futrzakowa
yea! to ja!
powinnam
ale pies się cały czas wpycha między nas
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
.
?
.
.
:-)
!!! Teraz waży już 3400 g!
.

!!!

Bosaku, czy to ty moze pisalas o tym, ze masz medele mini??? Jak sie sprawuje? Bo ja mam ja tez, ale jeszcze nigdy nie wyprobowalam...
Harsh, ja z Medeli Mini jestem bardzo zadowolona, a mam porównanie po wypróbowaniu chyba 4 laktatorów w szpitalu. Fakt - jest głośna, ale co ciekawe mała wydaje się lubić ten hałas. Mąż też już się nawet nie budzi :-)I Scarletka... ta medela to taka glosna zawsze jest? I te ustawienia naprawde cos daja? To min-max? Ja sie wypytuje, bo mialam avent i taki inny- angielski...i bardzo cierpialam. Musialam zaczac uzywac recznego, bo kazde zassanie to byl bol nie do opisania.
Stellka teraz wypija jak ma dobre ssanie ok. 90 ml, a tak normalnie ok. 80 ml. Eric powinien jako "7-dniowiec" pić właśnie około 60-70 ml. Jeżeli jest ewidentnie głodny - to butla z mieszanką. Ale spróbuj też podać po prostu smoczek, albo herbatkę np. z kopru, bo może to po prostu silny odruch ssania.Dziewczyny ktore juz mają maleństwa ile wsze dzieciaczki wypijaja mleka? bo mój wciagnoł dzis po raz pierwszy 100ml co 2-3h i jestem w mega szoku bo córcia jadla w tym czasie 50-60ml......... musze go dokarmiac bo sprawdziła i z dwoch cyców na chwile obecna wyciagam 60-70ml a to dla niego za mało....
Bardzo przydatna! My mamy kosz Sangenic, stoi koło przdewijaka, czyli w naszej sypialni i zapachy trzyma jak złoto! Nie każda pieluszka w nim ląduje - siuśkowe idą do paklanek, niektóre kupkowe też w nie śmierdzą. Ale część ma zapaszek mocniejszy i wtedy lądują właśnie w tym koszu. Zaczęliśmy używać 25 lutego, pierwsze wywalenie było dopiero przedwczoraj!!!Zakupilam sobie monitor oddechu z niania i kosz na pieluchy ( hmm w sumie byl jako gratis- uzywala ktoras z doswiadczonych mam? czy to zbedna rzecz?)
Malinka, pełni jeszcze nie ma, ale coś musi być w powietrzu. Stellka poprzestawiała sobie trochę godziny jedzenia, bo najpierw długo nie spała, potem zasnęła jak aniołek i nie chciała jeść o czasie. Trzeba jej było dawać dodatkową godzinkę na drzemkę :-)A my padamy na twarz, może coś dzisiaj jest, jakaś pełnia albo coś Bosa?? Bo nasz Jasiek od po 6ej dawał czadu.. Co mi się wydawało, że już śpi, to oczy wielkie i od nowa.. Tak samo jak Stellka wyspał się w nocy, nie było wojowania ani przez chwilę, karmienie o 9ej, o 12ej, 3ej i 6ej.. Ostatecznie dałam już mu się bawić pustym cyckiem i w końcu ŚPI alleluja!! Zostawiłam go już na łóżku tak jak leżał ze mną.. My się bierzemy za obiad - ziemniorki, gołąbki od mamy (ja oczywiście samo mięsko) i kalafiorA ja mam mega biegunkę po porannej zupce mlecznej.. Wszystkie flaki mnie bolą, kręgosłup od noszenia mojego słodkiego Klopsika.. Chyba po obiadku zdrzemnę się obok Jasia
![]()
.Proszę bardzo ... ciesze sie że sie przydałolokata super, że wkleiłaś ten link bo ja w tej aptece zawsze zakupy robię, dzięki![]()

no wlasnie nie wiem co bedzie lepsze bo w sumie kocyk chyba bardzeij cieply niz rozek bo bardziej mozna 'przyklepac' do cialka malucha nie?
hmmm a to bedziesz rodzic i z mama i z facetem swoim?? super chody bedziesz miala na tej porodowce;-)u nas np mozna miec tylko jedna osobe przy porodzie... powiem ci ze jak sie wyspalam i ta noc bezsenna cala odespalam to jakbym soba nie byla teraz jeszcze bardziej odpoczelam jak posprzatalam jakos mnie to rozluznilo:-) a leje sie ze mnie chyba bardziej niz przedtem![]()

smoka nie chce wypluwa bo nic nie leci
a jak zje np 90ml czy tez 100 to spi jak zabity była dzispolozna i jej sie pytam czy to dobrze a ona na to ze jak jest głodny to niech je w takim razie sie nie martwie chłopak głodomor hihi
:-)