reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dronka83 spokojnie napewno u Twojej dzidzi jest wszystko oki :tak: u mój lekarz na usg połówkowym w 20 tyg oceniając narządy nie widział nic nieprawidłowego, dopiero w 22 tyg jak poszłam na usg prenatalne lekarz wykrył zmiane, była ona dobrze widoczna w okolicach nereczki u dzidzi. Byłam troszke zdziwiona że mój lekarz nic nie zauważył, myślałam że to wina sprzętu ale jak poszłam do mojej gin w 23 tyg to ona również zauważyła zmiane więc sprzęt nie ma tu nic do rzeczy. Oprócz tego dzidzia ma prawidłowe wymiary brzuszka :tak:, poprostu zmiane było widac jak lekarz oceniał wszystkie narządy po kolei, ich wielkość i przepływy.
Poprostu u mojej dzidzi pojawiła się zmiana, u waszych dzieciaczków napewno wszystko jest oki, czasami tak bywa że są u dzidzi jakies nieprawidłowośći i tak jest u mojej niuni.

spokojnie

u nas już w 19 tyg było widać powiększone sploty naczyniówkowe w główce dlatego tak często musimy małego kontrolować i zaobacz jak to się u nas zmienia z tygodnia na tydzien był naczyniak juz go nie ma komory rosły teraz stoją w miejscu i się nie powiększają

co do wymiarów to standardowo mierzą długość ciemieniową główki obwód główki obwód brzuszka i długość kości udowej

a proporcje kości udowej i obwodu główki dają przybliżoną wagę dziecka

witajcie tak w ogóle

ja dziś znou nad kibelkiem ale tylko 2 razy póki co:-:)-:)-( oby nie było więcej

mój M jedzie dziś do naszych przyjaciół na 30-stkę a do mnie przychodzi przyjaciółka na babski wieczór i nocke będziemy BUTY CZYŚCIŁY I MIKOŁAJA WYGLĄDAŁY może jakiś przystojniak się trafi:tak::tak::tak:

reklama
wróciliśmy, mieszkanko mamy wybrane, teraz tylko albo aż kredyt musimy załatwić i odetchnę z ulgą...wybraliśmy mieszkanko 2 pokojowe ale można je spokojnie przerobić na 3 pokoje, więc Gabrynia będzie miała swój, tak się cieszę:-Dżeby wszystko się udało....

gdzie i jakie??? Pokaż koniecznie! :tak:

Moni27 - dobrze że na spokojnie sobie wszystko poukładałaś. Wierzę że wszystko będzie dobrze!

zdjęcie trochę pod skosem ale mam nadzieje że widoczne
kuchnie przeniesiemy na duży pokój, a tam gdzie kuchnia zrobimy sypialnie, a ten drugi pokój będzie dla Gabryski:-)

marti8 Gratuluję mieszkanka :) Super duże :) nasze ma 63 m tylko, że mamy 3 pokoje i też pełno rzeczy do zrobienia, w sumie mieszkamy 3 miesiące, ale jak ja to mówie, mamy dach nad głową, swój kącik, a wszystko powoli się zrobi :) Także jeszcze raz Gratuluję!!

reklama
eh dziewczynki dziękuję, ale jeszcze nie ma czego, zobaczymy czy na kredyt dadzą, jeszcze pół roku temu mieliśmy zdolność, i mam nadzieje że nadal mamy...
idę trochę poleżeć, bo się nachodziliśmy dzisiaj:tak:

Do góry