reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Witajcie!

Dorwałam się do kompa po kilku dniach, nadrobiłam nieco zaległości i oczy mi się kleją:sorry2:

rzucił mi się w oczy post futrzaka - medal za taki plan dnia! jesteś z Piotrusiem tak długo sama w ciągu dnia, że cudem jest wyłuskanie sił na pracę:szok: :tak:

Mi dobrze tak. Mam czas by o siebie zadbać, rozwijam kontakty towarzyskie i czytam - to tak for me. Myśli o pracy odpędzam, coś czuję, że zaraz po urlopie się tam nie zjawię;-)

Weźmiesz urlop zdrowotny?;-) Ja o tym coraz poważniej myślę, do pracy w ogóle mi się wracać nie chce:baffled:

reklama
Spring, czyżbyś też była ciało pedagogiczne? Ja od września idę na zdrowotny. Skoro mogę pobyć dłużej z Córcią i jeszcze dostanę jakąś kasę, to czemu nie? Zrób to samo.

Ale mam nadrabiania po całym dniu nieobecności! No nic, samolubnie napiszę co u mnie, a potem poczytam co u was :-p
Nocka u nas ładna, pobudka o 12, 3 i 6, spanie do 8. Maks sam zasypiał. O 9 przyjechali na kawę moi rodzice, a potem pojechaliśmy na spacer w deszczu i obiad :-p
O 18 poszłam na jazdy i pierwszy raz ruszyłam w miasto :laugh2: Usłyszałam od instruktora, że widać, że będę dobrym kierowcą :zawstydzona/y::-p:laugh2: i wszystko szybko łapie, a niektórzy po 30h tak jeżdżą hihi no to mam nadzieję, że zdam egzamin równie sprawnie. ;-)
Okazało się też, że M idzie do pracy w sobotę, ale dostał przynajmniej wolny poniedziałek, dobre i to. Także moje chłopaki już śpią, a ja idę nadrabiać :tak:

Spring, czyżbyś też była ciało pedagogiczne? Ja od września idę na zdrowotny. Skoro mogę pobyć dłużej z Córcią i jeszcze dostanę jakąś kasę, to czemu nie? Zrób to samo.

Tak, jestem ciałem i to pedagogicznym:-D A jak to załatwiłaś? Lekarz może mi wystawić orzeczenie czy muszę jechać na komisję? I czy już nie jest za późno na załatwienie tego typu sprawy?

Spring, urlopu udziela Ci dyrektor szkoły, a lekarz, najlepiej rodzinny wystawia orzeczenie na specjalnym druku. Pisze, że wymagasz takiego urlopu i na jak długo.Myślę, że jeszcze zdążysz. Zacznij od rozmowy z dyrekcją. Ja też jeszcze papierów nie złożyłam, bo muszą być świeże, ale już mam obiecane. Powodzenia!

Spring, urlopu udziela Ci dyrektor szkoły, a lekarz, najlepiej rodzinny wystawia orzeczenie na specjalnym druku. Pisze, że wymagasz takiego urlopu i na jak długo.Myślę, że jeszcze zdążysz. Zacznij od rozmowy z dyrekcją. Ja też jeszcze papierów nie złożyłam, bo muszą być świeże, ale już mam obiecane. Powodzenia!

Ale to chyba najpierw lekarz wystawia orzeczenie, a potem przedstawia się je dyrektorowi szkoły. I to on może udzielić urlopu bądź nie. W poniedziałek zamierzam iść do lekarza. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Masz rację, ale porozmawiać nie zaszkodzi. Mnie,na przyklad,szkolna księgowa poinstruoawała i dała wszystkie druki. Zależy jakie masz panie w administracji.

spring/alamiga super macie z tym urlopem, ja jestem za młoda:-p pracuję dopiero 4 lata;-) tylko wychowawczy mi zostaje.

spring - a wyjaśniłaś tą sprawę?

malina ja mam kilka kocyków i żadnego nie używam:sorry2: Helenka śpi w śpiworku.
Pięknych wzruszeń na chrzcie życzę!

patik - to Ci Zosia spryciula! nasza też w tym wieku brykała a Helenka woli kontemplować:rofl2:

Madzik próbowałam to wyjaśnić,ale babki w księgowości twierdzą,że jak wrócę we wrześniu do pracy to dopiero będę miała płacone wg nowej stawki. Na początku w ogóle nikt nic nie wiedział. Podwyżkę powinnam mieć od stycznia. Już to widzę jak mi nadpłacają te 9 m-cy:crazy::baffled: Czuję,ze te pieniądze mi przepadną:dry: Z tym urlopem też się zastanawiam, bo gdybym go dostała to czy będzie mi płacone wg nowej stawki skoro dalej będę nieobecna w pracy? Nikt nic nie wie, bo takiego przypadku u nas nie było. Ani w KN ani w rozporządzeniu w sprawie awansu zaw. nie jest napisane jak w takiej sytuacji wygląda prawo:confused:

reklama
Mnie księgowa powiedziała, że urlop wypłacą mi już wg nowej stawki.Oczywiście bez nadgodzin i dodatków, ale z wysługą lat. Jak będzie, okaże się.

Do góry