• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
mnie dzisiaj coś od rana prawa strona brzucha pobolewa ... ale to takie boleści kilka minut i przerwa na 0.5 h .... zaraz ide jakieś śniadanko zjeść ... nie mam pomysłu co ale coś musze :D
DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM!!

Corilla - to leż i uważaj na siebie...no i oczywiście wpadaj tutaj jak najczęściej!

tulip - heh...normalnie odpowiedziałabym że wszelkie wątpliwości co do łykania tabletek powinien rozwiać twój ginekolog...ale jak zabronił ci smarować się kremem...to ja tego nie skomentuję... może jeszcze zabronił w ogień patrzeć? przepraszam że ja taka oschła ale kurcze...mógł powiedzieć jakich składników w kremie unikać... bo niesmarowanie się wydaje mi się śmieszne... mi mój ginek pozwolił się farbować i malować paznokcie ... nie chcę wiedzieć co by powiedział twój...
no i ja się smaruje kremem- Mustela - jest napisane że mozna już od początku się smarować... no i tak już patrząc krytycznie ... to czemu by nie używać kremów dla niemowlaków czy oliwek dla niemowlaków? no co jak co ale one nie powinny zaszkodzić? czy się mylę?

no i dobranoc laseczki!

Takie male sprostowanko- to nie moj gin przestrzegal mnie przed kremami w 1 trymestrez- a aptekarz. Stwierdzil , ze jest tam duzo chemi i lepiej sobie odpuscic lub ograniczyc. Oliwka natomiast jest jak najbardziej bezpieczna.

Sluchajcie znalazlam ten artykul o przyjmowaniu kwasu foliowego w pozniej ciazy. Moze on zwiekszac u dziecka ryzyko zachorowania na astme.
Ja braral folik dluuugo przed ciaza, i nadal biore bo wiem jak wazny jest w 1 trymestrze..zastanawiam sie jednak czy go nie odstawic w 2gim Folic acid in late pregnancy tied to child asthma | Reuters
milego dzionka

Ja w pierwszej ciązy brałam kwas foliowy tylko w I trymestrze, poem odstawiłam- tak kazał lekarz. Za to zalecił mi branie witamin Centrum Materna w III trymestrze, a tam w składzie ez jest kwas foliowy, z tym, ze mniejsza dawka.

Witam się i ja.
Malina, rozczochrana - mnie dla odmiany boli z lewej strony. ale tak wysoko, więc to raczej nie mój bejbik.
Paskudny dzień, ale weekend cały u rodziców, bo K wyjechał w delegację i wraca dopiero we wtorek :( Dzisiaj rano mówi do mnie: i co ty będziesz robiła sama, a ja na to: przez najbliższe 6 m-cy to ja na pewno sama nie będę :)))))))

tulip - mi lekarz też mówił że mam brac foliowy kwas i że powie kiedy przestać...więc podejrzewam że jak pójdę we wrześniu to wtedy powie STOP...

jua - nie narzekaj:-) tylko się ciesz:-D

fifronka - ojej...to jeszcze tylko 6miesięcy z 9 :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Jua- mie tez przestaly jakos wczoraj- a jestem troche mniej zaawansowana niz ty ;-)
Przestalam sie tym przejmowac bo zdarzalo mi sie to wczesniej- nie martw sie- po jakims czasie bol powracal.
Jak mi sie dluzy ta droga do drugiego trymestru..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry