reklama

Marcóweczki 2011

Witam,

My bylismy do dzisiaj sami, m wyjechal a Gabrys jakis taki ostatnio nie do spania. narzekac nie moge bo jakos strasznie nie dokucza ale spac tez nie chce.

Scarletka, Madzik a kiedy dostalyscie @?

Pinka z tym spaniem u naszych dzieciaczkow to chyba samo sie ustala czy to z kleikiem czy bez. Moj tylko na piersi potrafil mi przesypiac noce od 23 do 7 rano, a teraz 24 albo pozniej idzie spac i pobudki od 5 rani:cool:Ja to zwalilam na kawe ktora troche popilam bo juz oczy to mam na zapalki

Wierka, Spring u nas tez jeszcze kolki sie pojawiaja sopradycznie niestety:no:, niby 3 miesiace minely, widocznie trzeba czekac az sie 4 skoncza

Fifi fajnie ze wyjscie sie udalo. Zazdroszcze Ci okropnie, my z m bardzo chetnie chodzilismy do kina i czesto. A na razie moge pomazyc chyba ze sobie cycuchy odkrece i zostawie domu

Ewi my sie strasznie trzaslismy ze zmiana pampersow gdzies tak w 2 drugim miesiaca bo maly mial katastrofalnie odparzona dupke. Ale jak jest dobrze to szybko zmieniam jak jest kupka, a siku tak co 3-4 godziny i nic sie niedzieje.

Poczytam co tam u Was, chociaz moj nastroj jakis taki byle jaki:cool2:

reklama
Postanowiłam,że nie poddam się tej beznadziejnej pogodzie: nałożyłam maseczkę antystresową:-D z żółtą glinką ( Jaś jak mnie zobaczył miał mniej więcej taką minę: :szok:). Ania śpi, więc wykorzystam moment i ugotuję sos: dziś mam spaghetti z sosem pomidorowym :-)

Pinka chętnie bym się zdrzemnęła, ale jak to zrobić przy moich łobuzach ;-):-D

Scarletka nawet nie wiesz jaką ochotę mam na kawkę:-p niestety jeszcze nie piję, bo pewnie Ania dałaby mi popalić:baffled:

Bosa śniłaś mi się dziś :-D w autobusie ratowałyśmy dziewczynę, która zemdlała, bo spadł jej cukier we krwi i była w jakiejś śpiączce:szok:;-):-D

Ostatnia edycja:
Pinka sęk w tym ze moja wcale lepiej nie spi po tym kleiku:( co do brudu miedzy palcami to jakas masakra i w raczkach i w nozkach tyle tego ze szok;)
Scarelt ja daje kleik kukurydziany nie ryzowy a mimo to widze ze jest gorzej z bakami no i kupa jest duzo gestsza,no i ja tez go daje na pierwsza pobudke po kapieli czyli teraz to wychodzi ok 24-2 i spi po nim gora 4h
Wierka głupie bączki;)

Goska tak głosno krzyczy na macie ze az pies sie wystraszył;)

witajcie u nas leje nie pada tylko leje :wściekła/y: a musze wyjsc z domu po zwirek dla kotek :-( robi sie z tego mega wyprawa bo musze zabrac mala do hurtowni
ola pinka eh widocznie nie kazdemu kleik pomaga dluzej pospac a szkoda :tak:
wierka scarletka mam nadzieje ze waszym synkom sie odwidzi i znow bede grzeczni
scarletka eh co za pogoda do bani ;/
malinka mnie tez czasem przegoni do toalety ze hoho
pinka myslalm ze tylko moja ma taka zdolnosc przyciagania wszystkich brudow do raczek :confused:

Ostatnia edycja:
pinka mój ma ciągle jakieś brudy miedzy paluszkami,wcześniej to nie dało się myc bo raczki miał non stop zaciśnięte

pytanie z innej beczki Czy któraś marcówka pali?
Ja odpowiem,ze kiedyś rok paliłam jako nastolatka a teraz znowu zaczęłam odkąd Jamie ma kolki i odstawiłam go od piersi.

czy u was tez tak jest ze maluchy ciągle między paluchami maja brud,nitki itp...

ooooo tak :tak: też szalu z tym dostaję, bo Gaba cały czas wygląda jak mały brudasek :-D cały czas się zastanawiam, skąd to się bierze?!

wierka, ja palę, ale tylko przy okazji większych spotkań towarzyskich i wyłącznie "cudzesy" ;-) wszyscy obstawiali, że bardzo szybko po porodzie wrócę do papierosów, ale na razie się w miarę trzymam :blink:

Mój też ma mnóstwo syfków między paluchami, ale ja się nie dziwię.:-D Wszystko bierze w łapkę, skubie kocyk, szarpie ubranka, to i paprochów masa:szok:
Papierosków nie paliłam i nie palę tzn. kiedyś tam popalałam w liceum, ale się nie wciągnęłam. Szału dostaję jak czuję dym papierosowy.Przeszkadza mi w knajpie, a nawet na ulicy. Nie raz sąsiad z góry pali na balkonie, to ja przez okno czuję, że mi śmierdzi.Em palił kilka lat, ale po slubie go sprytnie oduczyłam;-) targałam mu petki na strzępy i chowałam jak gdyby nigdy nic do pudełka, ale miał minę jak wychodził rano do pracy:-D raz, drugi, trzeci i odechciało mu się palenia, albo lepiej bulenia za coś z czego nie korzysta:-D oduczył się, a ja mam spokój
Ewe no pogoda syf:nerd: ja bym tam chętnie wyskoczyła gdzieś połazić po sklepach, bo smętnie dziś strasznie. Może wyciągnę emka po obiedzie do Galerii Krakowskiej, chciałabym kupić młodemu kilka par body z długim rękawem, bo jesteśmy wyletnieni, a jak przychodzą zimne dni, to ma aż 3 sztuki takich bodów:dry:
ola to w takim razie może ryżowy będzie lepszy:-p:-p:-p Mój akurat niedługo skończy 4 miesiące, to mu będę dodawała łyżkę manny do spania zamiast tego kleiku
spring ja się tak bałam tej kawy 2 miesiące. Ledwo żyłam, ale nie piłam, bo młody będzie szalał. Oświeciło mnie, że młodemu nic po kofeinie nie jest jak się zorientowałam, że w coli którą czasem piję właśnie jest kofeina:sorry2: Od tego piję jedną, poranną kawkę z płaskiej łyżeczki. Od razu lepiej. Drugą, żeby się oszukać piję już Inkę:-p
izabela @ dostałam równo po 6 tygodniach od porodu, mimo tego, że karmię.
Pinuś to zapraszam dzisiaj do mnie na obiadek. U mnie krem ze szparagów z wędzonym łososiem, a na drugie pierś z kurczaka z pomidorami i mozzarellą i pieczone ziemniaczki. A co, pogoda do bani, to trzeba się gdzieś wyżyć:blink:

izabela - ja dostałam @ równo 3 miesiące od porodu

pinka - o tak kudełek masa ale ja zauwazam dopiero przy kąpieli:-D

wierka - raz w życiu się zaciągnęłam papierosem i do dziś pamiętam ten smród:nerd: to nie mój nałóg, wolę ciastka:-D

wiecie co...jednak mam 3 dylemat dziś:blink: otóż Helena w dzień nie chce spać w łóżeczku - płacze tam bardzo nawet jak zmęczona, a włożona do wózka zasypia od razu, nie muszę jeździć, bujać, tylko odłożę, postawię budę i odpływa, może woli taką ciasnotę?
nie wiem czy z tym walczyć...? jakoś tak porządniej mi się wydaje jak dziecko w łóżeczku śpi;-) a z drugiej strony wolę wózek bo bez problemu zasypia i mogę ją przewieźć do pokoju zamkniętego, a łóżeczko stoi w salonie - otwarta przestrzeń i w kuchni nic nie zrobię bo się zaraz tłukę garami...

reklama
Madzik u mnie odwrotnie mlody ma alergie na wozek, a w lozeczku w dzien nawet udaje mu sie te pol godziny przespac. Jesli spi Tobie w wozku, to ja wiem chyba jest ok, o ile nie musisz targac wozka extra na gore

Spring no ja lyknelam troche kawy ostatnio, no i my sie wydaje ze nie spal mi wiecej niz normalnie o ile to mozliwe, trzeba przetestowac

Ja probuje sie pogimnastykowac ale maly mi to skutecznie utrudnia:cool:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry