reklama

Marcóweczki 2011

witam

a ja sama nie wiek kiedy tak naprawdę jest dobry czas na kolejne dziecko nie ma chyba tego idealnego momętu,sama nie wiem.............

co do zachowania dzieci to własnie kilka dni temu pisałam z kolezanką tóra ma córkę w Wiki wieku i to samo mała jest tak niedobra ze ręce opadają i moja to samo czasami mam ochotę ja zamknąć w pokoju na klucz............

koncia- oj ale się walą kly ehehh ale na tył to chyba jeszcze za wczesnie.......:tak: a co do boksowania to Eric tez tak robi nawet jak ja to mówię powietrze boksuje:-p
Patik -sto lat sto lat jakiego torcika masz ??? bo ja ostatnio mam mega chcicę na torta:-D

reklama
Hej laseczki-marcóweczki
Pabella-twoja córcia waży b.dobrze i absolutnie nie jest zatuczona, a skoro spałą po kleiki to mniej mleka jadła bo nie dojadała w nocy więc bilans jedzeniowy jest na zero
Spring, Scarletka, Pinka - a o okresie negacji 3-latak słyszałyście? Bo ja to mocno przerabiałam z synem...
Malinko-nie ma dobrego okresu ani na 1 dziecko ani tym bardziej na 2. Mała różnica wieku oznacza większe "urobienie" mamy i w miarę dobry kontakt rodzeństwa, dużw różnica wielu (tak jak u mnie) to dwoje jedynaków choc syn bardzo się angażuje w opiece nad Nadią, ale on wogóle jest bardzo empatyczny. Ale ten kontakt jest na równi tego jaki ma z naszym kotem:)

dzień doberek:-)
moja większa Gwiazda zasnęła w końcu przed północą:wściekła/y: tatuś nie wytrzymał histerycznego wrzasku i Hania zaliczyła kąta (siedziała na podlodze przez 3 minutki)...już chciałam się mu nagadać że się wygłupia z tym kątem o tej porze ale podziałało, przeprosiła, przytuliła tatusia i zasnęła:szok: Zosia zrobiła pobudkę o 6 najadła się i słodko spała do 10:-)

teraz Zosia próbuje zaliczyc drzemkę;-)

Pinka dzięki:-) powiem szczerze że nie chce mi się dzisiaj piec...w zeszłą sobotę miałam gości urodzinowych, bo emek miał wolne - serwowałam tort makowy z kremem z białej czekolady:tak:

musze się zabrać do pracy bo panuje u nas totalny chaos;-)

miłego dnia:-)

Patik, przyłączam się do życzeń! :-)

Vetka, a może znasz jakiegoś dobrego pediatrę w zachodniej części Wrocławia? Po wczorajszej wizycie coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą przychodni. Poszłam tam, żeby skonsultować rozszerzanie diety i żeby dr Google nie byl jedynym specjalistą ds. zdrowia mojego dziecka ;-) A jak tylko zapytałam, co może mi doradzić w tym temacie, pani doktor popatrzyła na mnie jak na kretynkę i powiedziała "Ugotuje pani zupę i poda dziecku" :baffled: Aha, dostałam jeszcze ulotkę Bebilonu ze schematem żywienia..

Patik, przyłączam się do życzeń! :-)

Vetka, a może znasz jakiegoś dobrego pediatrę w zachodniej części Wrocławia? Po wczorajszej wizycie coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą przychodni. Poszłam tam, żeby skonsultować rozszerzanie diety i żeby dr Google nie byl jedynym specjalistą ds. zdrowia mojego dziecka ;-) A jak tylko zapytałam, co może mi doradzić w tym temacie, pani doktor popatrzyła na mnie jak na kretynkę i powiedziała "Ugotuje pani zupę i poda dziecku" :baffled: Aha, dostałam jeszcze ulotkę Bebilonu ze schematem żywienia..

:szok: kochana nie zastanawiaj się tylko zmieniaj lekarza. Kobieta z lekka nienormalna. Pediatra ma być naszym wsparciem i pomocą w sprawach zdrowia i żywienia naszych dzieci. Nie może być tak żebyś bała się ją zapytać o to co cię nurtuje, bo lekarka na ciebie z buzią wyskakuje.

a co do wagi małej, to mój 2 tyg temu ważył 7000g i lekarka powiedziała mi tylko: "pięknie"!!!:tak:

Ostatnia edycja:
Patik wszystkiego najlepszego z okazji urodzin:) ja też poproszę kawałek tortu! A ile Twoja mała waży? Bo gdzieś przegapiłam?:) Ja też jestem raczek i mam urodziny niedługo po Tobie;) Tylko u mnie 19 a u Ciebie to już chyba 21 co? hihi

Pabella moja waży 7500g i co ja mam powiedzieć? A tylko cycem ją karmię plus czasami raz na dzień ok. 100ml mm jak mam pustki w cycach. Wcale się tym już nie przejmuję. Celowo jej nie tuczę przecież. A inni niech sobie gadają co tylko chcę. I rzeczywiście zmień tego pediatrę bo jakaś dziwna. Było jej spytać ale jaka zupę? Grzybową czy ogórkową? no przecież nie o to Ci chodziło pytając o rozszerzenie diety żeby usłyszeć głupią odpowiedź...

Koncia wow trzeci ząb! Maks szaleje! U mnie nawet jednego nie widać...

Madzik posłuchałam Ciebie i nie uginam się w podaniu czopka. Mała stęka i stęka od rana i nic. Szkoda mi jej już. Ale lepiej niech się pomęczy niz mam jej zaszkodzić.

Ja planuję róźnicę między dziećmi ok 3 lat. Nie wiem czy to dobrze czy nie ale jak dla mnie wystarczająco. Pozatym swój wiek już mam i uważam że 32 lata to będzie najlepszy moment na drugiego bąbla.

Ostatnia edycja:
Heloł, u nas upał i Olek nie daj rady w taki gorąc jeździć.
Wczoraj na wizycie ortopeda dal młodemu 6 m-cy:tak::-D - nic dziwnego - prze wadze ponad 8kg i na zapasionego nie wygląda:no: - byliśmy u Stryczniówkowego Antosia i Pablo ciut dłuższy a tylko cycowy.
U mnie różnica między chłopakami po 3,5 roku - dla mnie w sam raz;-):tak: - odpocznę z pieluch i kolejne ale na Pablu mamy zamiar skończyć:tak::-p.

reklama
Macie rację. Kij w oko starej babie :-p Wzięłam centymetr i zmierzyłam Gabę, wychodzi mi ok. 70cm, czyli powyżej 97centyla. To ile ona ma ważyć? :dry: Teraz tylko muszę zrobić research, żeby nie zmienić kiepskiego pediatry na podobnego albo gorszego..

U nas rodzeństwo dla Gabrysi tak za 5 lat planujemy, czyli też mi wychodzi drugie dziecko w wieku 32 lat :-) Ciekawe jak się ułoży rzeczywistość..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry