reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Witam
ja r☺ownież nadal 2 in1, 10 minął termin z USG, czekam teraz do 17na termin z OM . Na pytanie WSZYSTKICH wokół -Kiedy?? Odpowiedam ,że chyba nigdy:-(. Mój emek twierdzi,że Haneczka wyjdzie na wiosnę więc 21/03, natomiast mój tata uparł się ,że się urodzi 13/03 w niedzielę, aby przełamać twierdzenie o pechu.

Obyło się wczoraj bez kolki!!! A kropelki na kolkę Bobotic najlepiej działają podane nierozcieńczone, malutką łyżeczką. Więc noc za nami nienajgorsza :-)
Nie licząc, że mi się mikroskopijnie szew rozszedł w jednym miejscu i muszę znowu "potyrać" mężem, zwolnić tempo i więcej poleżeć. Ja chcę już się zagoić i być w normalnej formie!!!

Malina
, ja jestem praktyczny człowiek i lubię mieć wszystko rozplanowane. I jak mi powiedzieli na sr i w szpitalu, że dziecko ma jeść około 7-8 razy dziennie, z czego na początku najdłuższe przerwy co 4 godziny, to tak postanowiłam to sobie wycyrklować. I tym sposobem mała w ciągu dnia dostawała cyca lub butelkę co 3 godziny, a w nocy, po 23.00 przerwy robiłam co 4 godziny. I teraz Stellka sama się budzi prawie jak w zegarku, chyba, że ma taki dzień, jak wczoraj - kiedy za długo powojuje, więc potrzebuje potem dłuższej przerwy na drzemkę.
Mi taki system bardzo odpowiada - wiem, kiedy niunia jest najedzona, a kiedy w płaczu szukać innej przyczyny niż głód. Poza tym w typowym karmieniu na żądanie bałam się totalnego uwiązania - pamiętam do jakiej paranoi posunęła to moja siostra, u której dziecko praktycznie non-stop wisiało przy cycku, a ona nie była w stanie zrobić absolutnie nic poza karmieniem. Teraz wielu pediatrów też wychodzi z założenia, że cyce to do jedzenia są i nie powinno się pozwalać dziecku traktować ich jak zabawki, przytulanki, pocieszyciela, usypiacza etc. W szpitalu mi tłukli do głowy - góra 20 minut na jednym cycku, podać drugi - pozwolić ssać góra 15-20 minut i finito. Potem to już tylko odruch ssania. Przytulić, pogadać do dziecka, ale nie załatwiać wszystkiego cycem.

Witam nadal spakowana:baffled::confused2:, M poszedł z Olkiem na "dzień ze szkołą", w nocy;-);-) miałam 3 mocniejsze skurczybyki i na tym się skończyło:-(, ale próbować nadal będziemy:-p;-):tak: bo M już do W-wy nie jedzie :no::cool: tylko tu na miejscu doczekał się pracy:tak: i w poniedziałek ma szkolenie oraz pokazową wizytę u klienta:tak:.

Hej, hej- witam (powiedzmy, ze-) rankiem :) wstalismy z Olem duzo wczesniej,ale taka nas glupawka zlapala, ze dopiero sie zeczlapalismy na dol :)
Juz nie narzekam dzisiaj, zaraz ide na jajka z bekonem (mhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhm) i mam dobry humor.

I chce tylko dodac, ze mialam bardzo smieszna sytuacje w nocy, kiedy to wstalam na siku, wychodze z kibelka, a tam K. na korytarzu czeka z torba, bo mu sie cos przysnilo i do mnie 'jedziemy?!'....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ha, ha Hars ale się uśmiałam. Ken biedny w stresie a tu nic się nie dzieje...

U mnie skurcze nieregularne ale największy odstęp to 10min. Za bardzo nie liczę na więcej ale może... Już się wykąpałam i czekam tylko ciekawe na co haha

Kasieńka też uwielbiam to "kiedy", codziennie po kilka razy brrr... A nasze Hanie to rzeczywiście uparte. Chyba im dobrze w brzuszkach;)

Harsz ocieram oczy ze śmiechu:)

Bosa dziwi mnie ze kazali wam z 1 piersi karmić max 20 min. Nam mówili( tez warszawska szkoła ze św. Zofii) , ze pierwsze 10-15 min dziecko zaspokaja pragnienie- pokarm jest bardziej rozwodniony, dlatego należy karmić dłużej z 1 piersi,żeby zaczął lecieć ten tlustszy bardziej wartościowy. Następnie kolejne karmienie zaczynać z pełnej piersi. Heh co szkoła to inne rady grr

Clifordzik na ciebie tez przyjdzie pora- zobacz jak buziak marudzil, a teraz tuli Szymka

Marta- czyżby teraz kolej na ciebie przyszla:rofl2:

dzien dobry :)

i ja 2w1 :baffled:

W nocy cos mnie brzuszek pobolewal jak na @ ale nie za mocno i w koncu usnelam.....

No wiec dziewczyny kisimy sie daalej :-D mam nadzieje ,ze wdl. terminu z usg juz nie przenosze.....oby

reklama
wedlug terminu OM to ja mam dzis rowno 2 tygodnie przenoszonego Malucha :O A wedlug usg 'jedynie' 6 dni :)

No..K. chyba bardziej sie przejmuje niz ja.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry