• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Dziewczyny skąd Wy bierzecie gotujących facetów??????

Tacy faceci biorą się np. z kawalerskich mieszkań, najlepiej samodzielnych. To taka moja osobista teoria. Teoria ta mówi o tym, że aby facet był przystosowany do życia w rodzinie, przydatny w domu i zagrodzie, powinien pomieszkać kilka lat sam, im dalej od matki, tym lepiej. Po pewnym czasie zauważa, co następuje:
1. skarpetki same się nie piorą
2. odzież pozostała - j.w.
3. koty z kurzu niewiele wspólnego mają z milutkimi domowymi zwierzątkami
4. żyjątka, które wyhodowali na brudnych naczyniach w zlewie właśnie założyły społeczeństwo i wymyśliły koło
5. jajecznica jest pyszna, parówki są pyszne, jajecznica z parówkami - też
6. po 1000 jajecznic i parówek - nie są już pyszne
7. w internecie można znaleźć przepisy!!!
8. nie należy stosować przepisów znalezionych na forum elektroda.pl - kalafonia to nie to samo co kalafior!!!

Mojemu wystarczyły 2 lata samodzielnego mieszkania, a naumiał się wszystkiego. Sprząta, pierze i gotuje, krawaty wiąże, usuwa...a tfu! tfu! Tego akurat nie!

reklama
Harashka - moj to holender- i za chiny nie chce mieszkac w Holandii. Podoba mu sie w Polsce ( hmm pewnie dlatego ze tutaj ja za niego wszystko zalatwiam)
Choc mamy ciche marzenia zey kiedys stad uciec gdzies daleko- moze RPA albo Singapur...poki co o wlos niewyladowalismy w niemczech i na tym sie skonczyly nasze plany przeprowadzki

Bosonóżka - genialny przepis - zawsze jeszcze zostaje kochająca żona - która zrobi bunt i nie będzie prać i prasować :-D

Witam się po przerwie - czytanie was to nie lada wyczyn :-) muszę zacząć się włączać :-D
Bo to miło z Wami przeżywać te dni :-)

Pozdrawiam

Musze tez sie pochwalic moim M:-),co prawda jak mu palcem nie pokaze ze cos trzeba zrobic to sie sam nie domysli;-) ale jak poprosze to posprzata i ugotuje:-)(i do tego smacznie),prania mu nie pozwalam robic bo szkoda ubran;-).I tak najczesciej jest tak ze do mnie nalezy sprzatanie:-(,gotujemy na zmiane zalezy kto ma czas(jak teraz siedze na l4 to oczywiscie ja;-)),zakupy czesto robi M ,no i bardzo meskie zajecie-wyrzucanie smieci:-) tez nalezy do niego.
No i poł dzionka za nami,własnie odkurzyłam chałupke ,obiadek sie robi a po południu przyjdzie do mnie kumpela zrobic mnie na ''bostwo'':-)
Pogoda nadal pod zdechłym Azorkiem:no:

mój gotowac nie chce bo kiedyś (10 lat temu): powiedział że zaprasza mnie na spagetti do domu, że zrobi takie pyszne i w ogóle ... a ja się spytałam: a z mięskiem?....on: nie, taki fix knora zwykły bez mięsa, ja: łeeeeee :-D głupia byłam:-D ale wiem że to dzisiaj tylko wymówka... hehe...na szczęście jak go przycisnę w sensie stanowczo powiem że to już ten moment:-D to odkurza+ myje podłogi+ czyści wc i łazienkę ... bo sam to on się nigdy nie zabierze:-D + śmieci hmmm...to jego główny przydział... no i kanapki - tez czasem robi:-D ale on zawsze tak ładnie prosi, że moje kanapki są najpyszniejsze i w ogóle :-D że nie umiem odmówić:-D

aaaa...i wkłada jeszcze naczynia do zmywarki+ włącza i wyłącza zmywarkę i opróżnia ją:-D choć ja wole opróżniac bo on mi potem burdel w szafce zrobi:-) ...a robi burdel bo ma problem z kwadratowymi talerzykami (bo je tak nieintuicyjnie trzeba układać:-) ) ...od razu pochwalę się wam zestawem na który długo polowałam:-D i tam są te talerzyki:-D

ceramija.jpg

no i pomaga w gotowaniu -w sensie mówię co ma kroic/trzeć/mieszać ...i robi:-D

dość chwalenia...byle tego nie przeczytał:-D bo urośnie w piórka:-D

Ostatnia edycja:
Mój niestety nie mieszkał sam, więc zawsze wszystko miał pod nosek podstawione:tak: Jedyne o co zawsze dbał to porządek i to mu na szczęście zostało. Do sprzątania czy wyrzucenia smieci nie trzeba go zmuszać:-) Natomiast jeśli chodzi o gotowanie to tak jak futrzakowa - obierz, pokrój, zetrzyj nie ma problemu jak ładnie poproszę;-), ale żeby samemu coś zrobić to tak jak bosonóżka pisała jajecznica albo parówki:-( Ale to się jeszcze zmieni hihi:-D

futrzakowa - śliczny ten komplecik:-)

reklama
Ja pod względem domowych obowiązków mma męza anioła wręcz:tak:

Rano zanim wyjdzie do pracy robi sniadanie dla nas dwojga i drugie dla mnie, które chowa do lodówki:tak:

Obiadów nie gotuje raczej bo wraca z pracy o 17tej, więc zwykle ja to robię. Poza tym sprzata i pranie wstawia i wszystko, wszystko, przy czym robi to dokładnie i estetycznie.

Ale ma to jeden minus- jest straszliwym pedantem i czasem potrafi wkurzyc:crazy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry