reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

patris witaj w gronie Marcówek!
ewi my jak ostatnio z Marcinem tańczyliśmy jak wariaty dwa to z tego powstała Maja ;) A z młodą często sie bujam, jakis czas temu do rytmu którejś piosenki Boba Marleya - Maja śmiała się niesamowicie :)
milutek zdrowia dużo życzę, szybko się kurujcie; ach no i oczywiście z okazji rocznicy wszystkigo naj i wielu kolejnych lat w szczęściu :)
julia baleyage nie baleyage i tak się pochwal ;)

Spacer zaliczony, teraz ja smażę naleśniki z doskoku a młoda obślinia koc pełznąc niebezpiecznie w stronę brzegu łóżka... Co za dżdżownica mała! Spać jej się chce to się wygina na wszystkie strony w tym na brzuch co w zasypianiu jej nie sprzyja niestety... ;)

Jestem pod wrażeniem pogody normalnie i mogłaby taka być co dzień, ale przez ten upał nie chce mi się nic robić. Dziś tylko odkurzyłam, a sterta garów w zlewie czeka :/ Ach, nie wspomnę o prasowaniu :O Ewi ty to masz dobrze z tym prasującym mężem :)

PS. Między jednym a drugim naleśnikiem pobujałam młodą w poduszce i zasnęła. W ciągu dnia jak marudzi to ten sposób jest najlepszy, ja ją bujam w poduszce, twarz blisko jej twarzy, robię "ćsiii", a ona trzyma łapki na moich policzkach i tak zasypia w kilka sekund :D

reklama
Julia pisałąm juz ze zawodowo nie tańczę tylko tak dla siebie:)

Barbra hehe to fajna taneczna niespodzianka Wam wyszła;) a z prasującym mężem mam super! I nie tylko prasującym!;)

Zaskoczyła mnie wiadomość o samobójczej śmierci Andrzeja Leppera!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam nadzieje, ze ten temat nie był juz poruszany...Czy Wasze dzieci nosza czapki? Jeśli tak to jakie - takie co zakrywaja uszy czy tylko głowę?
Słyszałam kiedys teorie, że dziecko powinno nosic czapkę do 3-miesiaca a potem to czapka w ciepły dzien obniza jego odproność...Nie wiem czy to tylko nie jakis zabobon ;)

Tak mnie natchneło podczas spaceru. Dzis we Wrocławiu mega upał a widziałam dzieci starsze od naszych w czapkach wiazanych i zasłaniajacych uszy i widziałam tez młodsze dziecko ok 2 miesiace jak mama niosła na rekach bez jakiejkolwiek czapki...Sama tez czasami nie wiem jaka czapke ubrac Zuzi.

Kika ja jak jest ciepło to nigdy nie zakładam Hani czapki. Nawet w maju w ciepłe dni jej nie zakładałam a miała nawet niecałe 2 mc. Przed słońcem chroni ja parasolka. A jak nie ma wiatru i jest ciepło to nie widzę potrzeby zakładania czapeczki. Jak jest chłodniej a ostatnio było to zakładam jej cienką czapkę na uszka.

Ps. Właśnie sie zastanawiam na co możemy sobie pozwolić z Hanią w górach. Ale chyba nie na zbyt wiele:( Gubałówka i Morskie Oko. Ciekawe czy Chochołowską albo Kościeliską da radę z wózkiem? Orientujecie się?

Ostatnia edycja:
Koncia, najlepszego dla Maksa!
Milutku, kurujcie się wszyscy i niech to choróbsko szybko przejdzie!
Fifronko, udanej pogody!
Kika, ja Gabrysi zakładałam czapkę tylko jak było wietrznie a teraz to nawet ani jednej nie mam :zawstydzona/y:
Spring, i jak fryzurka?

Miała być brzydka pogoda a jest pięknie! Tak to się prognozy mogą nie sprawdzać ;-)

Pabella rzeczywiscie dzis we wrocławiu piekna pogoda :) Ahhh :) Zaliczyłam 2 spacery a teraz tatus robi rundke na osiedlu :)
Ps byłam dzis w mothercare w renomie i body 3-pack z długim rekawem 65zł !!!!! Masakra

Ostatnia edycja:
Ewi, myślę,że doliny spokojnie dacie radę z wózkiem. Polecam bardzo Dolinę Strążyską.Jest niezbyt długa. Wchodzi się prosto z Zakopanego, no i jest malownicza.Zazdroszczę Wam. My jeszcze do niedawna bylismy min. dwa razy w roku w Tatrach.
Milutku, duzo zdrówka dla Ciebie, Dziewczynek i Męża.Udanej mimo wszystko rocznicy:)

Mama mi truje że dziecko za małe, że trzeba uważać na ciśnienie i że nie wolno chodzić tam gdzie jest wyżej tak jakbym miała ją conajmniej na Kasprowy ciagnąć... Wydaje mi sie że Morskie Oko czy dolinki to nie jakiś wielki problem? Morskie Oko jest na wysokości ok 1400m z tego co kojarzę.

Alamiqa a z wózkiem da tam radę czy nie za bardzo? Mam taki na dużych pompowanych kołach:)

reklama
Ewi, myślę,że tak. W razie czego w Chochołowskiej są furmanki do mniej więcej połowy. Niestety, sporo taka przyjemność kosztuje. A kiedy się wybieracie?

Do góry