• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

mi tez strasznie spac sie chialo myslalam ze zwymiotuje ze meczenia wiec poprosilam Dominika by zasnal tez.....i spi kolejna godzine ale caly czas placze przez sen ze cizko go uspokoic i tu zagadka o co mu chodzi ??dziasla??brzuch???nieiwiem

reklama
Rozleniwiłam się i 3h spaceru mi wystarczą :-) Wychodziłam śniadanie i musiałam coś zjeść wreszcie!
A pogoda u nas boska normalnie, ale chyba niedługo się popsuje, bo już ciemne chmury w oddali widziałam... O właśnie słyszę burzę :eek: O i pada, ale mam wyczucie!
Młody na zmianę jest wesoły i jęczy i żel na dziąsła nic mu nie daje, więc nie wiem o co mu biega:eek: Ważne, że teraz daje mi zjeść i karuzelka go bawi :happy:

Bosa, to ty nie wiedziałaś, że bb pozytywnie wpływa na rozwój marcowych dzieci? :-p Stella się za ciotkami stęskniła, ot co!

Ewe, no to z dynią takie sobie :laugh2:

barbra, no to wytrwałości życzę. Może spróbuj jej zagęścić to mleko kaszką?

pabella, wycałuj pupkę małej od ciotki. I współczuję nocnych kupek, potrafią nieźle wybudzić dzieciątko

hej Wam!
u mnie trwa terror Hanuli, padam na pysk, nic mi się nie chce i zastanawiam sie kiedy ktoś odda moją grzeczną Hanulkę?????
była dzisiaj niania na rozmowie - jak się nic nie zmieni to mamy opiekunkę dla dziewczynek, tyle dobrze...jeden problem z głowy...
może wieczorem będę mieć więcej czasu to zerknę co u Was! wybaczcie że tylko o sobie:(((

magdzior, ale czemu nutramigen jak on cycowy?

patik, a można zapytać ile was taka opiekunka będzie kosztować?:) bo pewnie do dwójeczki dzieciaczków i sobie słono policzy

My po wizycie u lekarki i Pawcio dostał nutramigen:zawstydzona/y: hmm ciekawe jak ja go teraz z cycusia przestawię na niego:confused:

Mnie poszło całkiem gładko miesiąc temu, więc się nie martw magdzior, jak to się mówi: jak będzie głodny to zje nawet gorzko-cierpki Nutramigen :)

koncia młoda obudziła się po 16ej i jak zjadła już dwa razy po 90ml to na razie nie zwróciła w formie fontanny, zamiast tego gładko wychodzi sobie druga stroną ;) A może te fontanny to był efekt za szybkiego wypicia ze smoczka z za dużą dla niej dziurką?? Tak mi teraz przyszło do głowy... Bo Marcin o 4:30 ja karmił butelką z tym "większym" smoczkiem i ja po 7ej tak samo. Niby była odbita po jedzeniu ale po beknięciu leciały fontanny, może tam za szybko to mleko wpadało i może już się to nie powtórzy? :)

Tabletkę na ból brzucha wzięłam, jest lepiej. Do tej pory nie lunęło więc pranie sobie pieknie na zewnątrz wyschło a zatem pieluchy na kolejne ulewania juz są :) I od razu nastrój lepszy ;) jak to niewiele potrzeba do szczęścia :)

julia jaki ten Dominik grzeczny, słucha mamy jak go prosi żeby spał, ach gdyby moja tak pięknie reagowała na moje prośby o zaśnięcie ;)
ewe gratulacje dla Emilki, brawo! Maja jabłuszkiem pluła, krzywiła sie i śmieszne miny robiła jakby co najmniej sok z cytryny piła ;)

barbra, wina smoczka też mogła być :-)

a nutramigen i beilon pepti to praktycznie to samo? Bebilon podobno smaczniejszy i po paru butlach mieszanych z Bebiko młody je polubił i wg mnie śmierdzi mniej niż inne mieszanki.

reklama
magdzior ponieważ młoda miała cały czas zmiany na skórze, na zgięciach łokci i stóp plus szorstka twarz i suche za uszami, ja już prawie nic nie jadłam, bo wiecznie coś jej pogarszało stan skóry i lekarz (inny niż ten do którego od urodzenia z Mają chodziłam) zalecił to mleko. Przepisał to mleko pod koniec maja, ja Maję już wtedy dokarmiałam mm bo mało przybierała na wadze i ulewała ciągle, za każdym beknięciem (tak jest do dziś - najpierw beknięcie potem ulanie). Wieczorem jak przyjechaliśmy z mlekiem do domu nadeszła pora karmienia, mówię Próbujemy, zobaczymy czy zje. Była głodna, dostała butelkę, chwyciła smoczek, zrobiła łyk, zgłupiała, puściła smoczek, patrzy na nas zdziwiona, parę sekund konsternacji i chwyciła znowu. Zjadła całe 120ml :)
A to ulewania są / mogą być winą skazy?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry