reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Laseczki mam message od Bosej:" kochane, Stelka nie pozostawia mi na nic czasu. Jest szalenie aktywna ruchowo, obraca sie i nawet pelza z metr do przodu, ale oka z niej spuscic nie mozna. Wczoraj kiedy poszlam tylko na minute siku, rozciela dziaslo lyzeczka , ktora nie byla nawet w jej zasiegu. Wrocilam i zastalam ja zalana krwia! Oprocz tego mamy powazny problem, bo ze 2 tygodnie temu przestala jesc. Jesli wypije 25 ml mleka to jest sukces! Nakarmic udaje sie choc odrobine w zasadzie tylko we snie, a spi malo.robie badania latam po lekarzach ale poki co nic. A waga zaczyna spadac :( a ja nic innego nie robie tylko ja zabawiam, pilnuje albo probuje karmic. Na nic czasu juz nie mam i jestem u kresu sil! Moze jak sie polepszy , to znajde wreszcie czas na powrot na bb" biedna Bosonozka :/

reklama
Pabella – nam dziadkowie postanowili zasponsorować krzesełko, gdybyśmy mieli kupić za własne pieniążki to pewnie wybralibyśmy Antilop z Ikei
Marta – szarlotka mniam mniam, ale zrobiłaś mi ochotę:-)
Pinka – powodzenia jutro na szczepieniu &&&, my też się wybieramy jutro:tak:
Bosonóżka - współczuję:-(

Hej,
witam wszystkie marcowe Kobietki i ich pociechy. Widzę, że dzidzie zaczynają wydziwiać przy jedzeniu. Moja Mała też dziś kombinuje. Tylko cycuś Jej pasuje. Butelka jest be. Dopiero około południa łaskawie wypiła kaszkę na mleku. Pogardziła nawet swoją ulubioną zupką jarzynową. Do tej pory jadła pięnie, tako też przybierała. Czyżby zęby albo skok rozwojowy? Ucałowania:*

Tulip -pozdrów Bosą i powiedz ze trzymamy kciuki za pozytywne wyniki i niech Stelcia wreszcie się nad nią zlituje

Magdzior- o to obie jutro będziemy miały dzień marudy....

racuchy zrobione własnie konsumujemy z Nikitką młody zjadł ale tak trzepie nogami bo by pewnie nasze jeszcze chciał....

My tez dzis mamy dzien spiocha, udalo sie nawet zaliczyc dlugi spacer bez krzykow w gondoli:-)
Tylko ze ja mam zastoj w piersi:-(wiec trzeba dzialac i rozmasowywac.Skad to sie robi to nie mam pojecia, niby laktacja unormowana

ooo glodomorek sie obudzil

Magdzior moj to będzie maruda na bank zawsze marudzi po szczepieniu:happy:

a ja własnie najadłam sie mega wstydu ha ha ha bawimy sie w 3-kę i wiki jak zawsze obwiesiła mnie swoimi klejnotami:-D:-D i załozyła koronę na głowę:tak::-D i nagle ktos puka do drzwi patrzę a tu listonosz bo zamówiłam małemu książkę ;-) patrzy na mnie i polewka ha ha ha a ja wystrojona jak na przedstawienie he he he

no mały z książki zadowolony( bardzo lubi wiki oglądać) no ale żę jedną jej rozdarł:szok::szok: był wielki płacz bo Wiki tez maniaczka książek wiec zamówiłam mu taką:tak:

Zobacz załącznik 373379

Milusia możę jakaś pełnia albo coś było, bo ja też znalazłam Jaśka do góry nogami i to jeszcze na brzuchu, taki akrobata ;) Niestety obudził mnie dopiero jego hafcik, widocznie musiał dość długo już ćwiczyć na tym brzuszku, ale jak nie jęknie to ja śpię mimo, że mam głowę niecały metr od niego ;)

Koncia może ma akurat większe potrzeby, raz na jakiś czas jak rośnie to więcej wsuwa :) U nas właśnie leje, Jasiek poległ, ale jak przejdzie to wyskoczę z nim, żeby złapał powietrza, bo też będzie marudą, najwyżej cieplej go ubiorę ;) W końcu zimą też byśmy wychodziły, no nie??

Magdzior buźka na piąty mies :*

A ja się zaczęłam zastanawiać czy nie jestem naodpiekuńczą mamą.. Wczoraj na tym grillu była Hanusia o 2 mies młodsza od Jaśka, ona właściwie tylko je i śpi, albo leży w gondoli i ogląda liście.. Niestety nie udało się uniknąć porównań, ale ja się nie wymądrzałam, że w tym wieku Jasiek już trzymał główkę, śmiał się i bawił zabawkami.. Tylko, że ja nie potrafię go zostawić, żeby leżał bezczynnie w wózku.. Podrzuciłam mu zabawkę, a oni na mnie, że mam mu dać spokój jak nie płacze.. Sama nie wiem.. Chciałabym by był samodzielny, ale z drugiej strony jak go zostawiam to mam wyrzuty, że go nie pobudzam, że nie rozwija nowych umiejętności.. ech.. Jeszcze chyba przyjdzie czas, że mały zajmie się sobą i wystarczą mu klocki, a będzie się bawił samodzielnie, prawda?

Malina ja tez nie mam serca chlopcow zostawic,zeby sie sami bawili. Olo oczywiscie ok- rysuje, buduje itd,ale zawsze gdzies blisko jestem...ale Rubensa wole miec ze soba zawsze. Daje mu tez mozliwosc polezenia spokojnie itd,ale sama czuje,ze on potrzebuje bliskosci lub chocby swiadomosci ze jestem w zasiegu wzroku, bo wtedy czuje sie bezpieczny :)
Poza tym ja nie lubie byc ignorowana i szczegolnie nie lubie jak ignoruje sie dzieci...

Dzieki za mile przywitanie, tak z doskoku jestem/bede bardzo, miedzy sprzataniem,zakupami,gotowaniem i nianczeniem :)

Biedna Bosa... moze to jednak jest celiakia?

cześć dziewczyny
prawie 5-ta po południu a ja dopiero znalazłam chwile dla siebie,która potrwa może 10min:-D także już czytam co u was

harsh welcome back!! ciesze się ze znowu jesteś:tak:

reklama
Co za dzień...Najpierw pobudka o 5.30 i 2 drzemki po pół godziny z których jedna na spacerze...W miedzyczasie udało mi sie ugotowac obiad ogarnac mieszkanie i troche poprasować :)
Dzisiaj nasza 2 rocznica ślubu a ja ledwo widze na oczy :)

No i peka mi dzis rana po cc :(

Dziewczyny mam gronkowca (wyszło to 2 tyg temu) i niezagojona rane po cc z której saczy sieropa. Przez weekend widziałam ze sie zagiła i zalepiła ładnie bo biore antybiotyk a dzisiaj trach i znowu mega dziura.
Czy któraś z Was wie cos o gronkowcu? Wiecie jak go zwalczac oporcz kuracji antybiotykowej? Robis sobie jakies okłady lub opatrunki?

Do góry