrać sweterek???

Witajcie!!!

papcia szczerze współczuję przeboi z gazem i prądem:baffled: a nie wygodniej mieć prąd na stałe?

cliford w społecznościach internetowych zawsze istnieją gwiazdy socjometryczne i to na ich posty się odpowiada w 100%, o ich nieoobecność pyta itp. a reszta ginie w tłumie, a że jest nas tu sporo to zginąć nie trudno. Dobrze ruda pisze - część z nas by urodziła i nikt by nie wiedział bo nie podajemy nikomu namiarów. Podobnie jak Ty, długo czułam się ignorowana, zrozumiałam, że nie jest to złośliwość tylko po prostu nie wbijałam się w tematy. Ciebie też nikt nie pomijał celowo tylko umykało to gdzieś pośród dziesiątek postów.
Mój styl jest taki, że wolę konkretnie popisać z jedną osobą niż wszystkim kliknąć po oczywistym słówku. Każdy pisze co chce i jak chce i każdy czyta jak mu wygodnie a przyświeca temu jedna zasada: rozrywka - więc nie ma co zachodzić w głowę:-)

harsh moje rzęsy krótkie, jasne i proste wystarczą mi długie i czarne, nie muszą być kręcone;-)

No to na takie..to max factor, masterpiece max (to max jest wazne, bo jest jeszcze zwykly masterpiece :-) ) On kosztuje jakos 45 chyba, ale w czasie promocji mozna kupic i za 35 :) I jezeli jestes blondynka, to nie wybieraj czarnego z MF bo one sa takie baardzo ciemne, ale max ma chyba odcien ciemnego brazu...

agacina w temacie zalecenia Twojej położnej - wczoraj na szkole rodz. nasza mówiła, żeby nie wpędzać szpitala w koszty korzystając z żelu wywołującego poród - propidylu tylko męża wykorzystać:-D
Myślałam nad kupnem butóow wiosennych...ale boję się, e wezmę za duże ze względu na opuchliznę:baffled:

Nie warto, masz racje. Ja dopiero kupie buty na lato chyba, niestety nauczylam sie na wlasnych bledach :)

To ja Wam powiem jaka ze mnie szurnięta wariatka - przygotowałam ubranka dla Natki - zielone, a potem dobrałam do tego ubranie dla siebie na wyjście - też zielone, żeby pasowało :-D już mi odbija z tego czekania na godzinę "0", jeszcze chwila a przygotuje mężowi zielony podkoszulek na dzień odbioru nas ze szpitala!!! :baffled::happy:
Będziemy wyglądać jak trzy żaby :szok::szok::-D

magnolia- dokładnie:( Zazdroszczę już mamusiom które mają już za sobą takie problemy i są doświadczone.

To ja jeszcze Was poproszę o pomoc jak możecie... Body ubiera się na gołe ciałko a potek np pajacyk lub śpiszki czy sam pajacyk i same śpioszki?? Jak to komponować?

Ostatnia edycja:
reklama
To ja Wam powiem jaka ze mnie szurnięta wariatka - przygotowałam ubranka dla Natki - zielone, a potem dobrałam do tego ubranie dla siebie na wyjście - też zielone, żeby pasowało :-D już mi odbija z tego czekania na godzinę "0", jeszcze chwila a przygotuje mężowi zielony podkoszulek na dzień odbioru nas ze szpitala!!! :baffled::happy:
Będziemy wyglądać jak trzy żaby :szok::szok::-D

nie zapomnij o zielonej koszule dla siebie - żeby pasowała:rofl2:

Do góry