reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Uff, jestem po wizycie Teściowej. Odkąd owdowiała Em przywozi Ją min. raz w tygodniu. Niby poczciwa kobieta, ale zawsze nie czuję się swobodnie. Dziś przywiozła Małej 3 śliczne bodziaki. Wczoraj okazało się, że Dzidzia ze wszystkiego powyrastała. A zaczynałyśmy od rozmiaru 44, który i tak był o wiele za duży. Teraz potrzeba już min.71.
Kończę, bo mam dziś trochę dość. Dobrej i spokojnej nocy.

reklama
(...) i dalej walczymy z jedzeniem choć wcziraj zjadła 1/2 soika zupy jarzynowej z indykiem z Hippa (droższej firmy nie mogła wybrać)
Uściski i przepraszam że tak ogólnikowo ale przeczytałam wszystko...

Vetka, to może zróbcie sobie wyprawę do Korony i kup w Realu zapas słoiczków póki są za 2,99;-) Do mnie dotarł dzisiaj pierwszy transport i chyba zamówię kolejny :-D

Tradycyjnie przesyłam buziaki dla pięciomiesięczniaków :-)

My dzisiaj cały dzień poza domem. Najpierw odwiedziny mojej mamy, babci i siostry, potem wizyta u dawno nie widzianej koleżanki.. A Gabrysia wszystkich tylko czarowała uśmiechem :-) Oby takich dni więcej!

cos czuje ze ta noc tez bedzie ciezka:(Małgoska jakos nie spokojnie spi,rzucała sie przy zasypianiu i juz przed chwila było słychac jakies jeki:(
no nic sciagne mleczko i lece spac
dobrej nocki wszystkim zycze:)

A ja się witam i chwalę, że cuda jakieś, bo drugi dzień z rzędu mam chwilkę na forum (a dziś to nawet 2 razy!!!). Jest 22.30, młoda śpi nakarmiona i uśpiona przez tatusia (zjadła 110 ml mleka bez większej walki! Jupi!!!!!), a ja jeszcze nie padłam. Cuda!!!
Z ostatnich dziwactw jedzeniowych mojego dziecka: mama to Pani Łyżeczka, tata to Pan Butelka. Oznacza to tyle, że Stellka butelki ode mnie nie tknie i pierwsze mleko w ciągu dnia wypija o 16.30, kiedy tatuś wraca z pracy. Mamusia jest od łyżeczki i proponowania kaszek, zupek, deserków etc. Najgorzej, że mój skarbek musi zjeść jeszcze trochę mleka na śpiocha o 23.30, a M. czeka na telefon od prezesa, bo mają się jeszcze dziś spotkać na kilka minut (!!!!!!!!!!!!). Abstrahując już od tupetu tego człowieka i pomysłowości co do pory, będzie najwyżej musiał chłopina poczekać na M., jak zadzwoni za pół godziny np., bo tatuś dziecko nakarmić musi, a księżna od mamy butli nie chce. Szalone to moje dziecko.
Za to pochwalę się, że zjadła dzisiaj na lunchyk ponad pół słoika dużego Warzyw w potrawce z indyka z owocową nutą! Mało pośladkami z radości nie klaskałam :-) :-) :-) Podpasowała jej chyba konsystencja, nie zupełny mus, ale taka bardziej grudkowata, z kawałeczkami maleńkimi warzywek i mięska.

Vetka - Stellka niestety też najbardziej lubi (o ile w jej przypadku o lubieniu może być mowa - powiedzmy, że toleruje nieco bardziej) słoiczki drogie Hippa. I jeszcze Holle, a te cenowo to w sklepach w ogóle szok
shocked.gif
. Podobnie z kaszką - jedyna, którą od czasu do czasu akceptuje to orkiszowa z pełnego przemiału Holle właśnie. Przynajmniej wartościowa, niesłodzona i niesmakowa, więc mogę łączyć z innymi owocami. Na szczęście wlazłam na stronę dystrybutora i mają sklep internetowy i tam te produkty są dużo tańsze niż w sklepie, na kaszce różnica 6 zł na opakowaniu, a słoiczki w cenach Hippa. Ale nie zmienia to faktu, że pannica ma drogi gust i wykorzystuje bezczelnie fakt, że matka w desperacji i wszystko by kupiła, byle by księżna łaskawie zjadła.

Ewe, Futrzakowa - kciuki z poszerzanie diety bezproblemowe trzymam!

Ola, mam nadzieję, że nocka będzie lepsza, niż się zapowiada!!!

Ewe gratulacje dla Emilki z okazji ukończenia 5 miesiąca! :*
Ola dla Gosi też uściski! Współczuję chrapania męża, to ja już może nie będę na mojego narzekać, bo Bogu dzięki nie chrapie!
Patik Maja dziękuje za spóźnione życzenia piszcząc i bulgocząc śliną ;) To jej nowa zabawa. A co do wypadów to kolejny być może w sobotę. A potem dłuższa posucha będzie, bo nie można nadużywać dobroci Marcina ;)
Koncia gratuluję udanej nocy
Alamiqa wow! rozmiar 44, jakim cudem taki rozmiar udało ci się gdzieś dostać? Dzielna jesteś – przetrwałaś wizytę teściowej! ;)
Spring ja mam kredyt w pln, ale rata też poszła w górę :( Łączę się w bólu. A ci z banku to kurde cwaniaki, ze jeszcze chcą dodatkowych zabezpieczeń!
Julia i jakie wieści? bo mnie kciuki już bolą od zaciskania...

Bosonóżka bo Stella to francuski piesek jest :) Uśmiałam się z Pani Łyżeczki i Pana butelki :D

Po wczorajszym szczepieniu Maja nadal świetnie się czuje, nie była nadprogramowo marudna – jestem z niej dumna :) Dziś znów była wizyta u teściów, ale jakoś przeżyłam. Młoda zaszczyciła dziadków swoim guganiem, bulgotaniem i piskiem, więc mieli radochę a ja powdychałam świeżego powietrza. Ach, wiecznie przewraca się na brzuch, nawet po jedzeniu i tym razem również nie mogło się obyć bez fikołków. Siedziałyśmy z teściową w kuchni, młoda w pokoju na kocu na podłodze. Wchodzę za chwilę bo coś się cicho zrobiło, myślałam, że zasnęła. Patrzę, a ona heftnęła na koc i co jakiś czas opuszczając łepetynkę na podłogę upaćkała się niemiłosiernie. Cała buzia w tym co ulała. "Sodomia i Gomoria" ;)
DSC01629.jpg
A teraz czas spać, bo ona już śpi od 20:30. Miłej nocy dla wszystkich, najlepiej całej przespanej! :)

dopieor przyjechalam kochane....jestem padnieta.....lekatrz powiedzial ze wydaje mu sie ze to tylko torbiel czynnosciowa za dwa miesiace mam przyjechac skontrolowac......zrobic dwa markery nowotworowe i crp (ktore ostatnio mialal podwyzszone smama niewiem od czego) i bardziej zajac sie ukladem pokarmowym bo mam do kitu......w sumie to tyle.......jestem tak zmeczona ze normalnie pisze i zasypiam jeszcze na taxi musialam wydac 120 zl bo bym nie zdazyla na wizyte.....tio byl ciezki dzien.....ale chyba poki co nie jest tak zle jeszcze te badania zrobic......................;/dziekuje wszytskim za kciuki!!

Hej!
Dziś jestem niewyspana-mała zaliczyła 2 pobudki: o 3.00 i 6.00. Już się odzwyczaiłam od takiego wstawania. Na szczęście udało mi się ją jeszcze położyć. Jaś też śpi,więc szybko wpadam do Was;-) Dziś wizyta z Anulą. Pewnie dopiero po 15.00 (tak przyjmuje nasz lekarz). Ciekawe ,co orzeknie w sprawie tego kaszlu:eek: No i liczę,że nie pójdę znów w deszczu:sorry:
Idę coś wciągnąć na śniadanie,bo pewnie za chwilę Jan się obudzi i nici ze spokojnej konsumpcji...:-)

Julia no widzisz,musi być dobrze! Już teraz się nie dołuj-wszystkie idzie w dobrym kierunku:tak:;-) Gratki dla Dominiczka z okazji 5 miesiąca:-D:-D

barbra z tym frankiem to jakaś granda:szok: Normalnie szkoda słów!:no:

reklama
Julia no to faktycznie dzień ciężki ale trochę pokrzepiający , nadal trzymam kciuki żeby się okazało że lekarz postawił trafną diagnozę :)* Buziaki dla Dominiczka z okazji 5 miesiąca :)

Spring za Anie też trzymam kciuki żeby się okazało że już lepiej :)*

No minęła spokojnie przynajmniej w po kąpieli i w nocy zjadł ładnie mleczko :). Teraz zjadł pół porcji mleka , dziąsło mu wysmarowałam ma całe spuchnięte z lewej strony bidulek :/ no i zasnął.Mam nadzieje że jak się obudzi to już go nie będzie bolało i zje więcej :).A jak mnie zaskoczył dziś ćwiczył na brzuszku , kombinował , kombinował i nagle fik i na pleckach leży :) Dobra lecę bo muszę wreszcie w chałupie posprzątać bo od dwóch dni tego nie robię (, przed wczoraj mały gorączkował a wczoraj cały dzień nie było wody bo u sąsiadki piętro niżej coś robili) i Emek mnie wkońcu udusi za bałagan w domu ;P.Buziaki

Ostatnia edycja:
Do góry