reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

mi sie chyba nie uda przestawic
Mlody usnał o 10 i spał do 11.40 i usnal teraz i pewnie bedzie padniety o 17
ah, przełamałam się. Zjadlam szalrotke mniami

Blu zdrowka dla Synka biedulek bol ucha to podły ból.

reklama
Blu zdrowka dla Karolka!
Marciaa zrob sobie wolne w swieta od postanowienia o niejedzeniu slodyczy:) Smacznego!
Moja niunia spi dwa razy dziennie. Tak kolo 9.30 niecala godzinke i kolo 14 troszke ponad godzinke. Na noc zasypia przed 20. Budzi sie kolo 7. Ale ostatnio usypianie jej to jakis koszmar, strasznie walczy mimo zmeczenia:( Mam nadzieje, ze jej to przejdzie. A i ida jej kolejne dwa zabki na dole, na gorze narazie brak oznak:) Ide posiedziec z M poki mala spi i gosci nie ma. Powspominamy jak to bylo 5 lat temu:)

Hej Dziewczynki,
U nas tez super, mega grzeczny byl, prezenty bez wiekszych emocji :-p
Ale powiem Wam, ze swieta nam mijaja fajnie, na luzie, bez gonitwy po rodzinach i nikt sie nie wtraca :-D Bylismy dzis tylko u znajomych, maja 3 tygodniowego synka, slodziak maly, sliczny jest :-)

Nesiaa wszystkiego naj z okazji rocznicy :happy2:
Blueberry zdrowka dla Karolka! Biedactwo...

A ja mam pytanie. Ciag dalszy problemow z ciaza mojej przyjaciolki :eek:
Na wizycie u ginekologa dostala duphaston 3 razy dziennie. Po konsultacji z drugim ginem, kategorycznie jej zabronil zazywania jakichkolwiek lekow przed 10tc. Ona jest w 5. Twierdzi, ze do tej pory organizm sam ma sobie z tym poradzic. No i obie jestesmy glupie i nie wiemy co robic... Bardzo mnie to martwi.
Czy ktoras z Was brala ten lek tak wczesnie???

tak ja brałam ok 7 tygodnia duphaston, on jej nie zaszkodzi wręcz pomoże, w Pl każdy no prawie każdy lekarz zapisze ci przy plamieniu duphaston, ja brałam na początku i przy Jasiu i teraz , przy Jasiu też miałam plamienia ok 6-7 tygodnia. niech ona go bierze, zaszkodzić nie zaszkodzi ale pomoże utrzymać tą ciąże.

ten drugi lekarz wychodzi pewnie z założenia że organizm ma sobie sam z tym poradzić, tylko tabasia żeby nie było w drugą stronę, na jej nie korzyść. ja bym się nawet nie zastanawiała, brałabym napewno.

Dzieki Kochana! Uspokoilas mnie, najsmieszniejsze jest to, ze tutaj chodzi do polskiego gina i jej przepisal, a konsultowala sie z drugim, ktory jest w Polsce i mowi, ze nie. Normalnie osiwieje z ta jej ciaza :-D

Tabasia ja duphaston brałam od 6 tyg ciąży bo miałam krwiaka, moja koleżanka też tak wczas brała bo ma problemy z tarczycą nic się nie stało, lek bezpieczny od początku ciąży spoko może brać wskazania właśnie krwawienia.

My dzisiaj u rodzoców wpadam tylko na chwilke przywitać Was świątecznie :tak:

witam wieczorkiem
tak jak pisalam pawelek jedna drzemka dzis od 12 do 15 i teraz juz spi:tak: bylismy u siostry, wozkiem, spacerkiem, po 18 kapiel kaszka i spanko, przed 19 padl, i dobrze, ciekawe o ktorej pobudke zarzadzi...;-)

tabasia tez nie pomoge bo sie nie orientuje z tym duphastonem
yra gratki kolejnego zabka:tak:

dobry wieczór :) witam świątecznie :)
kochane Wigilia była piękna aż się popłakałam z moją mamą, w sumie było 11 osób: moi rodzice, rodzeństwo, teście, szwagierka i nasza czwóreczka :) kolacja udana i bardzo smaczna, Pola zajadała się rybką i pierożkami z kapustką:) pycha były. a prezenty i ich rozpakowanie to był hicior, Pola cała zadowolona rozwalała ile tylko mogła swoich prezentów i każdy trafiony w dziesiątkę. Julka również szczęśliwa : dostała fajną grę operacja osrty dyżur i dziś cały dzień operowała :) a moi rodzice dostali kalendarz wykonany przez nas ze zdjęciami dziewczynek i moja mama była tak zadowolona że aż się kobitka popłakała:) ja dostałam książkę nigeli lawson ( chyba tak się piszę ) i jestem mega szczęśliwa bo już na nią chorowałam a tu taki prezent :)
dziś dzień lenistwa: zabawa z Polą i czytanie książki, super :) jutro obiad u moich rodziców i nasza drewniana rocznica ślubu :) ciekawe czy mój małż pamięta.
a w poniedziałek jadę do spa do Krynicy już się nie mogę doczekać :)

yra gratuluję zębolka :)

tabasia ja brałam od 6 tygodnia bo plamiłam, potem dostałam luteinę. dzięki temu mam Polą na świecie :)

kobitki miłego udanego drugiego dnia świąt, objadać się proszę o resztę martwimy się po świętach :)
miłego :)

reklama
Do góry