reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moniSkaBe - i przypomnialaś mi o czym jeszcze zapomniałam napisać. Od któregos tygodnia faktycznie nie powinno sie przeć przy robieniu kupki :sorry:. Trzeba ja wysiedzieć. Ważna jest dlatego dieta, żeby do zaparć nie dochodziło
Co do ćwiczeń kegla, to sa bezpieczne. Nie trzeba z nich rezygnowac, chyba że sa jakies przeciwskazania i lekarz nie pozwoli.
No i co do bólu w pachwinach. Mnie tak bolało i lekarka kazał obserwowac żeby sie nie rozeszło spojenie łonowe, bo wtedy raczej cesarkę trzeba zrobiec, żeby sie nieunieruchomic na kilka tygodni po porodzie

reklama
moniazuber, Czarnuszka88 - mnie też alergolog powiedziął że jak zajdę w ciąże to moge brać Flixotade. No ale mnie objawy przeszły i nie biorę

My juz po wizycie i bylo wszystko CTG ach moglabym tak sluchac i zasypiac przy tym dzwieku bijacego serduszka niuni :)
Mocz wszystko ok cukier tez :)
Przez 4 tg przybralo mi sie tylko 2 kg :)) w sumie juz mam 15 na plusie gin mowi zeby uwazac :) ale ja wiem ze tak do 25 dobije szokkkkkkkk .

Bylo tez usg i gin zmierzyl Marcysie
Jest juz takaaaa duza ma az 28 cm :) i wazy 630 gram :)
Dlatego coraz bardziej z dnia na dzien czuje jak tam rozrabia :)

Nie mierzyl mi szyjki ani nic takiego nie wiem czemu a nie chcialam pytac i nalegac .
Przyszly moje wyniki i moja cytologia jest juz o stopien mniejsza czyli z grupy 3 zrobila sie grupa 2 :) wtedy wykryli komorki rakowe :( teraz dalej sa ale juz o wiele mniejsze i jesli dalej sie bedzie sama z sibie wchlaniac lub do porodu juz zostanie grupa 2 to bede mogla rodzic silami natury :)))

Same dobre wiesci :)
Gin ma strasznie stary sprzet i prawie dziecko na tym jego ekranku :) sie nie miescilo takze fotek nie mam ale za to w czwartek beda fotosy :)

Jestem szczesliwa zjadlam paczka wypilam kawe i teraz ide robic spagetti :))

Za wszystkie co dzisiaj tez na usg i wizyty ida trzymam kciuki :))

My juz po wizycie i bylo wszystko CTG ach moglabym tak sluchac i zasypiac przy tym dzwieku bijacego serduszka niuni :)
Mocz wszystko ok cukier tez :)
Przez 4 tg przybralo mi sie tylko 2 kg :)) w sumie juz mam 15 na plusie gin mowi zeby uwazac :) ale ja wiem ze tak do 25 dobije szokkkkkkkk .

Bylo tez usg i gin zmierzyl Marcysie
Jest juz takaaaa duza ma az 28 cm :) i wazy 630 gram :)
Dlatego coraz bardziej z dnia na dzien czuje jak tam rozrabia :)

Nie mierzyl mi szyjki ani nic takiego nie wiem czemu a nie chcialam pytac i nalegac .
Przyszly moje wyniki i moja cytologia jest juz o stopien mniejsza czyli z grupy 3 zrobila sie grupa 2 :) wtedy wykryli komorki rakowe :( teraz dalej sa ale juz o wiele mniejsze i jesli dalej sie bedzie sama z sibie wchlaniac lub do porodu juz zostanie grupa 2 to bede mogla rodzic silami natury :)))

Same dobre wiesci :)
Gin ma strasznie stary sprzet i prawie dziecko na tym jego ekranku :) sie nie miescilo takze fotek nie mam ale za to w czwartek beda fotosy :)

Jestem szczesliwa zjadlam paczka wypilam kawe i teraz ide robic spagetti :))

Za wszystkie co dzisiaj tez na usg i wizyty ida trzymam kciuki :))

swietna wiadomosc z ta cytologia!!! super!!!! i jaka niunia duzaaa ojojj :)

Witam:)
Co do pralek, to odradzam AMICA, miałam taką jeszcze w rodzinnym domku i ciągle się psuła, niby była skomputeryzowwna, ale ciągle włączało się że program nieaktywny czy coś takiego. Wogóle słyszałam ża z Amiki są tylko dobre kuchenki, że lodówki też nie za dobre.
Ja teraz pralkę mam aristona i jestem bardzo zadowolona

a ja dziś w domku... rano się przeciągęłam i jak mnie ból nie złapie z prawej strony brzuszka, myślałam, że padnę :szok: nigdy nie czułam niczego podobnego :zawstydzona/y: potem z pół godziny dochodziłam do siebie i w rezultacie nie poszłam do pracy...
w sumie dzień przerwy mi się przyda...
zamierzam nic nie robić i ciągle siedzę w piżamie ;-)

reklama
uf z tym moczem wszystko ok wyszło :-):-):-):-) białko to nie było, to po prostu nabłonki i pasma śluzu. Glukoza też ok :tak: cieszę się bardzo. Za to chyba niedokrwistość mnie dopadła....
(erytrocyty 3,5 norma 3,7-5,1
hemoglobina 10,5 norma 12-16
hematokryt 30 norma 37-47)
Pewnie na jutrzejszej wizycie żelazo mi gin przepisze i wszystko wróci do normy.

Pozdrawiam Was marcóweczki :-):-):-):-)

Do góry