reklama

Marcóweczki 2011

P.S.
Do Malinki jeszcze-
jeszcze co do 'plusow' (bo zalezy to od rodzica i jego pogladow) opieki nad malymi dziecmi w UK jest to, ze wszelkie platne szczepienia-platne w PL- tutaj mamy za darmo. Chodzi mi przede wszystkim o pneumo- meningokoki. A to jest koszt bardzo duzy (wedlug mnie- chyba cos kolo tysiaka)

reklama
Papciaczku witaj z powrotem :D Nie wiedziałam czy Ci wysyłać te podkłady, bo już by było po ptakach ;p W takim razie w poniedziałek męża wyślę na pocztę!!

Buziak szczęściaro, fajnie tak szybko wrócić do domku :)

Hars to się nazywa służba zdrowia!!!! A nie to co u nas - nawet w szpitalu olewka, a położna raz na 10 minut ech..
Co do szczepień to racja, u nas kupa kasy, więc dobrze, że to becikowe dają, z ubezpieczenia skapnie i my wybierzemy skojarzone szczepionki plus pneumo i meningokoki i rotawirus, w tym tygodniu ustalamy te szczepienia plus wizyta u pediatry to dla polskich mam napiszę co i jak :)

Dobrej nocki :)

U nas też pampki :) i to dwójeczki :D Jedynek tylko w szpitalu używałam, teraz Jasiek już nie wchodzi ;))))

Jakie macie pasy poporodowe??

Ostatnia edycja:
witajcie mamuski

widze ze ostro piszecie ja to juz nie wiem ile robie podejsc do tego zeby cokolwiek napisac a i tak na koncu nic z tego nie wychodzi dzis stanełam na wadze i z 73 kg mam juz 59kg i ciekawa jestem ile jeszcze strace bo brzuszek sporawy:cool: jeszcze mam.......chciała bym tak na 55kg sie zatrzymac ale znając zycie to zjade ponizej:confused2:

tak patrzyłam na liste mamusiek rozpakowanych to niezły juz mamy komplecik fiu fiu a jutro dopiero 13 marca ehheeh

ide sie wykompac i zrelaksowac jutro planuje drzemke po południu ciekawe jak mi to pójdzie:tak::tak: bo ledwo juz na oczy widzę

pozdrawiam was kochane i zycze spokojnych nocy...........

a ja wiem, ze Bosa ma pampki pampers premium :) Tutaj szukalam i nie bylo... Chyba, ze moze w necie znajde, bo one sa fajne dla noworodkow.

Malina, tak jak kiedys pisalam- nie da sie porownywac Polski i UK. I pod wzgledem mentalnosci ludzi, i pod wzgledem rzeczy bardziej przyziemnych- jest zwyczajnie inaczej :) Nie lepiej, nie gorzej-inaczej.

Koncia, nie wiem czy juz Ci pisalam, ale uwielbiam to twoje zdjecie z Maksiem :)

Pinka, trzymam kciuki za drzemke! A jak corka sie odnalazla w roli siostry?

Hej laseczki :-)
Wczoraj mieliśmy przeprawę z kolką. Masakra, nie mogłam patrzeć jak się męczy, łzy się same cisną do oczu:-( 3 godziny płaczu, byłam wykończona, bo taty nie chciał i tylko ja go mogłam uspokajać. Herbatka antykolkowa wreszcie pomogła kiedy książę raczył ją wypić. Ładnie spał w nocy od 12 do 4 i od 4 do 8. Tata musiał stanąć na wysokości zadania, ja tylko podstawiałam cyca i odsypiałam ciężki dzień. Właśnie go uśpiłam i zajadam śniadanko z marcówkami.:tak:
Nie rozumiem czemu kolkę dostał w domu, a w szpitalu nic mu nie było. Bardzo uważam na to, co jem :-(

Koncia, Vetka pisala- to nie chodzi nawet o to co jesz, tylko malutkie dzieci maja niedojrzaly system pokarmowy..Nic nie da twoje postne jedzenie...niestety...Wiem,ze tak strasznie sie czlowiek czuje, taki bezsilny-ale jeszcze kilka tygodni i to wszystko minie :)

Witam niedzielnie
Zaraz zmykam na wizyte do szpitala, ale wracam z niej na 100%:)
Konciu - typowe kolki zaczynaja sie od 2-3 tygodnia zycia, często nijak maja sie do diety mamy karmiącej
Założyłam nowy watek - własnie by tam pisac pytanka i porady dla młodych mamus, i by było to w miare w jednym miejscu, bo co rodzi się dzidziś to pytania i dylematy wracają

reklama
O matko, jaki wieczór/noc koszmarne! Niunia wyła od 18.00 do 1.00, a my mieliśmy ochotę wyć razem z nią. Coś się jej ewidentnie dzieje na moim pokarmie - bo dziecko najedzone, kupki niby były, u przytulona i na rączkach, a tu ryk. Potem poszło więcej śluzu z wodą niż kupki, młoda mam też wrażenie jakby lekko zaflegmiona była. A lekarz mówi, że to norma :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Kurka, może jestem przewrażliwiona, ale ewidentnie widzę, że coś się niefajnego mojemu dziecku dzieje :-(

pytanko do doświadczonych koleżanek - czy i kiedy mija ból pierwszego zassania się?! :baffled::confused2::laugh2:
katjusza, po prawie 3 tygodniach ten ból mi nie minął. W lewej piersi jest dużo silniejszy i dłuższy - niejednokrotnie karmię małą ze łzami w oczach :eek:.

Bosa, a jakie masz pieluchy? Bo ja mam pampersy
a ja wiem, ze Bosa ma pampki pampers premium :) Tutaj szukalam i nie bylo... Chyba, ze moze w necie znajde, bo one sa fajne dla noworodkow.
Tak jak Harsh pisze - mam Pampers Premium i są naprawdę super! Są trochę droższe od normalnych pampersów, ale moim zdaniem warte. Są cieńsze, mięciutkie i pupcia po nich piękna - zero odparzeń, zaczerwienień i podrażnień. No i ładnie chłoną nawet część rzadkiej kupki.

Harsh, co ja bym dała za taką opiekę poporodową w Polsce! Bo to właśnie po porodzie jest najwięcej pytań, wątpliwości, problemów, lęków. Sama wiem, jak bardzo bym doceniła teraz! Pewnie nawet nie musiałabym kombinować i jeździć do szpitala co 2 dni na obejrzenie rany, tylko miałabym to w domu. Fajnie tak.
A KTG i tak miałam tylko raz - jak już zaczęłam rodzić ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry