reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Cześć Pączuszki :DDDDDDDDDDD

Dzisiaj jest pięęęęęęęęęęękny dzień!!!!!! Takiej nocki nie było od dawna :D Po kapieli były dla odmiany cycki (wcześniej z półtorej godziny przed kąpielą kaszka jeszcze) i Janek pospał do 1szej, potem eMek dał butlę a ja szybko zamknełam oko, bo siedziałam do późna ;) Potem pobudka o 3ej i w sumie mogłam smoczkiem załagodzić sprawę, ale się nie myśli w środku nocy, więc dałam cycusia i pospaliśmy do 6ej, potem drugi cycuś i do 6ej, a potem pobudka z uśmiechem o 7:30 :D W porównaniu z ostatnimi nocami od jakiegoś miesiąca i pobudkami co godzina jestem meeeeeeeeeeega wyspana, odstawiłam już Jasiowi taniec przy radiu :D Pogoda nienajlepsza, ale muszę gdzies ten pałer spożytkować i pójdziemy na spacer nawet jak będzie lało :)

Udanego dnia wszystkim :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ostatnia edycja:
reklama
My dziś też do lekarki się wybieramy, bo plamy na buzi Pawełka coraz brzydsze:-( Chyba sama dieta bezmleczna nie wystarczy. Zobaczymy co nam Pani doktor powie.
Spring – kciuki za wizytę zaciśnięte &&& U nas też pobudka przed 4, bo młody się obrócił do góry nogami i niewygodnie mu było, więc musiałam go prawidłowo ułożyć do snu, a potem 5.40 na karmienie
Bosonóżka – oby te wczorajsze zjedzone posiłki były przełomem w karmieniu Stellki:tak:
Barbara – super, że Maja tak dobrze zniosła szczepienie:tak:
Julia – oby potwierdziła się diagnoza lekarza u którego byłaś, myśl pozytywnie &&&

witam,
młody obudził się w dobrym humorku, mam nadzieję, że tak zostanie;-)
Pogoda dziś u nas lepsza, bo słońce widać, więc spacerek powinien być przyjemniejszy.

Młodemu coraz częściej wychodzi sekundowy klęk podparty, szczególnie kiedy jest pełen energii i zadowolony :-p

Wciąż mamy rozregulowane pory karmienia i próbuję je jakoś ustawić, żeby młodemu pasowało, ale wariat albo nie je prawie nic albo jest bardzo głodny i tak w sumie co drugi dzień :baffled:

magdzior, mam nadzieję, że lekarka coś zaradzi :tak: napisz czego się dowiedziałaś na wizycie

malinka, coś poplątałaś, bo spaliście od 3 do 3 :-p cieszę się, ze Jasiek lepiej spał

ptris, oby żelik pomógł, biedne te nasze maluszki, tyle muszą wycierpieć

spring, oby jak najmniej takich pobudek, choć u nas bywa gorzej i dajemy radę ;-)

julia, przynajmniej będziesz spokojniejsza

Bosa, oby Gwiazda dalej była łaskawa dla matki :tak:

ola, i jak noc?

Witajcie!
Julia, cieszę się ,że diagnoza w sumie w miarę niezła. Może trochę się uspokoisz. Spring, trzymam za wizytę.
Bosa, ale masz małą Damulkę, byle czego nie zje.
A u nas dziwna noc. Mała budziła sie dwa razy, co ostatnio zdarzyło się chyba w maju. Oby Jej tak nie zostało. Wybieramy się na spacer, chociaż szare chmury zamiast zapowiadanego słońca. Miłego dnia:-)

czesc mamuski

pogoda do kiitu!!!!!!!kolejny dzień buuuu a ja chodzę mega snieta:szok::szok: chyba potrzebuje długiiiiiiego snu:tak::tak:ale to nie mozliwe

dziś z Wiki wklejamy focie do ramy ciekawe jak nam to pojdzie:tak:bo fotki są a rama od 6 miesiecy pusta wisi:eek:

Malina, super, że noc lepsza!!!

Koncia, Magdzior - chyba zauroczyłyście! Stellka zjadła prawie 190 gr słoik Hippa z jabłkami i gruszkami z kleikiem orkiszowym!!! I zdrzemnęła się pół godziny i teraz ma niezły humor!!!! A ja na bb!!!!!!!

Koncia, pisałaś jakiś czas temu, że nie znalazłaś kaszki dla Maksa, która byłaby bez MM. Ja mam Stellkę też na Pepti i kupiłam kaszkę orkiszową Holle - wyjątkowo polecana przez moją panią doktor. Ekologiczna, bezmleczna, niesłodzona (my mamy akurat nieowocową, bo wolę sama owoce dodawać). Bardzo fajna jest też ponoć jaglana. No ale obie mają gluten.. Jeśli bezglutenowo u was nadal - to jest ryżowa.
http://sklep.victualia.com.pl/compo...art/page,shop.browse/category_id,36/Itemid,1/

O mamo, ale głodna jestem!!! Ale co próbuję zejść z materaca (bo siedzę ze Stellką oczywiście na materacu na ziemi) - wrzaaaask. Normalnie z głodu umrę teraz, wieczorem się rzucę na jedzenie i będę dalej tyła :crazy:!

Ostatnia edycja:
Dobry dzień - życzę sobie i Wam takiego:-)

bosa no nie gadaj, że się nie ruszysz z materaca, żeby coś zjeść:confused2: to jest terrrrorr:rofl2:
co jak co ale ja głodna chodzić nie będę, choćby nie wiem jaki wrzask miał być:-p

malina Jaśko od dziewczyn złapał bakcyla i będzie ładnie spał:tak:

koncia czyli Maks super sobie radzi ze swoimi gabarytami bo jest bardzo silny:-)

Kto jeszcze nie zaczął warzyw/owoców??? w związku z tym, że wprowadziłam jedną butlę mm żal mi cycusiowego mleczka i marchewkę Helenka spróbuje jak skończy 5 miesięcy - wtedy już najpóźniej trzeba zacząć, prawda?

Nie macie wrażenia, że czas przy kompie ucieka za szybko? mnie się tak zdaje, dlatego znikam - tymczasem!

reklama
madzik, z tym zaczynaniem wprowadzania stałych pokarmów, to koniec 5 miesiąca to wcale nie jest mus. Teraz raczej zaleca się bite 6 miesięcy na cycu, a moja siostra (ale to 14 lat temu było) swoją córcię rok czasu na samym cycku pociągnęła.

A z nieruszeniem się z materaca masz rację - terror absolutny. Dzwonić po ABW czy co?

Do góry