reklama

Marcóweczki 2011

jua - nic się nie martw ... to na prawdę wczesny stan ciąży i trzeba się uzbroić w cierpliwość :-) i będzie wszystko dobrze :-D

morrigan
- życzę powodzenia z nocniczkiem :-D

a ja póki co tylko z bolącym biustem ... czasem wydaje mi się że pewne rzeczy mniej lub bardziej mi smakuja niz zwykle ale to może być wina upałów :-D

Ostatnia edycja:
reklama
jua-w takim wypadku bardzo łatwo popaść a autosugestie. Jak ci coś tam powiedziała lekarka to teraz najmniejsze łaskotki w tej okolicy bedziesz kojarzyć z tą cystą. Ale trzeba zachowac zdrowy rozsądek bo stresowanie się napewno nie pomoże a jedynie zaszkodzi. Ja jestem pewna że wszystko z tobą wporzasiu:-) Teraz i ty musiasz w to uwierzyć i cieszyć się nowym stanem:-)

:-D ale macie zachcianki ...
Ja też mam smaka na rybkę. Sa bardzo zdrowe i zawierają dużo kwasów Omega. A jesli chodzi oniebezbieczeństwo ze strony ryb w ciąży to jedynie te słodkowodne mogą zawierać larwy tasiemca ale to tylko jesli sa surowe...dobrze uwędzone i upieczone są bezpieczne ale ja i tak wole te morskie;-)
mangoli no nie wiem czy wedzone sa zdrowe???? gdzie kolwiek bym nie czytała nawet z tesciowa rozmawialam ktora w szpitalu pracuje i mówi zeby ryb wedzonych nie jesc tak samo jak surowego miesa,sushi tatara itp....

no ale kazdy robi jak uwarza wiadomo ja w pierwszej ciazy nie jadłam w drugiej tez nie bede

rybki które polecam to

około 300-400 g (2 porcje) innych ryb tygodniowo. Wybieraj:
  • sardynki
  • łososia
  • suma
  • pstrąga hodowlanego
  • flądrę
  • krewetki
a nie wolno jesc;

• rekin
  • miecznik
  • makrela królewska
  • tuńczyk
Ogranicz także spożycie ryb o średniej zawartości rtęci:
  • dorsza
  • halibuta
  • marlina
to tyle o rybkach ja niedwno wstalam lece cos zjesc i zabieram sie za obiad i prasowanie bo sie sporo nazbierało.............
za wszystkie dziewczyny przed wizyta trzymam kciuki i powodzenia zycze...........

Wlasnie popatrzylam na nasza liste i..jestem najstarsza :baffled: ech, sie mi zachcialo....

Futrzakowa - dzieki :D W domu smiga na nocnik niezle, zobaczymy jak tam

Jua - tak jak Magnolia pisze, nie nakrecaj sie bo w obsesje wpadniesz

mangoli no nie wiem czy wedzone sa zdrowe???? gdzie kolwiek bym nie czytała nawet z tesciowa rozmawialam ktora w szpitalu pracuje i mówi zeby ryb wedzonych nie jesc tak samo jak surowego miesa,sushi tatara itp....

no ale kazdy robi jak uwarza wiadomo ja w pierwszej ciazy nie jadłam w drugiej tez nie bede

rybki które polecam to

około 300-400 g (2 porcje) innych ryb tygodniowo. Wybieraj:

• sardynki
  • łososia
  • suma
  • pstrąga hodowlanego
  • flądrę
  • krewetki
a nie wolno jesc;

• rekin
  • miecznik
  • makrela królewska
  • tuńczyk
Ogranicz także spożycie ryb o średniej zawartości rtęci:

• dorsza
  • halibuta
  • marlina
to tyle o rybkach ja niedwno wstalam lece cos zjesc i zabieram sie za obiad i prasowanie bo sie sporo nazbierało.............
za wszystkie dziewczyny przed wizyta trzymam kciuki i powodzenia zycze...........

a ja wczoraj tuńczyka jadłam :-( ale cholera skąd ja to wszystko mam wiedzieć :-(

a ja wczoraj tuńczyka jadłam :-( ale cholera skąd ja to wszystko mam wiedzieć :-(

jak troszke czy raz zjadłas to ci nie zaszkodzi chodzi o to zeby nie zajadac sie rybami tymi ktorymi nie wolno cały czas...... ja tez w pierwszej ciazy jadłam ser plesniowy ktorego nie wolno!!!!!!!!!!!! nikt mi nie powiedziała no i moje dziecko ma grzyby w ukladzie pokarmowym od urodzenia wybaczys sobie nie moge swojej niewiedzy dlatego teraz wole dmuchac na zimne

Jua a jak to sie stalo ze lekarz w tak wczesnej ciazy cos zobaczyl?ja bylam u lekarza wlasnie gdzies po 4tyg jeszcze wtedy nie wiedzialam o ciazy i lekarz mi od razu powiedzial ze on i tak by nic nie zobaczyl bo jest za wczesniej nawet na usg nic by nie wykrylo takze sama sobie strachu teraz narobilas mysl pozytywnie moim zdaniem wszystko jest wporzadku:)

wy tak o jedzeniu a ja moge wszystko jesc i to jest najgorsze bo ciagle jestem glodna:(

Pinka nie wolno plesniowego?ojej a ja tak go uwielbiam:(a jestes pewna ze to przez ten ser?moze cos innego to spowodowalo?

Cornellka- no niestety przez ten ser po długim czasie tysiacu badaniach znalezlismy winowajce;- te grzyby wywołują zakazenia bakteryjne((( lekarz wtedy mi sie zapytał czy w ciazy jadłam ser plesniowy a ja na to ze nie jadłam tylko pożerałam ,no to teraz mam za swoje.........

reklama
PINKA25 a moze wiesz jakie kosmetyki mozemy uzywac a jakich nie? Moja kolezanka powiedziala ze nie moge malowac paznokci, uzywac kremow do stop w pierwszym trymestrze, to prawda?? Mam zaplanowany peicure w przyszlym tygodniu i nie wiem czy odwolac czy nie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry