reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

patik80 To miły dzień dziś masz :) Pewnie że reakcja zależy od dziecka , zapytałam dlatego że pielęgniarka jak byłam na szczepieniu stwierdziła że po zintegrowanych gorączka niby nie występuje :).

Dziewczyny czy to możliwe żeby niespełna 4,5 miesięczne dziecko mówiło pierwsze słowo bo mój mały jak się nudzi albo coś mu się nie podoba to krzyczy "mama" czasami jak mu nie wyjdzie to "ama" ale tak całym słowem a nie w sylabach i tak się zastanawiam czy to przypadek czy nie.Raczej do końca świadomie tego nie robi wiec to pewnie przypadek :)

Dobra ja zmykam bo już za 12:45 muszę się szykować na szczepienie :)

Ostatnia edycja:
reklama
Młoda znowu padła na drzemke,po chwili zabawy ze mna pacynkami i kulaniu na macie,widac ze kiepsko sie czuje bo nawet na brzuch sie nie obracała,znowu goraczka wzrasta bo słysze jak pojekuje przez sen,ciekawe czy wogole zje obiad.
Malinus a jak noc? u nas tez masakrycznie wieje wiec nawet okna pozamykałam co by małej nie hałasowało;)
Patris ja szczepiłam ta 5w1 ale za pierwszym razem małej nic nie było
Pati oj tez lubie jak mi mała tak grzecznie zasypia;)a z pogoda to oszalec mozna,u nas tez juz lało a teraz znowu słonce

Jednak moja mama wpadnie dzis bo ponoc to co jej dolega nie jest zarazliwe,przynajmniej psa mi wyprowadzi;)

Patris, moja Mała kiedy jest smutna i rozżalona woła do mnie "mamu" i nie jest to zbieg okoliczności. Jak Jej nie wezmę na ręce to potem już zaczyna się płacz.
Trzymam Kciuki za wszystkie Marcówki, które dziś zaliczają bliskie spotkania z NFZ.
A ja już po spacerku i kawie w parku. Teraz Bąbelek spi, więc ide umyć okna w Jej pokoju. Potem imprezka urodzinowa u mojej Przyjaciółki, zapowiada się fajny wieczór.
Miłego dnia:-)

Patris, &&&& za szczepienie
Ja tez szczepię tymi zwykłymi i Gabrysia tylko po pierwszym szczepieniu miała lekką gorączkę. Teraz przechodzimy to bezobjawowo bo nawet marudna nie jest.
A z komentarzami personelu medycznego ścieram się za każdym razem jak mówię, ze szczepimy sanepidowskimi..

Masala, Amelka nie jest opóźniona tylko idzie swoim tempem. Gabrysia tez jeszcze niedawno prawie nic nie robiła a w tym tygodniu coś ją napadło i nagle zaczęła podpierać się rączkami leżąc na brzuchu, przewracać się na plecki z brzucha i do tego jeszcze pełzać.. Twoja córcia też cię wkrótce zaskoczy ;-)

Patik, oby cały dzień dziewczynki były grzeczne a do ciebie niebawem zadzwonił telefon od jakiejś suuuuper niani :-)

Siedzę i się zastanawiam czy wyjść na spacer czy nie.. Ja kas ta pogoda niepewna, ale chyba zaryzykuję, bo wczoraj po jednym krótkim spacerze, Gabrysia była nie do wytrzymania i tylko modliłam się, żeby już była 20 i emek wrócił z pracy..

Ja tak szybciutko i na chwilke....u lekarza było tak: osłuchowo czysciutko- uff kamien z serca ze oskrzela czyste. Katar fakt nieładny wiec dostalismy do noska masc z antybiotykiem ktora kiedy Małe juz miały jak miały 2m i bakterie w noskach. strasznie charcza dalej wiec duzo kłade je na brzuszkach bo sie im lepiej oddycha:) Masc 2x dziennie i bedziemy czekac na pierwsze efekty....
a w przychodni maja awarie telefonów- dobrze ze mama przyszła w pore bo dr była dzisiaj tylko do 13:)

Ja tak szybciutko i na chwilke....u lekarza było tak: osłuchowo czysciutko- uff kamien z serca ze oskrzela czyste. Katar fakt nieładny wiec dostalismy do noska masc z antybiotykiem ktora kiedy Małe juz miały jak miały 2m i bakterie w noskach. strasznie charcza dalej wiec duzo kłade je na brzuszkach bo sie im lepiej oddycha:) Masc 2x dziennie i bedziemy czekac na pierwsze efekty....
a w przychodni maja awarie telefonów- dobrze ze mama przyszła w pore bo dr była dzisiaj tylko do 13:)

To super ,że przynajmniej oskrzela czyste:tak: Szybkiego wyleczenia katarku!:-)

pabella u nas ze spacerami tak samo - jak nie zaliczy Myszka dwóch z czego jeden ma być 2h to jest niedowytrzymania.
masala-moja mała też sie nie przewraca- dochodzi do pozycji na boku i ... krzyczy by ja przewrócic na brzuch.

milutku cieszę się że dziewczynki dzielnie walczą z infekcją:) oby tak dalej!
pabella a co kogo obchodzi jakie szczepionki wybierasz? masz taki wybór! wrr jak mnie denerwują takie komentarze!
alamiqa milej imprezki!
spring ponawiam pytanie o gry planszowe:-) masz pomysł jakie mogłabym dla mojej starszej Gwiazdy kupić? jakie Jaśko lubił jak byl mniejszy?

a ta pogoda sobie robi ze mnie jaja, zaczeło delikatnie kropic więc emek szybko poszedł ściągac pranie, jak je wniósł do domu to przestało i nie pada:baffled: zobaczymy co będzie potem, chciałabym jeszcze wyjść dzisiaj z dziewczynkami na trochę bo widać po Hance że lepiej zasypia

spring ponawiam pytanie o gry planszowe:-) masz pomysł jakie mogłabym dla mojej starszej Gwiazdy kupić? jakie Jaśko lubił jak byl mniejszy?

Paticzku, Jaś jak był w wieku Hani to raczej nie lubił grać w gry planszowe-szybko się zniechęcał:-p Natomiast lubił układać takie większe puzzle (20-30szt.). Dopiero teraz zainteresował się grami planszowymi. Polecam Ci: "Sowa gra w słowa" (gra logopedyczna ucząca wymowy wyrazów) , "Patyczaki", "Chińczyk", "Yenga" (gra zręcznościowa, układa się takie drewniane klocki w wieżę,a potem wybiera te najniżej położone; chodzi o to żeby wieża nie zburzyła się;-)). Jaś teraz też układa puzzle,ale składające się z większej ilości elementów:happy:
Swego czasu lubił też wyciskać ciastolinę, malować farbkami i kolorować. Teraz to mu się wszystko znudziło:sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry