reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

mój mąz mówi zebym przed zabiegiem wypiła browarka co poziom stopniowania będzie równy ha ha ha

pewnie to nie będzie nic szalowego ale może uda mi sie chociaż wyglądać przyzwoicie;-)

reklama
Ewe, fajne to nosidełko. Ja też coraz bardziej się za czymś takim rozglądam. Myślałam, żeby kupić używane, ale praktycznie nikt ich nie odsprzedaje

Kika, dopiero dzisiaj skojarzyłam, że nasze dziewczyny są prawie rówieśniczkami :-D

Ewi, jak dla mnie to Hania nie jest gruba

Koncia, super, że w końcu trafiłaś na porządnego pediatrę i nareszcie mogłaś uzyskać rzetelne informację, czego szczerze zazdroszczę

My po szczepieniu. Gabrysia go praktycznie nie zauważyła. :-) Okazuje się, że przez ostatni tydzień przybrała tylko 70g i waży teraz 7335g, wiec pani doktor była bardzo zadowolona..

Pinka ja chcę koniecznie zobaczyć efekt po tej adrenalinie hihihi Może mnie natchniesz, bo też muszę coś ze sobą zrobić przed chrzcinami, a na fryzjera nie mam kasiory ;p

Ewi daj dziecku spokój!! Jest przecudowną dziewczynką!! Zakazuję Ci porównywania jej z innymi dziećmi, co najwyżej z moim Dżonem, bo tylko nasze maluchy miały słuszne wagi urodzeniowe, więc ile mają teraz ważyć?? Jeszcze się wyciągnie jak zacznie biegać po nowym roku :D

Ewe daj jeszcze raz linka do nosidła, bo nie mogę znaleźć :/

Koncik superowa doktórka i dobrze, że Cię uspokoiła :*

Fifi a lekarka powiedziała, że to dobry przyrost na 6tyg?? Bo u nas było 600g i niby dobrze, ale jak to przewrażliwiona matka zawsze musi się martwić ;)

Mila Twoje Pyzulki są przekochane :** a rozwijają się jak szalone!!

U nas dzisiaj spokojnie, Jasiek ucina sobie drzemkę, a ja gotuję pomidorówkę :)

Malinko, no wlasnie powiedziala, ze miesci sie w normie. Teraz nasze maluchy beda wolniej juz przybierac. No ale nie chcialabym, zeby Elunia byla niedozywiona. Na szczescie za 2 tygodnie idziemy do neonatologa, wiec jeszcze tam podpytam.

A u nas od pobudki płacz, Dentox nam niestety nie pomógł...

Podawanie czegoś innego niż bebiko mija się u nas z celem, bo dziecko mi się zanosi płaczem jakbym go dodatkowo torturowała. Obiadku nie chciał, bebilon pepti 2 miarki + 3 bebiko pluł. Zjadł łaskawie po dłuższym zastanowieniu 1+4. Ale już tak ryczał, że robiłam mu to mleko z nim w 1 ręce, narozlewałam, laczek mi się cały klei i podłoga :wściekła/y: teraz narzeka dalej, kompletnie nic go nie zadowala, żadna zabawa, trzymanie na rękach, gadanie, jedzenie, NIC! Znowu wyłam razem z nim, bo z sił opadam, a to dopiero 15. Myślę, żeby wytoczyc kobylasty wózek i się z nim przejechać po parku. Na razie liczę, że może uśpie go na bujaczku...

Konciu- bebilon pepti jest niesmaczny i są bardzo duże trudności z wprowadzeniem go jesli dziecko już poznalo i polubiło inne smaki. A jesli zmiany skórne nie sa duże to może zastań na bebiku, z uczulenia na białko mleka krowiego czy z częściowej nietolerancji laktozy dzieci zazwyczaj "wyrastają"
fifi-twoje córcia raczej bedzie filigranowa po tobie:)

Vetka, no niby teraz nie jest tak źle, ale jakbym przestała to zaleczać, to sądzę, że by się rozwinęło. Najgorsze, że nawet 3 miesiące trzeba czekać aż zacznie działać, bo tyle pił zwykłe MM :-( on bardzo sceptycznie podchodzi do nowych poakrmów, może powolutku zaakceptuje ten bebilon. Wolę spróbować, bo widzę, że go ta skórka bardzo swędzi i jak teraz idą te zęby, to się strasznie drapie w nerwach.

Udało mi się go uśpić po pół godziny. Zjem sobie coś na szybko i wezmę go na spacer. Tylko boję się ,że będzie ryk w gondoli, bo przyzwyczaił się do zastępczej spacerówki kiedy nasz stelaż był w naprawie. Chciałam mu zmienić na naszą spacerówkę, ale wtedy bym musiała kursować 3 razy po schodach, a tak mam 2 kursy, bo mogę młodego ponieść w gondoli. Żeby się już nie męczyć, kupiłam spacerówkę parasolkę, ale wczoraj jak go w tym posadziłam, to mi się pozycja jego ciała nie podobała. Nie jest na płasko i miałam wrażenie, że bardziej siedzi niż leży i mu to obciąża kręgosłup.
Czy któraś marcjanka jeździ w parasolce? Bo to jest niby ten kąt 45*...

Konciu- pociesze cię na efekt czekasz do 6 tyg od całkowitego przejści na bebilon pepti tzn. 3 tyg od ostatniego kontaktu z alergnem + 3 tyg na pełne wygojenie zmian

trochę popadało i pogrzmiało, ale powietrze nadal ciężkie, jak się Hanka zbudzi to wyjdziemy choć na trochę na podwórko...Zosia dzisiaj cały dzień na cycu, chyba nawet nie ma godziny pomiędzy karmieniami, ale pewnie to z tego że chce jej się pić...
ja upiekłam ciasto z jagodami i czekam tylko aż się wystudzi, żeby zobaczyć co z tego wyszło:) więc jakby co to za zapraszam na kawę i ciacho:-)

dzisiaj z Zosią bawiłyśmy się pieluszką tetrową, ale miała radochę, chichrała się aż na głos:-D przykrywałam jej buźkę i powoli zsuwałam jej z twarzy, albo delikatnie machałam bezpośrednio przy twarzycce i chyba ten wiaterek ją tak cieszył:tak: tak samo uwielbia wpatrywać sie w kolorowe ksiązeczki Hanusi, tylko co jakiś czas musze przewracać stronę:-D uwielbiam patrzeć na nia jak tak reaguje na wszystko co ją otacza...

koncia my nadal w gondolce, choć pomalu robi sie ciasna...jakbym położyła Zosię pod kątem 45 stopni, to mi zjedzie na dół wózka, wiem że są niby pasy ale ja na razie nie widzę jej w innej pozycji niż leżącej, ale cześć dziewczyn już korzysta wiec chyba się tak da:)
miło słyszeć że wizyta tak udana:tak: pisalam kiedyś jeszcze o takim plynie Camilla na ząbkowanie, próbowałaś? już nie pamietam czy korzystałaś?
pabella, fifronka dzielne macie Królewny:-)

reklama
Do góry